Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

April Måneds energier

31. March 2016 - Astrologi
Af: Haydée Deenah Maria Vestergaard

April er Vædderens måned, det er drive, viljekraft, handling. Der spirer liv og forår alle steder, alt dirrer af energi og liv, og det gør vi også. Vi begynder at vågne fra vinterens stille slumren, og som lyset får mere kraft, så gør vi også. Det er den årlige genfødsel der bliver fejret i alt og alle.

Men lige præcis denne april, er faktisk lidt anderledes, for vi har ’fornøjelsen’ af en hel del retrograder, så det denne nye energi der spirer i os alle også ønsker af os, er at vi stopper op og finder ud af hvor vi er i livet nu, og hvad vi egentlig ønsker der skal gro i os og vores liv i dette forår. Hvad giver vi energi til, og hvad ønsker vi at give energi til? Og de to er desværre sjældent det samme.

Så det er tid til at reflektere lidt over livet nu, det beder både Saturn, Mars, Merkur og Jupiter os om. Hele 4 planeter er gået, eller går retrograd i april måned! Og ligesom du i foråret vil planlægge hvordan du skal opbygge en ny have, hvor der skal stå blomster og hvor der skal stå urter, og hvilke planter du vil give næring til i år, så er det sådan set det samme vi skal til at gøre med vores liv nu. Hvilke blomster og lægende urter vil du nære i dig selv og dit liv? I din omgangskreds? Og hvilket ukrudt skal luges ud?

Hvad er retrograd?

Når en planet går retrograd, så ser det herfra jorden, ud som om den bevæger sig baglæns. Det gør den egentlig ikke, men som den bevæger sig i sin bane, i forhold til hvordan jorden bevæger sig i sin, får det det til at se sådan ud, og når det sker, så ændrer den pågældende planets energi sig. I stedet for at handle udadvendt og ville påvirke verden omkring sig gennem os, så bliver energien indadvendt, reflekterende, og den vil gerne have os til at kigge på os selv. Gøre status over vores liv, især i forhold til den specifikke planet, og det tegn den går retrograd i. Hvis du kender dit horoskop, kan du se hvor i dit horoskop du vil blive påvirket under en retrograd, hvilket område af dit liv der bliver ’ramt’. Hvis du ikke ved det, men kender lidt til astrologi, kan du selv slå dit horoskop op flere steder på nettet, eller kan du konsultere en astrolog, der kan fortælle dig hvilke områder af dit liv der især vil blive påvirket. Retrograder er generelt fantastiske til at opnå selvindsigt og healing, hvis bare man er opmærksom på sig selv og sine egne reaktioner, det er altid en god idé at føre dagbog i disse perioder, eller i hvert fald en ’retrograd-journal’ man kan skrive i når man får indsigter, udfordringer etc. Retrograder handler også i høj grad om fortiden, vi løber ind i folk fra fortiden, temaer vi troede vi havde bearbejdet kommer op til overfladen, fortiden banker på, for at tjekke om vi nu også er helt færdige med den, eller om vi mon kunne grave lidt mere visdom ud af den, eller endelig gøre os selv frie af den.

Læs også Relationer sucks

Der er dog altid nogle universelle fællestræk og dem vil jeg komme ind på her.

Mars går retrograd d. 17. April i Skytten, han går direkte igen d. 29. Juni i Skorpionen.

Når Mars går retrograd, så bliver vi bedt om at sætte farten ned og tage et par dybe indåndinger før vi handler. For vi vil få en trang til at handle impulsivt, kaste os hovedløst ud i alt fra projekter til diskussioner, uden lige at tænke over konsekvenserne af vores handlinger først, især når Mars som her, går retrograd i Skytten. Når det så bliver krydret med et par planeter i Vædderens tegn så kan det godt gå hen og blive eksplosivt, og koste os dyrt, på vennefronten, i parforhold, arbejde, familie osv. Så her er det enormt vigtigt at holde øje med sin egen impulsivitet og tøjle den en smule. Før en dagbog her i April, og skriv alle dine idéer ned, alle dine tanker, og alle dine irritationsmomenter, samtaler du føler du er nødt til at tage med din omverden, problemer der skal løses. Brug tiden på at skrive dem ned, få sat ord på dem overfor dig selv, og funder over evt. løsninger på problemerne. Og så lad det ligge indtil Mars er gået direkte igen. Når vi så når slut juni/start juli, så kan vi kigge det hele igennem igen, og begynde at handle på det der stadig ser ud til at være en god idé.

