Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Qigong kan hjælpe dig med at finde balancen både fysisk og psykisk.

4. October 2019 - Intuition
Af: Roze Milene
Qigong kan hjælpe dig med at finde balancen både fysisk og psykisk. Artikel af Roze Milene

Der er mange som ønsker balance i livet, og ens for os alle er, at vi gerne vil have det godt og være lykkelige. Derfor pisker vi ofte afsted efter lykken og glemmer måske, at vi har den lige ved hånden. Dagene flyver afsted og måske kan livet føles som om, at det skal overleves. Det er trist – for livet skal leves.

Stress og om at sige ja til for meget

Stress og jag fylder alt for meget i mange menneskers liv, og nogle bliver endog syge af det. Det er trist og nogle gange er det så lidt der skal til at ændre det hele. Vi er blevet dårlige til at sig nej, for vi vil så gerne passe ind – så vi siger ja til det hele. Det er den første stopklods, som du tage dig af, hvis du er udfordret på dette område. Hvorfor er alting blevet vigtige end lige netop dig? Det er jo dit liv.

Stress er blevet en hel industri og der bliver pustet til ilden hele tiden. I gamle dage havde man travlt, men nu er man stresset. Nej – du er ej. Du har bare glemt at sige nej og sætte dine grænser, fordi du er bange for ikke at passe ind på arbejdet – i familien – eller andre sammenhæng. Så gør du måske noget, som ikke helt er overens med dine ønsker og så starter din rejse mod stress. Når du så ikke kan mere, så ”går du ned” med stress.

Der er mange grunde til stress, og det kan både være socialt-, arbejds- og privatrelateret, men det gør ondt uanset hvad, men jeg tænker også at der er nogle følelser som der kikkes på. Jeg er af den overbevisning, at kroppen sender nogle beskeder og hører vi ikke efter, så får vi ”kærligheden” at føle.

Jeg fik ikke sagt fra

Jeg har selv været der. Jeg arbejde i 18 år som børn- og ungesocialrådgiver, og jeg elskede arbejdet og borgerne, måske ikke så meget ledelsen og alle de snævre rammer. Men jeg knoklede og kunne slet ikke mærke mig selv. Jeg fik hovedpine og spiste nogle panodiler. Jeg var så langt ude, at jeg ikke bemærkede, at min nakke var så stiv, at jeg måtte bøje overkroppen frem for at kigge til siderne når jeg kørte bil, for jeg kunne ikke dreje nakken. Men så vågnede jeg en morgen og kunne ikke bruge min arm. Det gjorde sindssygt ondt og så blev jeg patient med 3 diskusprolapser, hvoraf der var hul på den ene og væsken var sivet ud. Så blev jeg bænket hjemme i sengen og på rigtig mange piller – men så begyndte jeg at google. Jeg måtte kunne gøre noget, og flere gange poppede ordet Qigong op på skærmen, og jeg begyndte at læse om det.

Qigong fik mig i gang igen

Kort efter begyndte jeg at lære Qigong og tog efterfølgende uddannelsen, hvilket er noget af det bedste jeg nogensinde har gjort. Min helbredelse gik hurtigt fremad og jeg fik meget ros fra det rygcenter, hvor jeg gik til behandling og du udskrev mig hurtigt. Jeg ønsker af hele mit hjerte, at rigtig mange mennesker vil få øjnene op for disse helbredsøvelser. Lyt til kroppen, når den taler til dig og vent ikke til den skriger.

Qigong er en af måder, hvor du kan få mere balance i livet både psykisk og fysisk. Alt for mennesker er oppe i deres hoved, og Qigong hjælper med at få dig ned i kroppen og mærke dig selv og samtidig give dig mere mental styrke.

Qi betyder energi eller livskraft.

Gong betyder at kultivere eller bevæge.

Qigong er ligesom Tai Chi både fysisk og meditativ. Både Qigong og Tai Chi har stillinger og langsomme bevægelser, som er meget enkle, men når de udføres med fokus på koncentration og vejrtrækning, bliver de utrolig virksomme på krop og sind. Qigong kom før tai chi, hvorfor nogle øvelser ligner hinanden lidt, men tai chi har eks. mere bevægelse og spark. Målet er bla. at øge smidighed, balance og harmoni i krop og sind – og ikke mindst skabe Qi (= energi) i kroppen. Qigong går ind og arbejder i energibanerne/meridianerne ligesom i zoneterapi, hvor filosofien er, at energierne skal flyde frit.

Qigong er en tusind år gammel kinesisk motionsform i stil med yoga, men øvelserne kræver ikke samme smidighed som visse former for yoga, og derfor er målgruppen bredere. Qigong er også en del af TCM- traditionel kinesisk medicin, som handler om at skabe balance og harmoni i krop og sind – så alle organer og celler fungerer optimalt.  Qigong er for alle. Her er næsten ingen undskyldninger for at deltage, og du kan modificere øvelserne efter din fysisk. ”Less is more”. Qigong er helbredsøvelser for hele familien og selv bedstemor på plejehjem kan have stor glæde af øvelserne ligeså vel som teenageren har brug for at finde roen eller den stressede forælder.

