Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Uforløste chok og traumer i kroppen, får os til at miste vores livskraft.

7. October 2016 - Børn * Personlig udvikling
Af: Nadia Ferhat
Uforløste chok og traumer i kroppen, får os til at miste vores livskraft. Artikel af Nadia Ferhat & Lykke Junker

Heldigvis er der en vej til forløsning og fornyet livskraft igennem Chok Release metoden.

Hvad betyder Chok Release?

Chok Release er et ord der kom til mig ”dumpende ned fra oven”, for 3 år siden. ”Chok Release” - Og pludselig mærkede jeg, hvor vigtigt det er at få arbejdet med og tilbyde redskaber til forløsning af chok.

Jeg har altid interesseret mig for chok, og jeg har lagt mærke til, hvordan andre, inklusiv mig selv, har været lammet af chok og dermed ikke har kunnet få adgang til den fulde livskraft.

Derfor betyder ordet Chok Release - at forløse chok. Det er min største mission i dette liv: At støtte mennesker i at få forløst deres livskraft, så de kan leve livet fuldt ud – og være til stor gavn og inspiration for sig selv og andre.

- Det er SÅ afgørende, at vi i et healingsforløb med mennesker arbejder med udgangspunkt i Essens identitet – det er lige dér - når vi kan vende tilbage til vores naturlige kerne, at healing og forløsning opstår.

Essens identitet

Jeg er uddannet NLP psykoterapeut og har efterfølgende uddannet mig som Essentiel Integrativ Psykoterapeut. Og det var hér, hos Karen Aaes, som virkelig åbnede mine øjne for, hvor vigtigt det er at arbejde med Essens identitet. Essens identitet er den altafgørende transformation for at forløse chok.

- De fleste mennesker oplever på et tidspunkt i deres liv chok & traume i større eller mindre grad. Det første traume i vores liv opstår i princippet, når vi fødes. Overgangen fra livet i livmoderen til livet udenfor, er i sig selv en voldsom transformation.

Hvad er et chok egentligt?

Et chok er en fastfrysning, en stagnation, som sætter sig i kroppen, når du oplever en pludselig livstruende situation opstår.

Vores urinstinkt har 3 overlevelsesstrategier. Enten kæmper vi, flygter eller stivner. Når du stivner, ja så føles det, som om du fryser til is og stivner.

Når du får et chok, er det fordi du i en bestemt livstruende situation, hverken har kunnet flygte eller kæmpe, hvilket er de to ud af tre overlevelsesinstinkter. Helt instinktivt vurderer du på brøkdele af et sekund, om du er i stand til at flygte eller kæmpe. Hvis ingen af disse overlevelsesinstinkter er mulige, anvender du/kroppen at stivne.

Formålet med at stivne er lige så kraftfuldt og igen med det ene formål, at du overlever.

Når du instinktivt stivner, er formålet at spille ”død” Når du gør det, stivner og bliver kold, trækker alle dine blodkar sig sammen og tilfører kun blod til de vitale organer. Ur-biologisk er formålet, at du kan klare bid og slag, uden at du mærker smerte. Men din mentale del forstår ikke en dyt og bebrejder dig selv, at du intet gjorde i den livstruende situation. Men det var lige præcis det, du gjorde. Du stivnede for at overleve.

Nervesystemet kan ikke kende forskel på nutid, fortid og fremtid. Dette er årsagen til, at vi går med frygten i kroppen og mærker, at kroppen er i konstant alarmberedskab.

Når et tidligere chok skaber ubalance

Et chok opstår, når en farefuld og pludselig situation sker, som lyn fra en klar himmel, og når du mindst er forberedt på det.

Disse situationer er vores livsbetingelser både som mennesker og dyr. Men når en livstruende situation pludselig opstår, går dit nervesystem i alarmberedskab. Når den farefulde situation er overstået, ville det være naturligt at ”ryste” oplevelsen ud af kroppen, som hunde og katte ville gøre. Men vi mennesker er begrænset af vores bevidsthed og sociale kodeks, og derfor lægger vi ofte låg på disse naturlige og ur-biologiske reaktioner.

Når vi ikke ryster chokket ud af kroppen, forbliver det i kroppen som en fastfrysning og stagnation. Når lignede situationer opstår, sådan som nervesystemet husker det via vores sanser, altså lugt, smag, lyde, kropsberøring, ja så tror nervesystemet, at vi igen er truet på livet.

Dette er nødvendigvis ikke sandt, men nervesystemet kan ikke kende forskel på nutid, fortid og fremtid. Dette er årsagen til, at vi går med frygten i kroppen og mærker, at kroppen er i konstant alarmberedskab.

Symptomer på chok?

Der er flere faser på Chok Symptomer.

Fase 1: (lige når chokket er opstået).

Der kan være følgende symptomer: tankemylder, uro i kroppen, urolig søvn, vågner med et sæt.

Fase 2:

Du har svært ved at falde i søvn, vågner flere gange om natten, sveder, fryser om natten, bliver hurtigt udmattet, humørsvingninger, grådlabil, opfarende, pludselige vredesudbrud, begyndelse på at du trækker dig fra sociale sammenhæng, manglende overskud i hverdagen, hovedpine, migræne, muskelsmerter, spændinger i kæber/tænder, stivhed i kroppen, manglende sexlyst, overdrevent lyst til sex.

Fase 3:

Social angst, generel angst, isolation, depression, oplever dig selv som et offer , oplever at andre angriber, oplever manglende livsmod, passivitet, manglende handlekraft og aktivitet.

Det kan være fatalt for et menneskes livskvalitet at bære på uforløst chok. Heldigvis findes der en vej med Chok Release metoden til at forløse både nye og gamle chok og på den måde genvinde den fulde livskraft.

Hvorfor er det vigtigt at få arbejdet med at få forløst tidligere chok & traumer? 

Når du er traumatiseret og i chok, er der dele af din urkraft, som er lammet, og du vil blive ”tricket” af dine chok, når lignende situationer opstår. Det medfører, at du går rundt i konstant angst og frygt. Tænk på, hvor meget af vores livskraft, der går til spilde. Og det er der jo ingen grund til, når chok let og effektivt kan forløses.

Jeg kan altid se på klienters kropssprog, når chokket forløses. De får med det samme farve i ansigtet, kinderne bliver røde, halsen får glød, og der bliver frigivet sådan en varme, at jeg som terapeut mærker en kæmpe varme, selvom de sidder et stykke fra mig.

Hvordan mærkes det når et chok er forløst? 

Jeg har selv fået forløst utallige chok igennem de sidste 20 år. Og mine klienter beskriver det på samme måde som jeg. Det mærkes som en energi i kroppen, der har været frosset til is, låst fast, spændt inde. En energi, der pludselig frigives som et vandfald, der frit får lov til at skylle igennem kroppen. Jeg kan altid se på klienters kropssprog,når chokket forløses. De får med det samme farve i ansigtet, kinderne bliver røde, halsen får glød, og der bliver frigivet sådan en varme, at jeg som terapeut mærker en kæmpe varme, selvom de sidder et stykke fra mig.

Målet er, at alle behandlere nænsomt, kærligt og effektivt med Chok Release Metoden kan afhjælpe mennesker, der er fastlåst i en chok tilstand, til at frigøre sig, så de igen kan leve livet for fuld kraft.

Vigtigt at behandlere har de rette redskaber til at spotte et chok, afkode symptomer på chok og aflæse kropssprog, når mennesker ubevist er gået I chok.

 

 

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.8 af 5. 5 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+