Men vent indtil da, hvis du på nogen måde kan, for med en retrograd Mars, Merkur, Saturn og Jupiter, så er det altså en potentiel katastrofe der bare venter på at ske, hvis du handler uden at tænke dig rigtigt godt om først.

Vi kan også blive ramt af en enorm frihedstrang, vi får pludselig øje på alt hvad der holder os tilbage, både i os selv og fra omverdenen, alt fra partnere til chefer kan føles enormt begrænsende den næste måned eller to, igen, se det, anerkend det, men vent med at handle på det!

Projekter der er sat i søen inden April, kan du sagtens arbejde videre på, men alt hvad du bliver inspireret til fra nu og frem til slut Maj vil jeg kraftigt råde dig til at vente med at føre ud i livet, planlæg, tænk løsninger og muligheder, forbered dig, og når så retrograds-cirkusset er stilnet lidt af, så kan du handle på det hele.

Læs også Familienavne & arvelighed

Mars er vores viljestyrke, vores drive, det er den planet der får os til at presse os selv, får os til at ville yde mere, opnå mere, gøre mere. Der hvor vi har vores personlige Mars i vores fødselshoroskop, kan vi læse om hvordan vi bedst handler og yder i livet, hvor vi finder vores lyst til at præstere og blive til noget. Den er også vores ’konkurrence-gen’ og fortæller også lidt om vores passion i livet. Så den er vigtig, uden Mars ville vi aldrig få gjort noget som helst, men det er også Mars der presser os til utålmodighed, til at handle uden at tænke først, til at løbe så stærkt at vi af og til snubler. Og den snublen sker som en advarsel, et tegn til at nu skal vi sætte farten lidt ned og se på vores liv, det er tid til at gøre op med os selv om vi er der hvor vi gerne vil være, og om vi bevæger os i en retning som vi kan stå inde for, og hvis ikke, så er det tid til at reflektere og ændre retning. Og det er lige præcis det der sker under en retrograd Mars, vi er i højrisiko for at snuble, fordi at det er tid til at kigge lidt på os selv, vores liv og det vi omgiver os med.

Derudover har vi en Nymåne i Vædderen d. 7. april og en fuldmåne i Skorpionen d. 22. april, begge styret af Mars, så han har travlt i denne måned. (Ny- og Fuldmåne kan du læse mere om på min Facebook-side Lysets Energi, hvor jeg kommer med en opdatering om det når vi nærmer os).

Annonce - Bliv Health Mentor hos Curra me - brug rabatkoden MOOLA og spar 5.000 kr. Se mere her

Saturn gik retrograd d. 25. marts og forbliver retrograd helt til d. 13. august. Han går retrograd i Skytten. Skytten er et ildtegn, det er et tegn der elsker at handle på sine tanker og idéer, og helst med det samme. Og med både Saturn og Mars retrograde i Skytten, så vil vi opleve at vi bliver bremset, holdt tilbage i at udføre det vi gerne vil, og hvis du prøver at presse dig igennem den modstand, så vil du formentlig opleve at udkommet slet ikke bliver hvad du havde forestillet dig, som nævnt, er det smartest at vente til i hvert fald Mars er gået direkte til juni. Saturn er karma planeten, det er Fader Tid, det er den af alle planeterne der kan give os mest modstand, han bremser, sætter forhindringer op, gør os bange, handlingslammer os, alt sammen fordi han beder os om at stoppe op og se os selv og vores frygt i øjnene. Han er egentlig ikke en slem fyr ham Saturn, faktisk vil han os det bedste, men hører vi ikke efter, så er det oftere spanskrøret end guleroden der vil blive brugt til at fange vores opmærksomhed. Han bringer visdom, han bringer enorm selvindsigt, hvis bare vi er villige til at høre efter. Han er den lærer i skolen vi lærer mest af, og er mest bange for, det er ikke i hans timer man skal kaste med papir og lave ballade, han godtager ikke at hunden har spist dine lektier, det var dit ansvar, og har du ikke gjort dit arbejde, må du ganske simpelt gøre det om, og det bliver sjældent mindre krævende anden gang.