Qigong udøves for at opbygge den indre energi, og dette har kineserne arbejdet med i mange år. Kineserne har en anden tilgang til at forebygge sygdom, og hvor de ser en sammenhæng mellem krop og sind. I Kina er der millioner af mennesker som dyrker Qigong, og det er et imponerende syn, når de stiller sig op i parkerne om morgenen inden de skal på arbejde og dyrker Qigong. Det har en positiv effekt både fysisk og psykisk at dyrke Qigong, som bla. er god til at dæmpe stress og skabe indre ro – og give mere energi og overskud. Øvelserne er nænsomme og bløde bevægelser med blide stræk. Der er åndedræt- og fordybelses øvelser, og det hele udføres i et roligt tempo, så alle kan være med. Der findes så mange smukke øvelser i Qigong f.eks. Silkeøvelserne, hvor man forestiller sig, at man spinder silken, bearbejder den og beskytter den. Der er også øvelser med de 5 elementer – vand, jord, ild, træ og metal. Hvert element relationer til organer i kroppen og en årstid, og grundstillingen er træet. Det handler ligesom alle andre øvelser om skabe balance i vores ubalancer.

Kina arbejder forebyggende og alternativt med sygdom

I Kina har man en lidt anden tilgang til sygdom end her i landet. Der arbejdes mere med forebyggelse og mere alternativt. Heldigvis er disse ting på vej til den vestlige verden, hvor der også sker en udbredelse af de essentielle olier, som også kan skabe resultater. Det er vigtigt vi kommer tilbage til naturen og bruger al dens rigdom. I både Kina og Sverige udskrives recept på Qigong træning, hvilket er en smuk gestus. Herhjemme har eks. Kræftens bekæmpelse arbejdet med Qigong i flere år. Det er sjældent de nemme løsninger med medicin som er det bedste

Det er en fantastisk motionsform, hvis man har fysiske udfordringer, som holder én tilbage fra andre sportsgrene. Øvelser kan foretages stående eller siddende. Qigong har god virkning overfor eks. fibromyalgi, hovedpine, angst eller søvnløshed og meget mere.

At arbejde med Qigong giver mig en stor glæde og taknemmelighed. Det er noget af det smukkeste at kunne hjælpe andre mennesker til at få nogle indsigter, som kan flytte dem til et bedre sted, så de kan finde den glæde og ro, som vi alle fortjener. For mig er det blevet Qigong, som binder det hele sammen, så vi kan blive hele mennesker. 

Hvad har Vild med dans og Qigong til fælles?

Det kan lyde mærkeligt, men de to ting skaber den samme lykkefølelse.Rigtig mange mennesker er mest oppe i deres hoved, forstået således, at de tænker mest med hovedet. Når de begynder at danse, så kan de lige pludselig mærke sig selv og deres krop, og det er forløsende. Derfor bliver de ofte meget rørt, men der sker også tit en personlighedsændring og måske et nyt parforhold eller et evigt venskab. Det er så skønt at se den ændring, der sker med deltagerne både psykisk og fysisk, og hvordan kan det så hænge sammen med Qigong? (udtales tji-gong)

Dansen transformerer følelser – det samme gør Qigong.

Balance og åbne hjerter

Når man laver Qigong, så får man automatisk mere jordforbindelse og den ro og de smukke øvelser giver den samme transformation som Vild med dans. I Qigong udføres øvelserne næsten altid i et langsomt tempo, dvs. du skal lære at tage den med ro og det kan være en udfordring. De fleste bliver også følelsesmæssig berørt af roen, fordi alting er blevet så hektisk i dag. Men verden har brug for at vi kommer ned i kroppen og mærker følelserne og vores intuition. Alt for mange beslutninger tages uden at have hjertet med. Der brug for åbne hjerter, som kan lukke lys og kærlighed ud i verden.

Jeg er så taknemmelig for at have fået kendskab til denne smukke og berigende træningsform, som er fantastisk til at give ro og jordforbindelse og skabe balance i krop og sind. Naturen er også et fantastisk redskab til at finde balancen igen i krop og i sind. Gåture i skoven eller gåture ved vandet kan give en harmoni og en ro, så man igen føler balance inden i. Jeg elsker tanken om, at mange sygdomme er ubalancer i vores følelser, hvor der skal skabes balance igen. Der skal arbejdes med tingene i stedet for at symptombehandle. Det var også en af grundene til, at det blev svært med arbejdet som socialrådgiver, når børnene skulle puttes i ”kasser” i stedet for at se bag problemerne.

Det er ikke alle, som bryder sig om at høre, at sygdom og følelser kan hænge sammen og det har jeg respekt for, men jeg ønsker bare at vi alle vil være åbne for muligheder og lære hele livet igennem. Jeg ønsker også mere selvkærlighed og kærlighed i verden, så beslutninger bliver taget med hjertet forrest.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+