Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Pas på dig selv!

2. March 2018 - Detox & udrensning
Af: Chloe Bjork
Pas på dig selv! Artikel af Chloe Bjork

Selvkærlighed er desværre blevet noget, de fleste ikke lærer hjemmefra, og derfor er det vigtigt at skabe fokus på emnet, så vi lærer os selv det som voksne.

Det, at passe på sig selv og være kærlig overfor sig selv, er i min verden mange ting:

 • At lytte til sine kropsbehov - De helt basale som at spise, når man er sulten, sove, når man er træt og gå på toilettet, når man skal tisse.

 • At mærke sine lyster og drømme i livet, og gå efter dem.

 • At mærke sine egne grænser, hvad er man til, og hvad er man ikke til?

 • At skabe momenter i livet, som giver sommerfugle i maven - at skabe situationer og oplevelser, der er lige efter ens smag.

 • At følge sin intuition og mavefornemmelse.

 • At fylde kroppen med mad, der opbygger og ikke belaster.

 • At give kroppen de næringsstoffer den har brug for - i form af kosttilskud.

 • At dyrke sex så ofte som muligt.

 • At drikke over 2 liter vand dagligt.

 • At dyrke kroppen i form af sin yndlingssport, gerne flere gange ugentligt.

 • At få omsorg og kærlighed af sig selv og af andre.

 • At være renlig og få daglig pleje.

 • At bevæge sig dagligt.

 • At få frisk luft.

 • At tage på jævnlige udenlandsrejser.

 • At have lange samtaler med ens nærmeste.

Personligt gør jeg alt for hele tiden at optimere min krop og dermed også mit sind!

I min verden hænger vores krop, sind og sjæl uadskilleligt sammen, og derfor kan jeg ikke behandle det ene uden at behandle det andet.

Kroppen danner celler i alle 24 timer af døgnet, året rundt. For at lave en celle kræves det, at der er forskellige byggematerialer tilstede i kroppen. Der skal være fedt (omega-3), energi, vitaminer og aminosyrer til stede for at lave en celle. Hver 28. dag har din krop udskiftet alle celler i din hud, og på 7 år er alle celler i din krop helt fornyet.

For at have disse næringsstoffer klar kræver det, at vi spiser mad, der indeholder gode byggematerialer, at vores tarm er stærk nok til at spalte maden til næringsstoffer, og at kroppen er stærk nok til at sende maden videre i systemet, derhen hvor vi ønsker at bruge det.

Det er sådan, at vores fødevarer i dag ikke altid har det næringsindhold, som vi har brug for. Derfor er kosttilskud altafgørende for vores velbefindende.

Når du oplever ubalancer i kroppen i form af træthed, depression, sygdomme eller andet, er det, i min verden, et tegn på mangler i kroppen. Der er noget, der ikke fungerer optimalt, og kroppen har brug for hjælp og støtte!

Genetikken

Det er sådan, at vi kan få ubalancer eller mangler gennem vores genetik, men det kan også ske ved oplevelser i livet eller en dårlig livsstil. Ofte ved vi hvilke livsstilssygdomme, der ligger i vores genetik, da vi kender til, hvad der ligger af sygdomme hos mor/bedstemor/oldemor og far/bedstefar/oldefar.

Vi sikrer, så at sige, vores overlevelse ved at ligne vores forældre, da vi, ved at gå de samme veje som dem og have den samme livsstil, får den samme genetik.

Hvis vi ikke formår at tage ansvar for de problematikker, vi oplever i vores liv, så går kroppen og bærer på det. Dette kan vi så føre videre til vores børn, som så fører det videre til deres børn osv.

Ofte kan en kropsmangel give psykiske ubalancer, og derfor er det så vigtigt ikke at skille tingene ad. Jeg starter ofte mine behandlinger med at understøtte klientens krop, og derefter arbejde med tanker, vaner osv. Det gør jeg af den simple grund, at de ubalancer, de har, f.eks. cravings, depressive tanker el.l., kan være opstået fra en mangel i kroppen.

