Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Terapi eller botox? Same same - but different!

8. June 2016 - Coaching * Wellness * Skønhed
Af: Lisbeth Olesen
Terapi eller botox? Same same - but different! artikel af Lisbeth Olesen

”Det er lige så vigtigt for min skønhed og velvære at gå regelmæssig i terapi som at få en ansigtsskønhedsbehandling”

Måske har du også set kendte, kvindelige skuespillere i damemagasiner fortælle, hvordan de ser det som en helt naturlig del af deres skønhedsrutiner at gå regelmæssigt til psykolog eller terapeut.

De betragter det som et lige så vigtigt bidrag til deres indre wellbeing, som det at gå til kosmetolog, få en omgang fillers eller kropsmassage.

Alt sammen indsatser for at holde sig selv skøn indeni og udenpå. Ja, vi kvinders udseende betyder noget. Også for os, der allerhelst vil bedømmes på vores livsvisdom og klogskab.

Når jeg holder foredrag og taler om kunsten at være en personlig leder i sit eget liv på alle livsområder, så kommer vi også altid ind på, hvem der har behov og glæde af at gå i terapi.

Jeg oplever stadig, at psykoterapi er forbundet med uvished og frygten for, ”hvad kommer der frem, hvis jeg åbner op til fortiden”. Kan min psyke klare det?

Det er min erfaring fra arbejde med mennesker (uden en diagnose som f.eks. skizofreni eller bipolar lidelse), at krop og psyke bringer det frem, som personen er klar til at se på og arbejde med. Personlige udviklingsprocesser sker i ryk, og jeg anbefaler ikke mennesker at gå i terapi, med mindre der er noget, som tynger og forhindrer glæde, energi og mod på livet.

Der er stadig mange talemåder, der går imod behovet for ”at grave i fortiden”:

”Sket er sket”

”Man skal ikke græde over spildt mælk”

”Tiden læger alle sår”

er alle kommentarer, der taler imod at rense gamle sår, hele op og blive fin.

I den mere handlingsorienterede kategori kan være kommentarer fra omgivelserne som:

”Op på hesten igen”

”Se nu at komme videre”

”Lad det nu ligge, du kan alligevel ikke ændre på fortiden”

Men gamle psykiske ar kan virkelig gøre os grimme og påvirke vores ydre skønhed.

Ubearbejdede, negative oplevelser i barndom og opvækst kan sætte sig som ubevidste spændinger f.eks. i ansigtet og få os til at se konstant bekymrede ud og ikke mindst gøre os rynkede i ansigtet tidligere end godt er.

Ligesom gammel uforløst vrede kan lave ”uro i systemet” og give fordøjelsesproblemer og forringet nattesøvn, hvilket igen ses i ansigtet og udstrålingen.

Det er synd og skam og et kæmpe spild af både penge og energi at ernære sig selv med god, økologisk mad, kosttilskud og skønhedsbehandlinger, hvis kroppens biokemi ikke kan optage ”alt det gode”, fordi der er indre, psykiske ubalancer, der forhindrer naturlig wellbeing.

Jeg siger ikke, at alle skal gå i terapi, og jeg fortæller ikke, at det er nemt at gå i terapi. Det kan være en smertelig proces at åbne for gamle fortrængte følelser for at få renset ud på de indre linjer. Men det er hele umagen værd. Det letter både fysisk og psykisk, og bagefter heler krop, psyke og sjæl på en ny og mere rodfæstet måde, der rent visuelt kan ses på menneskers ansigter og kropsholdning.

Når fortidens trængsler får kærlig hjælp og støtte til at slippe taget i et menneske, så sker der nærmest mirakler – også på skønhedsområdet - i menneskelig udstråling.

Jeg ser helt konkret kvinder forvandle udseende, kropsholdning og vibration lige foran næsen på mig.

Det sker ubevidst, som man kan le efter at have grædt. Lettelsen indeni kan umiddelbart registreres og ses udenpå.

Det er skønhed og wellness, der holder resten af livet.

Helt konkrete resultater kan være:

  • Blikket i øjnene, der bliver mildere, roligt og direkte
  • Draget om munden (eller hønserøven), der erstattes af bløde læber og et lille smil
  • Bekymringsrynken i panden mindskes, og øjnene åbner op
  • Kæbespændingerne forsvinder, og blodcirkulationen forbedres
  • Skuldrene sænkes, og vejrtrækningen bliver dybere

Når du bærer på gamle bekymringer, uro og angst i kroppen, går det udover din vejrtrækning. Du trækker ikke vejret dybt nok, hvilket betyder, at dine celler ikke får ilt nok.

Når du ikke får ilt nok i blodet, så kan det ses på din ansigtskulør, og måske kender du også til nærmest konstant at have kolde hænder eller tæer. Der mangler optimalt flow i dit system, og det nedbryder kroppens egen evne til selvhelbredelse, f.eks. går det udover den naturlige udrenselsesproces, som din krop ellers klarer selv, når du vel at mærke får lys, luft, god kost og ernæring – og ikke mindst en rolig nattesøvn.

Den bedste skønhedskur er at sikre optimal nattesøvn, og jeg tror, at vi alle har oplevet, at stress og uro sætter sine spor på nattesøvnen.

Så i princippet er det, som skete i går, en del af din fortid, og derfor giver det mening at gå i regelmæssig terapi og få hjælp til at sikre, at genvordigheder ikke sætter sig i systemet. Jeg kender ingen mennesker, der ikke oplever, at livet går op og ned. Vi har alle op- og nedture, men de behøver ikke forfølge os for evigt.

Eller som jeg ynder at sige:

Personlig udvikling er en livslang proces

Jeg synes godt, at vi må ligne kvinder, der har levet et liv og fået erfaringer, men vi behøver ikke at gå rundt og se forfærdede eller tyngede ud på grund af fortidens trængsler, når vi lever et dejligt liv i nutiden.

Det ypperste niveau for selvudvikling er at vide, hvad kan jeg gøre selv, og hvad skal jeg have professionel hjælp til – og så have adgang til de rette personer.

Det er wellness og tusind tak til de skønne kvinder, der vælger at dele deres historier i magasiner og dameblade, så flere og flere får øjnene op for, at terapi er ikke for syge mennesker, men det også holder raske mennesker velfungerende og skønne.

Lisbeth Olesen Min passion er at gøre ambitiøse kvinder til bevidste ledere i deres eget liv, så de får indflydelse på alt det, som de selv kan gøre noget ved.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+