Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Lev i den virkelige verden

7. June 2016 - Feminin power * Law of attraction  * Personlig udvikling
Af: Marie-Louise Bregendahl
Lev i den virkelige verden Artikel af Marie-Louise Bregendahl

Har du nogensinde taget dig selv i at gå og vente på den dag hvor “alt er helt perfekt”. Som feks. at den helt perfekte mand/kvinde kommer ridende på sin hvide hest - så du endelig kan blive lykkelig? Hate to brake it to you, men den dag kommer aldrig! Du (for)venter (på) noget som ikke kommer til at ske – i hvert fald ikke på den måde din fantasi har fortalt dig, det kommer til at ske.

Hvis nogen siger, at de ikke har en forventning til en person, en livsomstændighed eller en situation, er det løgn!

Vi har dem alle sammen, og vi har dem hele tiden.

Forventninger opstår ofte ud fra en oplevelse i fortiden, og ud fra fantasier om hvordan vi synes virkeligheden burde være.

Det kan feks. være du har en forventning om at få i hvert fald 3 aha oplevelser med fra denne artikel – men du ender med kun at få to. Pludselig er din oplevelse under forventning, og så snart det sker, begynder vi at fokusere på alt det, der gik galt, i stedet for på det der gik godt (nemlig at du faktisk fik to aha oplevelser med).

Måske du kender nogle af de her: ”Når bare jeg har tabt 5 kg, så begynder jeg at gå på dates” Eller ”når jeg får en kæreste, så bliver mit liv helt anderledes” Eller ”når jeg liiige finder det helt rigtige job, så bliver jeg meget mere glad”

Dvs. noget du længes efter, men som du har absolut ingen plan for, hvordan skal ske, du krydser bare fingre for det snart sker.. please så jeg kan få det liv, jeg drømmer om. Damn du kan vente længe… det har jeg i hvert fald ofte gjort.

Fantasier kan også være i en mere negativ retning.. feks. De andre kan ikke lide mig, jeg er helt alene, jeg er aldrig god nok. Altså noget der stopper dig i at være den, du ønsker at være. Så er dine fantasier blevet til overbevisninger.

Der er dog ingen grund til at begynde at slå dig selv i hovedet, hvis du kender den her adfærd fra nogle områder i dit liv, det er meget menneskeligt. Det der er vigtigt, er at du ikke lader det stoppe dig i at gå fremad.

Uindfriede forventninger skaber skuffelse, skyld, vrede og bebrejdelser og sender os direkte i offerrollen. Og når vi ender i offerrollen, bliver vi totalt handlingslammede og kan ikke bryde ud af de uhensigtsmæssige mønstre vi har, både i de områder af vores liv der hedder kærlighed og parforhold, men også i alle andre områder af vores liv. Vi lukker faktisk bare i. Stopper vores energi i at flyde frit. Where energi goes, energi flows. Giv slip på at det skal være på èn bestemt måde.

Valg og attachment

Alle de valg vi træffer hver dag, hvert minut, bringer os enten længere væk fra eller tættere på, det liv vi ønsker at leve.

Men ofte bliver vi attached (holder fast i) at noget i vores liv skal, som i skal, være på én bestemt måde, for ellers er der noget galt. Men ikke at have frihed med noget (attachment), er ofte årsagen til, at de ting i dit liv du ønsker at ændre, ikke lykkes.

Det modsatte af attachment, er commitment. At se en fremtid for sig, som man hver dag tager skridt hen imod at realisere – med konstant tanke på, at der hele tiden er omstændigheder i vores liv, som ændres.

Commitment = muligheder = det der kan ske

Attachment = forventninger/fantasier = Det der skal ske

At vælge, er også at turde give slip.

Lev i den virkelige verden

Hvad hvis alt det i dit liv som føles som en forbandelse, faktisk er en velsignelse?

De tidspunkter i vores liv, hvor vi lider mest, er de tidspunkter, hvor vi modsætter os virkeligheden. Når vores sind kæmper imod det, som er. At ville have virkeligheden til at være en anden end den er, er nærmest det samme, som at ville lære en kat at sige vov. Du kan forsøge og forsøge, men det kommer ikke til at ske. Du kan bruge resten af dit liv på det, uden held.

De fleste af os bruger enormt meget tid og mental energi på at synes noget burde være på en anden måde, end det er.