“Ja du læste rigtigt! Dine cravings, dit dulmeri, overspisning, negative tanker, manglende overskud, træthed osv. kan altså være et fysisk tegn fra kroppen på, at den mangler byggematerialer og hjælp til at understøtte dens egne processer”

Kroppen gør alt for, at vi kan fungere optimalt, og derfor har den ligesom holdt vejret i virkelig mange år. Når klienter kommer til mig, er det ofte noget gammelt i kroppen, der har udløst den ubalance, de sidder med i dag. Derfor er det så vigtigt, at vi kigger på hele din krop og livsbillede!

Ansvar

Personligt går jeg meget op i at passe på mig selv. Mest for min egen skyld, men bestemt også for min partners skyld, de kommende børn jeg får og mine nærmeste.

Jeg har altid følt en form for ansvar.

Jeg har, som helt ung, oplevet at miste nære relationer, og det tror jeg virkelig, har givet mig perspektiv på livet. Et af mine krav i relation med andre er klart, at de passer på sig selv, at de lytter til deres behov og passer på deres krop.

Jeg føler selv et stort ansvar for mig og min krop, et ønske om at passe så godt på mig selv som muligt, hvert sekund af mit liv.

Hvordan kan du passe på dig selv?

Svaret kan være meget simpelt! Du kan begynde at tage ansvar for dig selv og din krop.

Din krop er bygget til at heale sig selv, den er bygget til at komme over sygdomme hurtigt, og være fyldt med energi og overskud. Hvis du ikke sidder med dette lige nu, så er det måske tid til at finde ud af, hvordan du kan optimere og støtte dig selv!

Husk på, din krop er ikke skabt til at være din fjende, den gør derimod alt for, at du kan fungere optimalt!

Hvordan gør du så det?

Det første, du skal gøre, er at se på de ubalancer, du sidder med. Hvor længe har det stået på? - Der kan være en sammenhæng mellem, hvornår de er opstået og nogle begivenheder, hændelser, sygdomme el.l. der skete, at det opstod.

Forstå, at din krop er din ven! Det er noget af det, jeg ser, at vi oftest glemmer. For hvis vi gjorde, så ville vi f.eks. ikke spise så meget håndkøbsmedicin, som vi gør. Jeg ser sjældent en grund til, at man har brug for at tage smertestillende fra håndkøb. Ofte tager vi Panodiler, fordi vi oplever smerte, vi har svært ved at falde til ro eller noget lignende. De symptomer, vi prøver at dæmpe ved hjælp af det smertestillende, er klare beskeder direkte fra kroppen. Hvis du vælger den kemiske pille for at slukke for signalerne, ja, så overhører du dine kropsbehov.

Jeg ser ofte forholdet mellem krop og sind som et billede af mor og barn. Det kan hjælpe dig til at stoppe op og mærke efter. Ville man sige til sit barn, at selvom det havde hovedpine, så skulle barnet bare tie stille og fortsætte dagen i højt tempo?

Tag dine kropstegn alvorligt!

Jeg ser gang på gang, at det desværre giver bagslag at overhøre kroppens signaler. Det er super vigtigt at anerkende, at din mad er din daglige medicin. Dine kropsprocesser afhænger af de fødevarer og de drikkevarer, du vælger at indtage hver dag, derfor kan det være en let løsning at starte ændringerne der.

- Der er virkelig noget om ordsproget:

Du er, hvad du spiser! - Du kan altså gøre dig selv syg, og du kan gøre dig selv rask! - Hvad vælger du?

Der findes utrolig meget mad, der er behandlet i en sådan grad, at det kan ende med at gøre os syge. Derfor er det så vigtigt, at du dagligt får så mange grøntsager, proteiner i form af okse, kylling/kalkun, æg og fisk, fedt og olie som muligt. Derudover er det lækkert at supplere med frø, kerner, nødder, frugt og bær.

