Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Overbevisninger fra barndommen spiller os et puds

7. October 2016 - Ernæring * Kostvejledning  * Børn
Af: Marie-Louise Pedersen
Når vores programmer og overbevisninger fra barndommen spiller os et puds. Artikel af Marie-Louise Pedersen

De fleste af de programmer og overbevisninger, som vi er styret af, er etableret i vores barndom. Vi har lagret vores tidlige oplevelser og erfaringer som vores sandhed, bevidst som ubevidst. Og især på grund af sidstnævnte, alt det som foregår ubevidst, kan vi nogle gange opleve tanker, følelser og foretage handlinger, som skaber blokeringer og strider imod det, som vi egentlig ønsker at opnå. I denne artikel vil jeg gøre dig klogere på, hvorfor dette sker, og hvordan vi kan vride os ud af gamle programmer og overbevisninger, så vi kan fremstå som den udgave af os selv, vi ønsker - nemlig den bedste.

Jeg tror, vi alle har oplevet, at vi har sat os et mål eller ønsker at fremstå og agere på en bestemt måde, men det er som om, at noget kommer i vejen for, at vi kan opnå det, vi ønsker. Det kan være i alle facetter af vores liv og på alle plan. Lige fra et ønske om at tabe sig, være mere aktiv, stoppe med at ryge, finde en kæreste, et nyt job, tjene flere penge, være mere positiv, være en mere nærværende og forstående forældre eller noget helt andet. Uanset hvad det er for et mål, vi ønsker at opnå, er fællesnævneren, at vi skal ændre på det, som vi oplever. Mange gange, hvis ikke for at sige alle gange, er dette forbundet med de vanemønstre, som vi har. Vanemønstre kan oversættes til de programmer og overbevisninger, som vi gennem livet har etableret og lagret, og som er blevet til den sandhed, vi følger, om vi ønsker det eller ej.

Det hele starter i barndommen

Når vi ankommer til verden og allerede før det, begynder en uendelig påvirkning fra omverdenen at sætte sit spor i vores krop. Indtil vi danner os en bevidsthed og derved selv kan begynde at sortere i den ydre påvirkning, tager vi alt ind godt som skidt. Jeg ser os, når vi ankommer til verden, som et stort hjerte med arme og ben, der bare tager imod verden i fuld tillid hertil. Af dét vores omgivelser fortæller os, viser os og de energier, som vi bliver påvirket af, danner vi programmer og overbevisninger ud fra. Det bliver den sandhed, vi tager med os i livet, og det som påvirker os og styrer vores tanker, følelser og handlinger. Heldigvis er de fleste af os opvokset i trygge og kærlige rammer med mennesker omkring os, som kun vil os det bedste. Problemet opstår, når vi etablerer programmer i os, som ikke er sande for os. Det er muligt, at det har været sandheden for for eksempel vores forældre, men selvom vi er af samme DNA, så har vi forskellige behov og unikke egenskaber, og derfor findes der kun een sandhed - vores egen. Vi kan derfor i vores ungdoms- og voksenliv bruge en masse energi på at rydde op i de programmer, vi har lagret i barndommen, men som ikke længere tjener os. Og først når vi har ryddet op, vil vi opleve for alvor at bryde ud af de gamle mønstre og skabe nye vaner, som hjælper os med at nå vores mål uden at falde tilbage igen.

Et eksempel på hvordan familieenergier påvirker os

Der hvor jeg ser familieenergier, vanemønstre, programmer og overbevisninger komme allerbedst til udtryk, er omkring mad og måltider i familien. Grunden hertil er, at der er rigtig mange følelser forbundet med mad. Mad er kærlighed fra afsender til modtager, og derfor er mad et middel til at opnå forståelse, skabe gode stærke relationer, og mad kan være med til at danne mennesker. Ligeså mange fordele og muligheder der er i mad, ligeså store udfordringer kan der være, hvis der netop ikke er forståelse for de scenarier, der udspiller sig i måltidet. Der kan opstå mindre magtkampe, små trusler og blive et spørgsmål om kontrol og opmærksomhed.

Jeg har oplevet disse energier mange gange hos de familier, jeg arbejder med, og vil her komme med et eksempel på, hvordan vores programmer og overbevisninger styrer os som voksne, og hvordan det ligeledes påvirker vores børn i forhold til de programmer og sandheder, som de danner.