Så det kan godt betale sig at høre efter her, at gøre som han beder os om, så vi i stedet kan bestå med topkarakter fordi vi har gjort det hårde arbejde. Så vil vi opleve at vi står med en større visdom, tålmodighed, selvindsigt, og mindre frygt end før vi startede. Dette er livets skole, og det er det han gerne vil have os til at indse.

Læs også Single? lykke vs. overbevisninger

Så møder du modstand i din hverdag, især når det gælder at udleve dine drømme, at følge din inspiration, at komme ud i verden, så er det fordi at der er noget du misser. Der er noget du skal kigge på i dig selv. Du skal sætte dig ned og reflektere, både over din drøm og det du brænder for, såvel som baggrunden for hvorfor du ønsker at gøre det du gerne vil gøre. Er det egoistisk? Selvisk? Eller er det noget der vil hjælpe dig til at vokse som menneske? Skytten er filosoffen, han elsker at drage ud i verden og indsamle en bunke ny viden, og så tage hjem til sin trygge base, fordøje det hele, og derefter videreformidle det til verden, så alle kan få gavn af det han har lært. Det er hans mission, det er det der dybest set driver ham. Så det er det Saturn i denne retrograd gerne vil videreformidle til os, han vil også hjælpe os, vise os hvor vi kan bidrage med visdom og indsigt til verden, så vi kan bidrage til at gøre verden et bedre sted at være. Og det betyder ikke at du egenhændigt skal ud og redde hvalerne, det betyder bare at vi alle gør en forskel i vores hverdag, nogle vil gerne mere end det, og det skal de så også, andre kan gøre det i dagligdagen, på jobbet, i familien, leve deres visdom, og derved inspirere andre til at gøre det samme. Det er kernen i det her, hvad bidrager du med i relation til dine børn, partner, familie, kolleger? Og er det noget du kan stå inde for? Eller ville du egentlig gerne bidrage med noget andet end det du gør? Det handler om bevidsthed, at være bevidst om hvor meget vi egentlig påvirker vores omgivelser med det vi gør, præcis som vores børn de gør det vi gør, og ikke det vi siger, så inspirerer vi også folk omkring os med vores gerninger i langt højere grad end det vi siger til dem. Begge dele har selvfølgelig effekt, det er klart, men handlinger taler altså højere end ord, det nytter ikke at sige at vi gerne vil hjælpe til, hvis vi så aldrig handler på det.

Siden januar har Jupiter altså skubbet på for at få os til at se på hvordan den stemme påvirker os selv og andre, så vi kan ændre den lade vores egen indre stemme tage over, og gøre den til en stemme der opmuntrer, støtter og heler de gamle sår i stedet.

Jupiter har været retrograd siden januar i Jomfruen, og går først direkte d. 9. maj, så det er altså den sidste del af hans retrograde periode vi får glæde af her i april måned. I jomfruen handler det meget om renhed, orden, struktur, helbred. Det handler om at få øje på vores indre kritiker, såvel som vores kritik af andre, det handler om at få øje på hvor vi er for hurtige til at dømme, igen, både os selv og andre. Find ud af hvor din indre kritiker kommer fra, er det dine ord? Eller dine forældres måske? Ofte så bærer vi rundt på en kritisk forælder, lærer, søster eller bror hele livet, helt uden at være opmærksom på det går vi rundt i vores indre eller ydre, og bruger deres kritiske røst til at kritisere os selv og andre, vi bliver aldrig tilfredse, for intet er perfekt nok, intet kan leve op til den insisterende stemme. Så siden januar har Jupiter altså skubbet på for at få os til at se på hvordan den stemme påvirker os selv og andre, så vi kan ændre den lade vores egen indre stemme tage over, og gøre den til en stemme der opmuntrer, støtter og heler de gamle sår i stedet.