Hvis du sørger for, at din grundbase består af dette, og at du vægter økologi højt, så er du allerede et skridt videre.

Hertil er det altafgørende, at du får de byggematerialer, din krop har brug for. Som tidligere nævnt skaber mangler ubalancer i kroppen, og de kan i sidste ende ende som sygdomme. For at gå direkte til sagen, for at finde ud af, hvad din krop 100% har brug for, så kan laboratorietester være det redskab, du leder efter. Hos curra∙me arbejder vi med testerne, da vi, ved hjælp af dem, kan analysere din krop og få svar på de spørgsmål, du måske har gået med i mange år.

Testerne giver dig bud på, hvorfor du sidder med den problematik, du gør, hvad der kan ske, hvis du ikke formår at tage ansvar for problematikken, og hvad du skal gøre for at komme tilbage til balance.

Kosttilskud er med til at opbygge kroppen, da vi desværre ikke får alle de byggematerialer, vi har behov for, gennem vores mad. De er super for at få en krop i balance.

Jeg har her lavet en god basisliste over tilskud, der er super gode at tage dagligt:

 

 • En god Multi Vitaminpille (Køb gerne vitaminmulti piller der er produceret i USA)
 • En god Probiotic, som styrker din tarm og dit immunforsvar. Vælg en der indeholder over 20 billioner og 12 forskellige tarmbakterier.
 • Omega-3, der styrker dit sind, dit immunforsvar og din hud. Tag gerne 3 gr. dagligt og spis fisk minimum 3 gange om ugen.
 • L-Glutamine, som opbygger dine tarme og nervesystem – for mere tilstedeværelse i nuet. Tag gerne 1-2 gr. dagligt.
 • Gerne ekstra D-vitamin, der helst indeholder 10.000 IU.
 • C-vitamin der udrenser, opbygger og forebygger på samme tid. Sørg for at tage en, der er ikke-depot og tag omkring 2-4 gr. fordelt ud på dagen.
 • Tag gerne spirulina, wheatgress og grøn te, da de er super gode antioxidanter, de er udrensende og gode for din tarm.
 • En homøopatisk ampulkur er god til at booste dine kropsceller og komme tilbage til basen.

Kommunikér med kroppen

Hos curra・me arbejder vi med laboratorietester, der giver dig mulighed for at se ‘ind under huden’ på dig selv. Testerne er et redskab, der gør, at du kan begynde at kommunikere direkte med kroppen. Det kan give svar på, hvorfor du går rundt og har problematikker og ubalancer, som ikke giver den livsglæde, du ønsker. Det er et fantastisk redskab, som kan give dig svar på mange års søgen og ubalancer.

Laboratorietesterne kan skabe overblik over din fysiske tilstand, og ud fra de oplysninger vil du kunne hjælpe og opbygge dig selv, både fysisk og mentalt, og derved opbygge din krop og forebygge sygdomme.

For mig er det et redskab til at finde svar, og derved kan du hurtigt og nemt understøtte din krop, og opleve langt mere livsnydelse og velvære i din hverdag.

Problemet bag ubalancer, problematikker og sygdomme er simpelthen, at vi ikke kan finde ud af at kommunikere med vores krop på en balanceret måde. Vi fylder den med mad, der ingen næring indeholder og regner med, at den kan løbe en psykisk og fysisk maraton næste dag. Vi regner med, at den er fuldt medgørlig og gør, som vi siger, selv efter 50 års hårdt arbejde og kost.

Tag ansvar her og nu!

Mit bedste bud til dig er at investere i en Organix Test!

Organix testen er en test, jeg ville ønske, at alle mennesker ville investere i. Den fortæller dig præcist, hvor din krop oplever problemer, og hvordan du skal understøtte den. Testen giver dig ideer til, hvor du kan optimere og undgå fremtidige ubalancer.