Jeg var hos en familie, som oplevede udfordringer omkring aftensmåltidet. Børnene ville ikke spise, hvad der blev sat på bordet, og det endte ofte i sure miner og en magtesløshed fra forældrenes side i forhold til, hvordan de bedst skulle håndtere situationen. Det var især deres yngste pige, som var en udfordring for dem. Hun havde svært ved at koncentrere sig om måltidet. Ofte ville hun ikke spise det, som blev serveret. Derudover havde hun altid udflugter, hun skulle på, når de sad om bordet og krævede generelt meget deres opmærksomhed, hvilket var drænende for både forældre og storebror. Forældrene handlede ud fra de overbevisninger, de havde fået med sig fra deres forældre. Eller rettere sagt, så prøvede de ikke at gøre som deres forældre, da de ikke syntes, deres tilgang var den sandhed, de søgte. De ønskede ikke at tvinge deres børn til at spise, de ønskede ikke at komme med små trusler, som,at hvis de spiste eller ikke, så ville de få en belønning eller straf. De ønskede ikke at lave strenge regler i forhold til slik og lignende, hvilket de selv havde oplevet som børn, da de ikke ville skabe det samme forhold til sukker, som de selv havde fået. Men i forsøget på at gøre en masse andet end hvad deres forældre havde gjort, syntes de at have fejlet et sted, for de oplevede ikke det resultat, de egentlig ønskede. De stod nu i en situation, hvor børnene ikke ville spise, der var ofte konflikter og dårlig stemning omkring maden, og to børn som var ”sukkerafhængige”. I stedet for at have skabt en hyggelig atmosfære omkring maden og gjort deres børn interesseret i mad med en naturlig og kærlig tilgang, som de ønskede, sad de nu og agerede på præcis samme måde som deres forældre, da de ikke vidste, hvad de ellers skulle gøre.

Læs også Har dine barndoms mønstre givet dig overskud eller underskud i dit liv?

Eksemplet viser tydeligt, hvordan vores gamle overbevisninger og programmer styrer os, med mindre vi formår at finde en ny sandhed og vigtigst af alt få lavet en omprogrammering, så de gamle vanemønstre ikke sidder i vores underbevidsthed og styrer os, når vi er ude af kontrol. Forældrene havde de bedste intentioner, men de manglede bare det sidste for at gøre det til virkelighed uden tilbagefald. De manglede balance mellem tanker, følelser og handlinger, hvilket er de tre faktorer, som styrer vores resultater. Jeg hjalp derfor forældrene til større forståelse af dem selv og deres børn, så de kunne se ud over måltidet og få en forståelse af, at det i virkeligheden handlede meget lidt omkring maden, og i høj grad om energier, vanemønstre og falske overbevisninger. Når datteren lavede ”numre” ved bordet, var det hendes måde at gøre opmærksom på sig selv. Hun kæmpede med at finde sin plads i familien, og jo mindre forældrene så hende og forstod hende, jo mere larmede hun. Når hun mærkede spændinger i energien, ville hun blive ved med at finde på numre, indtil forældrene reagerede. Maden var hendes og mange andre børns måde at kommunikere gennem, da det er det bedste kontrolmiddel, de har. Pigen trykkede meget tydeligt på nogle knapper hos forældrene, og fik derfor en reaktion, men ikke nødvendigvis den, som var bedst for alle parter. Forældrenes respons i deres ”stresstilstand” var at reagere med det program, som de havde fået med sig hjemmefra, selvom det ikke var det, de ønskede. Løsningen for familien var blandt andet at få forældrene til at blive opmærksomme på deres programmer, og hvad der udløste dem, så de kunne ændre herpå. Det handlede i princippet ikke så meget om at gøre og sige en masse til deres datter, sætte regler op og så videre, fordi hun ville blive ved med at reagere, hvis hun mærkede spændingen i energien uanset, hvilken ny ret, ny belønning eller ny straf, der blev sat op. Det var derfor alfa og omega at ændre på denne energi, så deres ændringer kunne blive vedvarende i den retning, de ønskede. På den måde kunne de handle ud fra den sandhed, de som forældre havde mærket, var den bedste for deres børn, og derved give dem sunde og meningsfulde overbevisninger og programmer med på deres videre færd i livet.

Kroppen husker alt

Det er ikke alt vi med vores bevidste sind kan huske og erindre. Til gengæld kan vores krop det, hvilket også er grunden til, at vi nogle gange kan have svært ved at forstå, hvorfor vi føler, som vi gør. Det er på grund af dét, kroppen og underbevidstheden husker, at vi kan opleve blokeringer, manglende flow og agere direkte mod det, vi egentlig ønsker. Kroppen prøver blot at passe på os, da den kan have oplevet noget negativt, som vi med vores bevidste sind ikke kan huske. Men vi skal huske på, at de fleste af disse oplevelser har vi lagret, da vi var børn, og derfor er dét, som var sandheden dengang ikke nødvendigvis det samme i dag. Og fordi vores programmer blev dannet, da vi var børn, er det også dem, som er vores største læremestre. Vores indre barn kommunikerer med børnene omkring os og gør os opmærksomme på, hvor vi skal fokusere vores opmærksomhed hen, og hvilke programmer vi skal arbejde med, så vi kan opnå healing, balance og flow. Vi kan ændre på vores programmer og overbevisninger på mange måder. Det vigtigste er dog, at vi får forståelsen af, hvor de har rod, da vi skal have hevet den med op, for derefter at kunne så nogle nye, som er mere meningsfulde for os.

Gemmer din stemme...

Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+