Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Interview med Ninka-Bernadette Mauritson

9. January 2015 - Detox & udrensning
Af: Signe Ruby
Interview med Ninka-Bernadette Mauritson

Slip koneformer, stress og dårlig samvittighed med forløbet 3000 kvinder allerede elsker

”Det er ikke din skyld hvis du ikke taber dig eller får det godt, uanset hvad du spiser og træner. Der er en årsag til, at hverken LCHF, 5:2 faste, Paleo, juicekure, crossfit eller spinning virker i længden. Alle disse metoder tvinger kroppen i overlevelsesgear og på et tidspunkt kollapser den. Og lagrer fedt. Og brænder binyrerne af. Og ødelægger stofskiftet. Og så har vi balladen.” Siger Ninka-Bernadette Mauritson, der har tusindvis af kvinder igennem succesforløbet Detox Dig Smuk – et 12 ugers online forløb for kvinder.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Æblecider eddike

Det er, hvis man spørger Ninka, hverken din rygrad eller dig, der er noget galt med. Det er ikke tilfældigt, at vi bliver flere og flere overvægtige, depressive med binyrestress og stofskiftelidelser, selvom vi træner og spiser sundt som aldrig før, og som hun siger:

”Vidste du, at selv Chimpanser i zoologiske haver bliver federe og federe? På trods af, at de spiser det samme, sunde mad som de altid har fået? Det, der er galt er, at alle kure og træningsformer hidtil har misset årsagen til, at vi bliver usunde, fede, trætte, ulykkelige og ældes før tid:

”Giftig, unaturlig livsstil, der stresser, kroppen, sjælen, binyrer, stofskifte og sundhed.”

Vilde resultater og vægttab

Det er overraskende ord fra kvinden, der solgte 140.000 bøger i Danmark om Kernesund Familie kost. Men Ninka har brugt de sidste to år på at researche og teste en helt ny metode på tæt på 3000 kvinder i Skandinavien. Og resultaterne er enestående. Kvinderne taber sig i gennemsnit 5 – 10 kilo, får energi, tid til sig selv og familien, slipper appelsinhud og får ung-pigekroppen og vitaliteten tilbage. Sexlivet blomstrer. Og de slipper det, de troede var kroniske lidelser, kampe med omgivelserne og maden.

Hvilken Detox Type er du?

”I starten havde jeg en del piger på mine online forløb, der IKKE tabte sig i længden på almindelig Detox kost og kosttilskud. Jeg var ved at rive håret af mig selv i frustration, for jeg VILLE forstå det. Det har jeg brugt to timer dagligt på at researche mig frem til. Ligesom jeg har brugt pigernes feedback (næsten 3000 kvinder på 1,5 år) til at forfine metoden. Og jeg har fundet the missing link nu. Det handler om, at vi alle er forskellige typer, og det må jeg tage hensyn til. Har man binyrestress eller lavt stofskifte, skal man spise og tage helt andre kosttilskud, end hvis man bare skal udrense og tabe sig. Og det har betydet, at jeg har måttet lave mit materiale helt om. Det har været sindssygt udfordrende at sætte dette program sammen. Og netop nu afslutter jeg arbejdet med at lave helt nye videoer, lydfiler og kosttilskudsguides samt manualer. Til gengæld synes jeg selv, det er det bedste, mest omfattende program i verden.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Uddrag fra Detox programmet i bogen "Den ultimative Anti Age guide*

Hvordan bliver man så hurtigst og nemmest slank og sund?

”Den letteste måde at blive slank, sund og smuk på er ved at lukke munden, aldrig at spise eller trække vejret, ha ha”, siger Ninka og forklarer, at der er så meget gift i vores mad og miljø, som feder og forstyrrer vores hormoner, at vi ikke kan undgå at blive udsat for dem.

 Men det vi ifølge hende kan gøre, er at leve og spise efter vores detox type, sådan at vi hver dag laver blide detox ritualer og renser kroppen med nydelse og lethed. I stedet for de hårde kure, udrensninger og diæter en gang om året, der nedsætter forbrænding, stofskifte og energiniveau. Test din Detox type ved at kigge på grafikken her i artiklen. Vil du leve efter din detox type?

Low carb, crossfit og faste er (måske) ikke for kvinder

Mænd er skabt til at håndtere stress meget bedre end kvinder. Og hvis din hårde træning og kost IKKE giver dig en sund, slank og stærk krop, stabilt humør, søvn og energi, er det fordi du er i gang med at nedbryde kroppen. Faste, hård træning og hårde kure sætter kvindekroppen i overlevelses og fedtdeponerings tilstand. Og hvad de færreste ved, er at stofskifte og binyrer har brug for kulhydrater, for at fungere. Derfor ælder og skader det kroppen at leve low carb i længere tid.