Merkur går også retrograd her i april. Fra d. 28. april til d. 22. Maj, men vi rammer allerede skyggen af hans retrograd den 14. april, så allerede der begynder han at drille os.

Merkur er vores kommunikation, han er legebarnet, taleren, fortælleren, lystløgneren, tyven, den opfindsomme, den drilske, den sjove, den flyvske. Han er lidt over det hele og har mange ansigter, man ved aldrig helt hvor man har ham, for han har så mange facetter, og de kan skifte så hurtigt, at man kan blive helt forpustet. Han er vores tankevirksomhed. Og når han går retrograd, så kan vi ikke rigtig stole på kommunikationen længere, vi bliver testet på vores bull-shit faktor, og på hvor gode vi er til selv at opsnappe bull-shit hos andre. Så vi møder løgnere, vi bliver konfronteret med vores egne løgne (hvide, grå eller sorte) og ting er aldrig helt hvad de giver sig ud for. Teknikken og transport kan også drille en hel del, kontrakter og den slags skal man helst undgå at skrive under på når Merkur er retrograd, for vi risikerer at købe katten i sækken. Han går retrograd i Tyren, så især alt hvad der er knyttet til smukke ting, til penge, til selvforkælelse, til luksus og til jorden er særligt udsat. Så den bedste måde at komme igennem denne retrograd på er at være tålmodig, holde tand for tunge, forkæle os selv med ro og selvfordybelse, og gerne en massage eller duftolier, noget der også plejer vores fysiske tilstand, så vi kan blive mere opmærksomme på samspillet mellem krop og sind, det er et af de stedet vi vil blive testet, er vi stressede fungerer kroppen ikke optimalt, og fungerer kroppen ikke optimalt bliver vi stressede, så den symbiose mellem krop og sind vil det være klogt at pleje de næste 4-6 uger. Jo mere ro du kan få i kroppen, jo bedre vil du have det mentalt, de fører til hinanden, kom ud i naturen, gå ture, vær rolig, få massage, duft til blomster og hvad der ellers måtte definere ro og selvforkælelse for dig. Og lad være med at reagere på provokationer, det kommer til at være en test i hvor gode vi er til at bevare roen i pressede situationer, om vi kan kontrollere vores impuls til at bide hovedet af hinanden når vi bliver provokerede. Og dette gælder især fordi at man stort set aldrig ser hele billedet under en retrograd Merkur, det viser sig først bagefter og så forstår man hvorfor andre handlede som de gør, og så kan man komme til at føle sig lidt flov over sine reaktioner. Så lad være med at reagere. Reflekter i stedet, og vent med reaktionerne til Merkur (og Mars) er gået direkte igen. Så kan du tage tyren ved hornene og handle på det der skal handles på. Når Merkur går direkte efter en retrograd periode, er der ofte maskefald, vi ser de sande intentioner bag hvad folk har budt os, og hvad vi har budt os selv. Derfor er det godt at vente med reaktionerne.

Læs også Kinesiologi - Livgivende samtaler med kroppen

Så alt i alt står vi altså overfor et forår hvor vi i den grad risikerer at blive testet i alle former for relationer, både til os selv og vores omgivelser. Og jo mere roligt vi kan tage det hele, jo mere vi kan bruge de oplevelser der kommer som grobund for refleksion, og lede efter hvad de mon prøver at vise os om os selv, jo klogere og stærkere vil vi komme ud på den anden side til sommer. 

Rigtig godt forår! Og nyd lyset, livet, roen der venter os og vis dig selv at du kan være den du gerne vil være, ikke den din fortid har presset dig til at blive.

Læs også Forandring og parforhold

Kunne andre i dit netværk få glæde af April Måneds energier'? - Så del den meget gerne med et klik på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.7 af 5. 6 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+