Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Udfoldelse af mandlige og kvindelige kvaliteter

3. November 2017 - Familie
Af: Anne Jørgensen
Udfoldelse af mandlige og kvindelige kvaliteter. Artikel af Anne Jørgensen

Kønsroller er jo et kæmpe emne, så jeg har valgt at forenkle det betydeligt, og her taget udgangspunkt i en video jeg så forleden dag. Det er et videoklip fra BBC stories: THE EXPERIMENT.

Dem der lavede undersøgelsen, byttede om på 1-årige drenge og pigers beklædning. Frivillige voksne blev, med hjælp af forskelligt legetøj, sat til at lege med børnene. De var uvidende om, at den pige, de legede med, var en dreng - og omvendt.

I alle tilfældene valgte de voksne at give børnene såkaldt "drengelegetøj" og "pigelegetøj". De frivillige var meget overrasket over resultatet efter endt eksperiment. De opfattede nemlig sig selv meget mere "openminded", end resultatet viste. De så nu, hvor meget de havde ladet sig styre af, hvilket køn de troede, barnet var - og valget af legetøj derefter.
Du kan se videoklippet her, som taler for sig selv Her  

Hvor åben er du overfor dine/andres børn?

Enhver må jo reflektere i sig selv for at besvare dette spørgsmål - og evt. få feedback fra venner: Hvad ser de om din adfærd? Og kan du høre på det, uden at tage det som kritik, men som inspiration ? For det er vigtigt. Vi er alle påvirket af kønsroller, og især i disse travle tider bliver det nemt at inddele f.eks. opgaver i hjemmet på en måde som "vi gør det, vi er bedst til".

Konsekvenserne i voksenlivet

Jeg er selv vokset op i et hjem med 3 søskende: To brødre og en søster. Min mor lagde meget vægt på, at der ikke var forskel på drenge og piger, og at det var vigtigt, at vi piger blev selvstændige voksne - ligesom drengene. Det havde hendes mor nemlig ikke lært hende, og hun oplevede konsekvenserne i sit ægteskab. Så det skulle ikke ske for hendes piger!
Jeg lærte i den grad at klare mig selv. Og det så meget, at jeg som voksen syntes, jeg manglede kontakt til min kvindelige side. Jeg GJORDE alt for meget. SKULLE alt for meget. LYTTEDE ikke nok til mine følelser. Meget af min kvindelige side var forsømt. Det gik jeg i gang med at gøre noget ved, da jeg startede i terapi i mine unge dage.
Det hjalp i den grad på balancen.
Jeg lærte at være tro ved mig selv, lytte, tage mig selv alvorligt, så livet ikke længere var fyldt med præstation - som jeg opfatter som en meget maskulin kvalitet.

Når vi mangler udfoldelse af det mandlige og/eller det kvindelige

Det er min erfaring i min praksis som krop- og psykoterapeut, at både mænd og kvinder har udfordringer med ikke at have en balanceret kontakt til deres maskuline/kvindelige kvaliteter. Og det er mit indtryk, at meget af det er opdragelsesbestemte kønsroller.
Eksempelvis har jeg haft mænd i terapi, som hovedsageligt er opdraget af en mor. Flere fornægtede deres maskuline side, da den ikke havde fået nok støtte.
Den gode nyhed er, at det slet ikke er for sent at tage fraspaltede ressourcer til sig. Det ligger parat til at blive integreret og udfoldet 

Og når det er sagt, så er der mange, mange flere nuancer, men her har du fået blot en lille bitte bid

Gemmer din stemme...

Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+