”Mine børn burde være mere taknemmelige”. ”Min kæreste burde sætte mere pris på mig”. ”Jeg burde veje 5 kg mindre”. ”Køen i supermarkedet burde bevæge sig hurtigere”.

Det stress vi føler i vores liv, er forårsaget af, at vi kæmper imod virkeligheden – og vi kommer altid til at være taberen i den kamp. Og vi vil være ude af balance med livet.

Så alt det du synes ikke burde være i dit liv, er der af en årsag. Det betyder ikke, at du bifalder det eller vil lade det være der for altid. Det betyder bare, at der er en grund til, at det er der lige nu, og at du har muligheden for at lære noget af det, hvis du ønsker det.

Og for at lære noget af de ting i dit liv, du ikke ønsker, må du starte med at se på dem uden modstand og uden at kæmpe imod.

(Selvfølgelig ønsker ingen, at deres børn eller familie bliver syge eller kommer ud for en ulykke, men når de ting alligevel sker, så gavner det alligevel ingen, at vi begynder mentalt at argumentere imod det. Selv om vi logisk godt ved det, gør vi det alligevel, mest af alt fordi vi ikke ved, hvordan vi lader være).

Når vi stopper med at sætte os imod virkeligheden, bliver vores handlinger også mere enkle og flydende. Og det vil være lettere at være i flow med din sjæl.

Næste gang du mærker stress eller ubehag, prøv at spørge dig selv om, hvis business du er inde i mentalt? Dette spørgsmål kan bringe dig tilbage til dig selv, og måske opdager du, at du mentalt aldrig rigtigt har været tilstede, at du mentalt har levet i andre menneskers business hele dit liv.

En tanke er harmløs, medmindre vi tror på den!

Følelsen af stress er altid knyttet til en usand tanke. Bag enhver ubehagelig følelse findes altså en tanke, som modsætter sig virkeligheden, og som derfor er usand for os. `Det burde ikke blæse´, `min kæreste burde være enig med mig´. Tanker som argumenterer mod virkeligheden, og som derfor giver os en stressende følelse.

Ofte når vi modsætter os virkeligheden, søger vi at forstå, hvad der sker uden for os selv. Vi forsøger at dulme den smerte denne modsættelse giver os. Måske ved at gribe efter sex, mad, alkohol, shopping eller lignende.

Vi kunne i stedet overveje om stress er et wakeup call, der siger ”du er fanget i drømmen”. Man kan sige at depression, smerte, stress og frygt alle er `stemmer´ der siger: Vågn op! Og tag et kig på hvad det er, dine tanker siger til dig lige nu, hvilken usand historie du lever i.

Og ja, det kan være vældigt smertefuldt at vågne op til virkeligheden, for hvem er du, når du ikke er den historie, du har bildt dig selv ind?! Men tro mig, det er lige så smertefuldt at blive der, hvor du er, i længden… men det har du nok allerede opdaget.

At nægte eller modsætte sig realiteterne skaber kun smerte og lidelse.

Alle mennesker uden for dig selv, er bare en afspejling af din egen tænkning. DU er den, der fortæller historien, du er det lysbilledapparat, der projicerer alle historierne ud, og din verden er det billede, som apparatet skaber. Siden tidernes morgen har mennesker forsøgt at ændre verden, så de kunne blive lykkelige. Det er bare aldrig lykkedes, fordi vi går den forkerte vej – Ud af os selv, i stedet for ind i os selv.

Vores liv forløber helt perfekt og som det skal, når vi ikke blander os for meget i det!

Hvis du gerne vil have mere commitment end attachment i dit liv, så skriv evt. en taknemmeligheds dagbog, hvor du både har fokus på alt det, som du synes virker i dit liv OG alt det, du ikke synes virker – det er der af en grund, så du kan vokse og udvikle dig. Når du træner dig selv i at være taknemmelig, også for det du ikke synes burde være i dit liv, giver du også dig selv frihed til at skabe transformation ud af dette.

Marie-Louise Bregendahl RecreateYou Min filosofi er, at alt hænger sammen. Intet kan stå alene. Derfor må vi som mennesker uundgåeligt arbejde med alle sider af os selv, for at rykke os til nye højder i vores liv. Der ligger og venter en visdom i hver en del af os, så om det er kroppen, sindet eller sjælen, vi starter med at genskabe, er ikke så afgørende. Alle dele er lige vigtige, og du vil skabe udvikling, uanset hvor du vælger at starte.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.0 af 5. 12 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+