Faste sætter også kroppen i overlevelsesmode. Og det kan godt være, at du brænder fedt. Men du stresser også kroppen, og det vil hævne sig senere. Hvis du ikke får energi og godt humør af din livsstil, er det ikke dig, den er gal med. Det er livsstilen, der ikke passer til din type. Så test din type, og find ud af, hvor du er belastet. På mine forløb har hver type sin egen kosttilskudsprotokol og livsstil.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Homøpatisk leverdetox

Alle på holdet bruger 70 % af energien på indre arbejde, ro og afkobling til at heale nervesystem, stofskifte og binyrer. Og det er afgørende for at kunne tabe sig og få det godt, at vi udrenser i de følelser og mønstre, der er ophobet og blokerer os.

Detox er livsnødvendigt for travle, moderne kvinder

Det er bare ikke sikkert, at de ved det, siger Ninka og hun fortsætter: ”Vidste du, at blåt lys fra elektronik som Ipads, mobiler og computere giver en toxisk stress-tilstand i kroppen, der påvirker vores fedtforbrænding, fordøjelse, immunforsvar og hjerne.
Ligesom denne stress ødelægger kroppens produktion af LEPTIN, som er det hormon, vi SKAL bruge for at forbrænde fedt. Det giver os sukkertrang og fedt på kroppen, der bare ikke vil forsvinde. 

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Ro på nervesystemet

Vi er afhængige af at leve i overensstemmelse med naturens og døgnets rytme og magnetfelt. Derfor er der ritualer, der forbinder os med det hver eneste uge på mine online hold”, siger Ninka. Der ikke vil afsløre andet, end at det involverer solen, luften, jorden, kulde og varme

En famile på Facebbok, hvor kvinder elsker sig selv & hinanden

”Mit onlineforløb Detox dig Smuk er som Fugl Føniks siger Ninka. Her rejser tusindvis af kvinder sig fra asken og træder tilbage til deres natur og oprindelighed, hvor de taber sig, får glødende smuk og opstrammet hud og på magisk vis slipper af med sygdomme og symptomer, som har plaget dem hele livet.

Men det, der i virkeligheden gør mig mest glad, siger Ninka, det er alle de mails jeg får fra kvinderne på mit forløb, hvor de beskriver den nye tilstand af lykke i deres liv. De lærer at elske sig selv. At stå ved sig selv, uanset hvad andre tænker og siger. De lærer at passe på sig selv. De er virkelig nogle vilde rollemodeller. Jeg lærer så meget af dem. De sparker røv i mod, samhørighed og mønsterbrud.

Vi er som en stor familie i min lukkede Facebook gruppe. Det er ofte, at de beskriver det med, en følelse af en indre boblende glæde, der ikke kan holdes tilbage. Og det har ikke en skid med den ydre forvandling at gøre. Selvom de taber sig og bliver vildt smukke, er det slet ikke det, der fylder hos dem bagefter. Det er den indre skønhed og styrke, de er mest vilde med. Og så den omsorg, vi har for hinanden i gruppen. Her er ingen sladder, konkurrence eller brok.

Til trods for, at vi er over 500 kvinder samlet pr. hold.

Indre stress er altødelæggende 

”En ting er, at vi ikke designet til at tåle de 80.000 fremmede stoffer, som er blevet ingredienser i vores hverdag. Men det er ikke engang det, som er mest ødelæggende”, fortsætter Ninka. 

Vi bliver syge af den indre stress, som vi skaber for os selv. Hvis vi kritiserer os selv og andre lever vi i et konstant pres, hvor der ikke er noget der er godt nok, og den allerstørste forgiftning er den daglige indre kritiker vi render rundt og slår os selv og andre i hovedet med. Vi er instinktmennesker. Vi er skabt til at høre til en stamme. Og til at søge omsorg og blive samlet op og inkluderet. Af andre og os selv.

