Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Overgangsalder

3. February 2017 - Detox & udrensning
Af: Chloe Bjoerk
Overgangsalder. Artikel afChloe Bjoerk

Er du tæt på din overgangsalder, måske er du der allerede? Lige meget hvad - så vil jeg her give dig gode råd, så du kan formindske gener ved din hormonforandring.

Tegn fra din krop, som kan give dig indikator på, at du er tæt på:

 • Du oplever hedeture, og at din temperatur svinger meget

 • Pludselig rødme i ansigtet, på halsen og brystet

 • Nattesved

 • Svært ved at sove eller problemer med din søvn

 • Hjertebanken

 • Hovedpine

 • Humørsvingninger

 • Uregelmæssig menstruation eller udeblivelse

 • Tørre slimhinder i skeden

 • Smerter i leddene

 • Vægtstigning

Overgangsalderen strækker sig som regel mellem 45- og 55-års alderen, skriver Dr. Christine Felding på netdoktor.dk, men mange kvinder kan opleve tegn på overgangsalder meget tidligere.

I mine behandlinger af kvinder gør jeg faktisk en del ud af at høre deres personlige historie og familiehistorie. Der kan ligge mange guldkorn gemt i at høre om familiens genetik og mangler. I denne sammenhæng kan det også være aktuelt for dig at kigge på, hvornår din mor og mormor gik i overgangsalder; så har du ihvertfald noget at sammenligne med.

Østrogen i din krop er eminent vigtig for din krop og sind. Det er det hormon, der sørger for, at du kan lave en baby, at du har det moderlige instinkt (sammen med andre hormoner), og det er derudover vigtigt for vedligeholdelsen af dine knogler, blodkar, hud, slimhinder og bindevæv. Har du mangel på østrogen, kan du opleve symptomerne beskrevet ovenfor, men også lodrette rynker rundt om overlæben, problemer med at huske og koncentrere dig..

Menopause:

Du er så heldig, at du fødes med dine æg, æg som sikrer, at du en dag kan lave børn. På et tidspunkt bliver æggestokkenes æggereserver opbrugt, og du går i overgangsalder.

Dine æggestokke er en ‘hormonfabrik’, som er vigtig for hele din krop og hormonsystem.

Gennem din ungdom og i dine fertile år er dit østrogenniveau i top. Det går op og ned, følger din cyklus og din ægløsning. Jo ældre du bliver - jo flere udsving kommer der i din østrogenproduktion, og du begynder at få tegn på overgangsalderen. Det kan faktisk ske allerede 5 til 10 år før din sidste menstruation..

Ved at teste dit hormonsystem kan du hurtigt få et billede af din hormonbalance og se, hvor tæt du er på din overgangsalder..

Det er nemlig sådan, at vi har et hormon i kroppen, som vi bruger til at modne æg, FSH (follicle-stimulating hormone), jo tættere vi er på overgangsalder, jo mere FSH har vi. FSH begynder at stige omkring 10 år før menopausen, og dette påvirker dit østrogen niveau.

Dine hormoner i din krop arbejder tæt sammen, og derfor er det aktuelt at få et samlet billede af dit hormonsystem!

LÆS OGSÅ Sårbarhed...artikel/saarbarhed/

Det er interessant at tage en hormontest og få et klart billede af dine niveauer af FSH, LH, østrogen, progesteron og testosteron.

Ved lave niveauer af østrogen i kroppen vil det også påvirke dit progesteronniveau i kroppen. Progesteron er noget du bl.a udskiller ved ægløsning, og det produceres i moderkagen (ved graviditet) og i små mængder i binyrebarken.

Ved ubalance kan det give kraftige og uregelmæssige blødninger, samt ubehag, humørsvingninger, sart hud og slimhinder, knogletab og smerte/ømhed, og manglede vitalitet.

“Progesteron er et ‘rigtig’ velvære hormon.”

Progesteron, sammen med østrogen, har en afgørende rolle for udvikling af kvindelige kønskarakterer i puberteten, for menstruationscyklusen og graviditet.

Progesteronsyntesen styres af hypofysens overordnede kønshormoner, specielt det luteiniserende hormon (LH). Hormonet LH bliver frigivet af hypofysen, så snart dit æg er modnet nok og medvirker ægløsning.

Hvad hvis jeg intet mærker?

Jamen, det kan være helt normalt! Det er nemlig sådan, at tal viser, at cirka en tredjedel ikke oplever nogen gener, cirka en tredjedel har gener, som er til at leve med, mens endnu en tredjedel oplever så mange gener, at det ikke er acceptabelt for dem.

Det første, du mærker, er, at din cyklus ændrer sig, og det kan jo være meget smertefrit.

- Grunden til temperaturstigninger handler om mangel på østrogen og hormonubalancer.

For tidlig i overgangsalder:

Går du for tidligt i overgangsalder, er der nogle forholdsregler, du er nødt til at tage - for at passe bedst muligt på din krop!

Østrogen er vigtigt for dine knogler. For lidt østrogen i kroppen kan have konsekvens. Derfor er det vigtigt, du støtter dine knogler med regelmæssig bevægelse, d-vitamin, magnesium og glucosamine, MSM, Chondroitin.

Østrogenubalancer i kroppen har også en indvirkning på dine bryster og risikoen

for brystkræft. Undersøgelser viser at: Jo flere år dit brystvæv påvirkes af østrogen, des mere øges din risiko for at udvikle brystkræft - derfor er det så vigtigt,at du passer på dine hormoner og begynder at stabilisere deres ubalancer.

Der kan være mange grunde til, at du går for tidligt i overgangsalder og/eller oplever store problematikker ved dette skifte i kroppen.

LÆS OGSÅ Manpower til powerkvinder

Din livsstil - jo mere raffineret mad og syrer du spiser, jo mere påvirker det dit hormonsystem. Sørg derfor for at få masser af grøntsager og vand, og gerne fisk 2-3 gange om ugen.

Undersøgelser viser, at overvægt og inaktivitet kan forværre din overgangsalder, siger dr. Anette Tønnes Pedersen.

Rygning kan give 2 år tidligere menopause i forhold til dem, der er ikke-ryger.

Stress påvirker enormt - hele din krop og hormonsystem! Tag nogle pauser igennem din dag, gå en tur i skoven eller tag et langt karbad.

Ubalance i din fedtbalance i kroppen kan give ubalancer i din østrogenbalance og inflammation - sørg derfor for at få masser af god omega-3, gerne fra Nordic Naturals.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 2.1 af 5. 7 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+