Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Bliv klogere på dig selv og dem du elsker med enneagrammet

4. November 2016 - Personlig udvikling * Intuition
Af: Signe Ryby
Bliv klogere på dig selv og dem du elsker med enneagrammet. Artikel af Signe Ryby

Enneagrammet er for dig, der...

 • Er nysgerrig på at lære dig selv at kende på en sjov, let og anderledes måde

 • Vil blive bedre til at undgå konflikter hos dig selv og andre

 • Ønsker at sætte dine overspringshandlinger, vaner og undskyldninger under lup

 • Har en fornemmelse af, at der mangler noget i dit liv, men ikke kan finde ud af hvad

 • Gerne vil lære, hvorfor du ind imellem behandler andre mennesker dårligt

 • Vil nå nye højder ved at lære at udnytte dine evner bedre

 • Ønsker at kunne bruge din krops signaler til at undgå stress og dyrke tryghed

 • Savner mere ro, balance og overskud hos dig selv og i dine relationer

 • Gerne vil prøve noget nyt og spændende

Du vil med enneagrammet få forståelse for

 • Hvorfor du nogle gange ikke kan lade være med at bekymre dig

 • Hvorfor du snerrer af din mor eller hvorfor du synes, at ham kollegaen i IT-afdelingen bare er den største klaphat

 • Hvorfor du er som du er

Enneagrammet er kort fortalt

Et superlet og dybdegående værktøj til personlig vækst, der deler mennesker op i 9 grundtyper, som interagerer med hinanden på kryds og tværs.

De 9 typers takketale

Her får du en lille forsmag på de forskellige typer i enneagrammet, når de i al ubeskedenhed giver dig deres takketale til sig selv.

Du vil forhåbentlig få dig nogle pudsige aha- og haha-oplevelser undervejs og måske endda kunne spore dig ind på, hvilken type du er.

Type 1 Perfektionisten

Når jeg arbejder, gør jeg det med flid og viljestyrke. Jeg er mester ud i den kunst, der hedder perfektion, og jeg hviler ikke, før alting er gjort ned til mindste detalje. Jeg er utrolig stolt over denne evne, der tillader mig at afslutte enhver opgave korrekt. Jeg har det bestemt ikke godt med at hygge mig eller nyde en god middag, før jeg har fortjent det. Derfor er alle mine ting også sat i system, så jeg kan sove roligt om natten.

En anden ting, jeg oplever stor glæde ved, er min idealistiske levevis og den tårnhøje moral, jeg synes, man bør have. Disse standarder gør nemlig, at jeg lever livet på et niveau, hvor slendrian og halvhjertethed ikke støjer og tager plads. Det finder jeg stor tilfredsstillelse i, for livet skal man ikke sløse med. Det skal æres og livet forpligter! Det må man ikke glemme.

Jeg udviser taknemmelighed overfor mit liv ved at opføre mig ordentligt, gøre mine ting så godt jeg kan og hele tiden fokusere på at være et korrekt og stræbsomt menneske.

Type 2 Hjælperen

Jeg lever for at hjælpe andre – det lyder måske en anelse martyragtigt, men det er mit livsformål. For mig er relationer det største, der findes i livet, og jeg takker for al den kærlighed, jeg har at give.

Størstedelen af mit vågne liv går med at spekulere på, hvad alle andre mon ønsker og har behov for. Det kan nogen gange godt føles lidt som en kamp, jeg aldrig kan vinde, men jeg vil hellere forsøge end at være ligeglad.

Når jeg møder mennesker, er jeg den første til at spotte præcis, hvad de har brug for. Den evne har virkelig bragt mig mange særlige og smukke stunder. Jeg tror heller ikke, det skader, at jeg samtidig – nærmest per automatik, ser det bedste i andre. At opløfte andre mennesker gør mig stolt over at være mig.

Den største belønning livet har givet mig, er de mennesker jeg har omkring mig, for de gør mig til den person, jeg er.

Læs også Med taknemmelighed starter et godt helbred

Type 3 Udretteren

Hvis jeg blot skulle nævne to ting, jeg er mest glad for hos mig selv, så er det min vindermentalitet og min omstillingsparathed. Jeg elsker at have et mål, for dét at skabe resultater, er alfa omega for mig. Succes giver mig selvtillid og overskud - og det skal man have med den fart, jeg skyder.

Livet skal nemlig ikke spildes, og du kan altså sove, når du bliver gammel. Jeg ved godt, søvn er vigtigt, men ikke nær så vigtigt, som at få indfriet mine mål.

For mig er den største gave i livet at passere en målstreg, kun for at kridte skoene i jagten på nye sejre. Jeg får et kick ud af tilværelsen, når jeg vinder, og skulle jeg takke mig selv for noget, var det nok min evne til at få, hvad jeg vil have gennem andre. Jeg elsker nemlig at netværke, for uden det, var jeg ikke der, hvor jeg er i dag.

Type 4 Individualisten

For mig er det vigtigt, at der ikke går leverpostej og opvask i livet. Jeg elsker måden, jeg sætter et unikt præg på alting omkring mig, og der har aldrig været noget særligt fantastisk ved madpakker og huslige pligter.

Den særlige vigtige gave, som livet har bragt mig, har dog intet med hverdagssysler at gøre. Det handler nemlig om det enorme følelsesregister, jeg er udstyret med – og som jeg er superbruger i. Jeg lever mig helt naturligt ind i andre menneskers skæbner, på godt og ondt, og derfor føler jeg mig utrolig stærk i evnen til at udvise empati. Dette giver mig nogle fantastisk intense oplevelser, både hos mig selv og andre, som jeg ikke kan undvære.