Når vi kritiserer os selv og andre, ryger vi i separation. Og kroppen tolker det som en faresituation. Du isolerer dig selv og er i kamp-flugt og stress. For når du er uden samhørighed, kærlighed og din stamme, er du et nemt bytte for vilde dyr, og kroppen reagerer stadig som om, du lever på en slette hvor vilde dyr er lige om hjørnet. Og gæt hvad kroppen så gør? Den beskytter dig mod faren ved at nedsætte din forbrænding, producere stress hormoner (som feder) og holde på fedtet, så du kan overleve længe og har kræfter til at løbe fra byttet.” udtaler Ninka.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Kefir - the love drink

Det at vi vurderer, dømmer, fornærmer og kritiserer os selv og andre mennesker er efter hendes mening så ødelæggende for nervesystem, sundhed og hormonsystem, at hun er meget opsat på at hjælpe kvinderne med at slippe det på Detox Dig Smuk. Det er lige så giftigt og stressende for kroppen, som de toxiner, der giver overflødigt fedt, toksiner og appelsinhud. 

Alle mine hormoner kom ud af balance. Jeg så rynket, slap og gammel ud.

Jeg holdt selv op med at producere kortisol efter flere års stress og overproduktion af det. På grund af overpræstation, overtræning og restriktiv low carb paleo kost. Mine hormoner hang i laser og jeg begyndte at se gammel ud.  Det tog mig to år at samle op. Med hvile, kosttilskud og blid træning/livsstil. Mine binyrer og stofskiftet crashede.

Det sker for mange kvinder i Danmark. Vi brænder vores stofskifte og binyrer af på rekordtid med mindre vi finder hjem. Det er præcis det jeg er ude på på Detox dig Smuk. At lære kvinder hvordan de finder tilbage til sig selv. Og få en blid mave, som utrygge børn kan hvile trætte hoveder på. Min er markeret, men jeg har ikke 6 pack. Den bastion må mændene gerne beholde.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Boost dig selv med detox

Kvinder er skabt til nydelse, hengivelse og et lystbetonet liv

Jeg fandt ud af noget underligt. Jeg fandt ud af, at jeg havde kæmpet mod naturen og min biologi. At jeg som kvinde er skabt til at nyde, hvile, være i kontakt og pagt med naturen, mine børn, tiden, døgnets rytmer, månen, solen, stjernerne. Jeg fandt værdien i blid kost, sjov, leg og hormonregulerende livsstil. Det kvindelige hormonsystem er ikke skabt til den stress som hård hård træning og ekstrem udholdenhedstræning forudsætter.

Det kvindelige hormonsystem -især binyrer, kønskirtler og stofskifte har brug for både feminine former og leg, hengivelse, hvile, natur og lystbetonet liv. De fleste af os brænder sammen på ekstreme diæter, ekstrem sport og ekstrem præstation og pleaser mentalitet.

Du skal ikke nøjes

Kender du det med at have vænnet dig til tingenes tilstand? Spørger hun pludselig. At tænke ”Nå jah det bliver vel ikke anderledes og jeg har det jo okay”. Den tankegang gør vi op med på ”Detox dig Smuk”. Vi vil ikke nøjes med et nogenlunde liv.  Det er ikke meningen at vi skal ophobe fedt på kroppen eller være i kamp med omgivelserne og relationerne. Og selvom vi lever i et samfund som er gennemsyret af stress, kan vi starte med at genopbygge os selv. Vi skal i virkeligheden aldrig lede efter noget andre steder end i os selv.

Samfundet er som det er og vi kan ikke tage en tidsmaskine tilbage til stenalderen.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET 'SLIP' -  Giv slip på det der ikke tjener dig

Derimod kan vi sørge for at bygge et fundament, der er så stærkt, at vi kan holde til det meste, og vi kan lære at holde vores krop ren og sjæl ren, siger Ninka med en vedholdende stemme. På Detox dig Smuk er der fantastiske kvinder med alle slags former og i alle aldre. De er alle helt unikke, så jeg har udviklet den mest geniale løsning så forløbet bliver rettet til den enkelte.

Jeg er så stolt, det har taget mig to år at nå frem til den helt rigtige model for mit forløb, siger Ninka. Kvinderne starter nu med en hel enkelt test, som styrer dem direkte i den rigtige retning. Til hver er typerne er der tilknyttet top proffe kostprogrammer og en særlig kosttilskudsguide som støtter og styrker lige præcis det område som er i centrum. Det er der virkelig mange der gerne vil have fingrene i. 

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET FRYGT, EGO & SELVSABOTAGE - Kærlighed er ikke for tøsedrenge

Kunne andre i dit netværk have glæde af at læse om Ninka-Bernadette Mauritson? Del meget gerne på de sociale medier

Detox dig smuk - Ninka-Bernadette Mauritson
Detox dig smuk - Ninka-Bernadette Mauritson

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 5 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+