Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Træt af at køre i ring i dit kærlighedsliv

2. April 2018 - Kærlighed
Af: Marie-Louise Bregendahl
Træt af at køre i ring i dit kærlighedsliv? Artikel af Marie-Louise Bregendahl

Hvad gør livet værd at leve? Kærlighed, vil de fleste nok svare. Og spørger man folk, hvad de længes allermest efter, vil svaret ofte være: Et liv fuldt af kærlighed.

Ligesom mennesker, der har været ude for en ulykke eller er uhelbredeligt syge, prioriterer kærligheden højere end de, som ikke kender til den slags smerte.

Derimod beskrives et kærlighedsløst liv ofte med ordene tomhed, meningsløshed og ensomhed – altså ubehagelige følelser vi ønsker at undgå.

Og når vi forsøger at undgå smerten ved manglende kærlighed i livet, gør vi de mærkeligste ting – også selv om vi godt ved, det ikke er hensigtsmæssigt – dyrker sex med tilfældige mænd/kvinder for at fylde et tomhedshul op, eller bliver i et dårligt forhold for ikke at være alene, drikker for meget for at slippe for smerten, bliver arbejdsnarkoman for ikke at have en pause, hvor man kan mærke sig selv – du har sikkert din egen version af, hvordan du undgår smerte i dit liv.

Hvad er kærlighed? Er det overhovedet muligt at beskrive det, eller kan det kun leves og erfares, gennem sanser, stemninger, lyde, berøring.

Kærligheden mellem elskende kan ses som en grundform for kærlighed. Den helt særlige gensidige tilknytning der opstår mellem dem, følelsen af at høre sammen og at føle sig hjemme i hinandens selskab. I et sådan ligeværdigt kærlighedsforhold både giver og modtager partnerne aktivt, og de vil hver især have et stærkt behov for at gøre noget godt for den anden, så denne bliver glad og føler sig værdsat.

Og netop denne værdsathed og bekræftelse gør, at mennesker, der er i en ligeværdig kærlighedsrelation, vokser og blomstrer. At blive set, bekræftet og anerkendt som det hele menneske – med lyse og mørke sider – vi er, er en grundforudsætning for, at vi kan folde os ud. Ved at se et potentiale i den anden, kan man i sådan en relation kalde noget frem, som han eller hun ikke selv vidste var til stede.

Vores hjerte er inderst inde naturligt åbent for kærligheden - tænk bare på et barns tillid til, at alle omkring det, vil det godt - men for de fleste af os voksne er dette langt fra det normale.

Som vi blev ældre begyndte vi at lære, at det kan gøre ondt at have et åbent hjerte, og at ikke alle nødvendigvis vil os det godt. Så vi begyndte at lukke vores hjerte ned, i mere eller mindre grad.

Men det ændrer ikke på, at vi stadig længes efter at åbne hjertet op (igen) og lukke andre ind (igen). Vejen tilbage til kærlighed begynder med denne længsel efter noget, man instinktivt ved eksisterer, men har glemt vejen ind til. Vi vil alle gerne finde det igen, men det store spørgsmål er, hvordan.

Kærligheds Overbevisninger

- er tanker om kærlighed vi har knyttet os til, ofte i årevis. Og som nu er blevet til ”sandheden” om hvem vi er, og hvordan kærlighed ser ud for os.

Men hvor kommer disse tanker om relationer og parforhold fra?

Sagen er den, at stort set alle de tanker, du gør dig om ,hvordan en perfekt kæreste og det perfekte parforhold skal – som i SKAL – se ud, er nogle, du har adopteret fra mennesker – virkelige og fiktive - omkring dig, som regel engang i fortiden.

Glansbilledet:

Måske har du som lille set Disney film og forventer derfor, at prinsen på den hvide hest dukker op any minute now.

Eller det kan være, du har set dine forældres gode forhold, hvor de aldrig skændtes! Og derfor tænker du, at det er sådan, det skal være.

Du har sikkert også din egen favorit `Brakeup´sang, som har kørt på repeat gennem din ungdom, og derfor er blevet til din ulykkelig kærligheds tema sang.

Eller min egen personlige favorit: Pretty Woman, om manden der viser sin kærlighed gennem gaver og fancy hotelværelser. Sådan skal en rigtig kæreste være – for sure! Og ham har jeg brugt mange år på at løbe febrilsk efter.

Prøv at spørge dig selv:

  • Hvilke kærlighedsglansbilleder har jeg – og hvor kommer de fra?
  • Hvilket slags liv har disse glansbilleder givet mig indtil nu?

Genskabelsen:

Heal the girl – and the woman will apear

En anden del af vores overbevisninger, er den, hvor vi ubevidst hele tiden forsøger at genskabe vores connection – eller mangel på samme – med vores første primære omsorgsgiver.

Så det kan altså godt være, at du bevidst længes efter at være tæt på en mand/kvinde, eller have et respektfuldt forhold med en følelsesmæssig intelligent kæreste; men hvis du som barn havde en fraværende mor/far, som var følelsesmæssigt utilgængelig, så vil du som voksen også hele tiden forsøge at genskabe denne form for `kærlighed`, da det jo i din verden er blevet til den rigtige form for kærlighed.

For da du var barn, måtte du jo overgive dig til, at dette måtte være den rigtige måde at vise omsorg og kærlighed på, ellers ville din mor/far jo ikke gøre det.

Et barn ønsker at overleve, og det kan det ofte kun med hjælp fra en mor/far; derfor kan barnet ikke betvivle, at dette er sandt, for det ville betyde `døden`.

Så selvom du som voksen godt rationelt ved, at dette ikke nødvendigvis er en god måde at være i en relation på, så kræver det megen selvindsigt at slippe ud af overbevisningen om, at dette er sandheden.

Det er således aldrig din kærestes accept og anerkendelse, du søger, det er altid din oprindelige omsorgsgivers. Men det vil aldrig lykkes, for universet vil altid have dig til at være bedre end den relation, så det er uopnåeligt – og ødelæggende i høj grad.

Så stort set alle de overbevisninger vi har – som kører på repeat kan du godt regne med – kommer fra fortiden. Udfordringen er så nu, at de overbevisninger måske var brugbare for at overleve, da du var barn, men at de nu er blevet så outdatede, at de kun spænder ben for dig og det liv, du længes efter at leve.

Sagen med den slags overbevisninger er, at de kan være ret udfordrende at sætte en kæp i hjulet på. Og som med alt andet du virkelig ønsker at genskabe i dit liv, kræver det en vis vedholdenhed.

Det starter med at være nysgerrig, og at du er villig til at kigge på, hvad fakta er. De fleste af dine indre dialoger er bare gamle vaner – Tryk på opdater-knappen!

Spørg dig selv:

  • Hvilken af mine primære omsorgsgiveres kærlighed længtes jeg mest efter som barn?
  • Beskriv jeres relation – hvorfor længes du efter dennes kærlighed?
  • Hvordan har du genskabt denne relation i dine voksne kærlighedsforhold?
  • Hvilket outcome har det givet dig indtil nu?

Vil du til bunds i dine uhensigtsmæssige kærlighedsmønstre, så du kan få den kæreste, du længes efter…

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 2 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+