For mig er tilværelsen en rutchebane af følelser hver evig eneste dag og jeg elsker og takker for alle dele af turen. Dette gør mig nemlig i stand til at leve livet dybfølt og ægte, og uden det vil mit liv være tomt og meningsløst.

Type 5 Iagttageren

Når jeg oplever nogle virkelig fascinerende ting, må de hellere end gerne være utroligt komplekse, for så får jeg det ud af tilværelsen, som jeg gerne vil. For mig handler livet nemlig om at lære, så længe man kan. Der findes intet bedre end at nørkle med et spændende emne og koge det helt ned i atomer.

Relationer er for mig en nødvendighed, som jeg ikke altid er så god til at håndtere. Jeg tænker ind imellem på, at min hjerne vist ikke helt har lært den disciplin, det er, at knytte bånd til andre. Jeg kan bare godt lide at analysere og reflektere over livet uden en masse forstyrrende elementer, og jeg holder meget af mit eget selskab.

Den største tak, jeg synes, man skylder livet, er at anerkende hjernen for den fantastiske maskine, den er. Selvom jeg, og alle andre, kun udnytter ti procent af dens kapacitet, er livet for mig en kilde til evig lærdom.

Type 6 Realisten

Når hverdagen vrimler med mennesker, der er uforsigtige og naive, så er det, at jeg er rigtig glad for at være mig. Min største force er helt klart at sikre, at alt sker forsvarligt og ikke mindst med logikken og fornuften i behold. Min veludviklede sans for at vende og dreje alting på hovedet gør mig til en værdifuld ressource, når det kommer til at sikre, at alle eventualiteter og faldgruber er nøje gennemgået.

Jeg oplever, at andre ofte roser mig for min ubetingede loyalitet, og det er da også rigtigt, at det ligger mig meget på sinde at være tro mod andre. Alt andet er der jo ikke megen tryghed i, og livet er for kort til usikkerhed. Jeg glæder mig også over min knastørre humor og sarkastiske bemærkninger, der kan få selv de mest snerpede tanter til at småfnise. For jeg gør det jo med omtanke.

Skulle jeg takke mig selv for noget særligt, skulle det dog være min utrættelige evne til at være på forkant med alting gennem min skarpe analytiske sans.

Type 7 Eventyreren

Livet er for mig en bolchebutik, hvor det handler om at tage for sig, så længe man kan. Jeg elsker livets mange eventyr og er som regel glad i låget uden nogen særlig grund. For mig handler tilværelsen nu heller ikke om at granske og rode og rage rundt i følelser. Jeg vil meget hellere bruge tiden på at opleve verden, have det sjovt og nyde livet.

Det gør også, at jeg har det stramt med at være fastlåst i relationer og situationer. Jeg har dog mange venner, som siger, de elsker at være sammen med mig, og det er rigtig rart at vide.

Livet i sig selv er en gave med en holdbarhedsdato, vi ikke kender. Derfor gælder det for mig om at nyde tilværelsen og ikke være bange for at springe ud i noget nyt. Man ved jo aldrig, hvad der sker forbi det næste hjørne. Og den sætning har jeg med mig, uanset hvor jeg er henne i verden.

Type 8 Frontkæmperen

Intet er vigtigere end at gå forrest i kampen mod uretfærdighed og ansvarsløshed. Det handler om at have stærke meninger og være sig sit ansvar bevidst. For mig er livet et skattekort, når det ikke betrædes af svage mennesker uden mod og mandshjerte.

Jeg kan virke lidt hård i filten, men jeg holder meget af, når mennesker bare kalder en spade for en spade – og når de ikke kun snakker om tingene, men rent faktisk gør noget. Der ville ikke være så mange forviklinger her i tilværelsen, hvis alle bare meldte rent ud.

Det smukkeste, jeg ved i livet, er uskyldighed. Ikke på den frække måde, bevares, men når der sker det sjældne, at folk handler fra et rent hjerte uden en dagsorden, uden motiver. Dér har jeg det allerbedst, og dér føler jeg mig taknemmelig over at være i live, for så ved jeg, at tiden her på jorden stadig kan opleves, som det altid har været meningen: Uden bullshit, bare kærlighed og respekt.

Type 9 Mægleren

Jeg er den olie, der gyder vandene i mine relationer, så dårlig stemning og hede konflikter er ikke noget, jeg ønsker i min tilværelse. Jeg er faktisk fredsstifter, fordi min krop skriger på ro og harmoni. Jeg er glad for at besidde denne evne i en verden, der er fuld af kaos og uro. For jeg tør slet ikke tænke på, hvad der skete, hvis jeg ikke var i stand til at holde ro på gemytterne.

Alle får nemlig taletid, når de er sammen med mig. Jeg er også ganske god til at forstå andres synspunkter, og jeg har ikke behov for at høre min egen stemme hele tiden. Faktisk foretrækker jeg at lytte og ikke tiltrække mig alt for meget opmærksomhed. Måske er det derfor, andre ofte fortæller mig, jeg er så dejlig blid og behagelig at være sammen med - for jeg har ikke brug for at få ret.

Udover mit mæglergen, er jeg allermest taknemmelig for min evne til at slappe af og ikke skulle nå noget evig og altid. Nogle kalder det dovenskab, men jeg har ikke travlt med livet, for den disciplin klarer andre fint uden mig.

Læs også Taknemmelighed er redskabet

Er du blevet nysgerrig på flere af typernes finurligheder og krumspring?

Hent med et par enkle, uforpligtende klik den gratis e-bog herunder, som guider dig gennem flere kringelkroge af enneagrammet og dets typer. Der er lagt op til en festlig læseoplevelse, som efterlader dig med en endnu bedre forståelse for dig selv og dem du elsker.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.0 af 5. 3 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+