Organix profilen afslører ernæringsmæssige ubalancer og ubalancer i stofskiftet i din krop, og giver svar på, hvorfor du lider af kropsstøj og symptomer såsom angst, humørsvingninger, immunreaktioner, gigt, smerter, hormonubalancer el.l.

Organix Testen måler på mere end 45 forskellige processer i din krop, som hver især giver svar på menneskets individuelle biokemi.

Lider du af:

 • Træthed
 • Hovedpine/migræne
 • Hormonproblemer
 • Oppustethed
 • Spiseforstyrrelse
 • Diabetes
 • Vægtøgning
 • Allergi
 • Infertilitet
 • Smerter
 • Autoimmune lidelser
 • Kræft
 • Inflammation
 • Kroniske sygdomme

Ja så er denne test optimal for dig!

3-6 måneders udrensning hvert år!

Kroppen udrenser efter princippet: Først ind - først ud! Jo mere du belaster din krop gennem dårlig livsstil, ingen ordentlige byggematerialer (mad og kosttilskud), rygning, bilos osv., jo ‘svagere’ bliver den. Din krop har som sådan ikke ændret sig i årenes løb, men det har ALT omkring den, atmosfæren (CO2), maling, plastik, livsstil, fastfood, indendørsliv, manglende bevægelse mv. Det er bare nogle af grundene til, at din krop virkelig har brug for et ekstra boost!

Du ved selv, hvordan det står til i dit liv

Har du overskud og energi hver dag? Vågner du udhvilet? Har du sexlyst? Overskud til børn, venner, partner og arbejde? Kommer på toilettet dagligt (stort)? Kan mærke din sult og tørst? Ingen smerter og tunghed i kroppen? Går du i seng, når du er træt?

Din krop har brug for hjælp!

På baggrund af ovenstående anbefaler jeg 3-6 måneders homøopatisk ampulkur. En homøopatisk ampulkur er biologisk medicin, der går ind og understøtter din krop, og støtter den i de processer, hvor det halter lidt.

Ingen af os er ens, og derfor sammensætter jeg altid kuren individuelt efter klientens behov! Nogle har mere brug for støtte til maven end hormonerne, andre har mere brug for støtte til nervesystemet end kredsløbet. Men ens for os alle er, at vi alle har brug for støtte til vores udrensningsorganer!

Hvis din krop ikke formår at tage sig af de problematikker, den oplever i dag, så ryger det ‘bag i køen’ og det giver i sidste ende en ubalance. Dine udrensningsorganer er dagligt på et kæmpe arbejde, og de er utrolig betydningsfulde for vores krop - hvis de ikke kan gøre deres arbejde optimalt, ja så syrer vi mere og mere til, og dette giver i værste tilfælde alvorlige sygdomme.

Ved at investere i en ampulkur vil du kunne opleve mere overskud, vitalitet, lyst til livet, lettere tanker, positivitet, roligt nervesystem, velfungerende tarm og udrensningsorganer, der får et ordentlig boost.

Så gør dig selv den tjeneste at investere i en 3-6 måneders ampulkur, hvert år, hvor jeg får lov til at specieldesigne en kur efter dine ubalancer og kropsbehov!

Er du interesseret i at gå hele vejen? D. 23.marts starter femte hold op af Health Mentor Uddannelsen. En uddannelse der har fokus på helhed, opbyggelse og helbredelse. Har du lyst til at vide mere, så læs mere her

Vi skal have alle aspekter i spil på een gang, så det bliver en naturlig del af din hverdag. Vi skal forvandle din viden til visdom via din krop – og gå fra hjerne til hjerte!

Det handler ALDRIG om maden, din vægt, din hud eller noget andet. Det handler altid om viden, forståelse, accept, ansvar og følelserne bag. Jeg hjælper dig med at genoprette din kropsforståelse ved hjælp af mine teknikker og kærlig støtte. Jeg lærer dig om kroppens mekanismer, hvad den har brug for for at fungere optimalt, og hvad der sker, når der er ubalancer tilstede.

Gemmer din stemme...

Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+