Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Hvad er energi egentlig for en størrelse?

7. July 2015 - Energistræk
Af: Trine Thiirmann Thomsen
Hvad er energi egentlig for en størrelse? Af Trine Thiirmann Thomsen

”Når du forvandler negative følelser til positive følelser, har du skabt den kraft, der kan helbrede dig selv” – Mantak Chia

Ordet energi indgår oftere og oftere i dansk sprogbrug, som noget vi alle har et helt naturligt kendskab til - som f.eks. ”der var rigtig dejlig energi i min mormors hus” eller ”energien svingede virkelig godt imellem os” eller ”jeg blev virkelig overrasket over den dårlige energi der lå i luften”. Vi taler om ”den”, som om alle har en fuldkommen naturlig forståelse af hvad ”den” indebærer. Men hvad er ”den” egentlig for en underlig størrelse? 

Energi er ikke fysisk og vi kan ikke se det med det blotte øje, men vi har intuitivt en fornemmelse af hvad begrebet dækker over. De fleste af os kan enten sanse eller ligefrem mærke energi. Energi er overalt og findes i mange former, nuancer og frekvenser. Energi er al bevægelse og betegner den vitale livskraft og energi, der strømmer gennem alle levende væsener og gennemtrænger alt eksisterende.

 LÆS OGSÅ FRA TEMAET ENERGI - Styr på hormoner, humør og forbrænding med kosmos ritualer og naturens kræfter. 

Livskraften frembringer og opretholder alt liv – alt er energi. Vi er alle energi, vores krop, vores tanker, vores følelser, naturen omkring os – alt omkring os er energi. Vores kroppe indeholder et indviklet netværk af energibaner - også kaldet meridiansystemet, som står for fordeling af energien, så den jævnt og frit kan flyde i meridianbanerne i hele kroppen og opretholde optimale tilstande og dermed forbedre vores vitalitet og velvære. 

Vi kategoriserer os ofte som mennesker skabt af muskler, knogler, blodårer, nerver, organer, celler etc. som i balance sørger for at opretholde en vital sundhedstilstand, men vi er i sandhed også energi. Universet er energi, ligesom dig og mig. Det er den energi vi suger til os ved hvert åndedræt vi indtager og fylder os med. Det er den energi der varetager naturens evige kredsløb med årstidernes gang. Lige såvel, som det påvirker den menneskelige energi. Vi mærker normalt ikke til dette i vores hverdag, med mindre du er særlig sensitiv og mærker universets skiftende energier f.eks. omkring fuld- og nymåne. Vi har alle erfaret at være i en situation, hvor vi er blevet farvet af andres energier f.eks. hvis der er én blandt dine nære relationer som er misfornøjede, bliver du ofte selv sur og trist. Nogen gange bliver dette yderligere forstærket af, at du bliver sur på dig selv, fordi du har givet dig selv tilladelse til at blive påvirket i den retning.

 LÆS OGSÅ FRA TEMAET ENERGI - DNA aktivering betyder: Træn din bevidsthed i kroppen og få fuld uafhængighed i din udvikling

Energi er vores livskraft. Det er først, når vores krop enten mærker fysisk smerte eller følelsesmæssigt pres, at vi mærker livets provokationer. Noget er forstoppet. Livskraften er blokeret, fortættet, mættet eller i underskud. Livskraften bliver svækket, når energien tilstoppes. Ubalancer som f.eks. vrede, frygt eller andre negative tankemønstre, uhensigtsmæssige madvaner, miljøforgiftning, ulykkelige relationer, skaber blokering eller tilstopning af energien og blokerer for at den kan flyde frit og uhindret.

Kroppen rummer en dyb hukommelse, og arbejder vi med den, er det muligt at slippe en stor del af de følelsesmæssige og fysiske byrder, vi bærer på som energetiske blokeringer i kroppen.

Vi oplever stadier i livet, hvor vi føler os udbrændte, livskraften er brændt ud. Der er ingen energi at trække af. Der mangler energi til at komme ud af sengen, ingen energi til at udføre simple gøremål, ingen energi til at opretholde hverdagen.

 LÆS OGSÅ FRA TEMAET ENERGI - Det styrker at kunne slå fra sig

Flyder energien derimod frit - balancerende og nærende har vi mindre modstand i livet, vi er lykkeligere, har færre sygedage, tingene kommer på én eller anden måde lettere til en, ganske enkelt et større flow af energi. Eftersom energi er en bevægelig størrelse og kan forvandles vil den også kunne genskabe sit naturlige flow.

Vi har alle hver især vores egen unikke energi-frekvens, der skifter alt efter hvem vi omgås med, hvilken stemning vi befinder os i, hvilken miljø belastning vi omgiver os med og hvilken slags mad vi indtager. Vores individuelle energi, flyder alt efter, hvordan vores sindstilstand er, samt hvad vi har taget med os i livet, som oplevelser, overbevisninger, følelser, chok og traumer, der sætter sig i kroppens hukommelse som et aftryk i musklernes væv, bindevæv eller energetisk som blokeringer eller underskud af energi, der forhindrer et naturligt flow af energien.

Men hvad gør vi, når energien ikke flyder frit og i stedet giver en følelse af modstand og smerte?

Blokeringer i energien kan frigøres ved at give slip på tanker og følelser og tillade kroppen at tage over, og nå ind til et dybere plan, en dybere bevidsthed. Når vi tillader kroppen at slippe tankermylderet og åbne op for al den viden og visdom, der ligger gemt i kroppens hukommelse opstår en magisk forbindelse til kroppen.

 LÆS OGSÅ FRA TEMAET ENERGI - Astrologisk vejrudsigt, Juni 2015

Ufrugtbare mønstre, tanker og følelser binder energien. Ved at slippe det der hæmmer, begrænser eller isolerer dig og få defineret hvilke faktorer der optræder som din personlige energisluger.

Hvad/hvem optager din energi?

Kunne det tænkes, at du tilsidesætter dine egne behov for at ”please” andre og dermed ikke fastholde din egen kraft? Eller lever du i frygt for at miste, blive forladt eller ikke at slå til?

Er de ufrugtbare mønstre og følelser dominerende bringer du dig længere og længere væk fra livgivende og nærende livssituationer. Ubevidst fjerner du dig fra kilden og dermed livskraften.

Ufrugtbare investeringer af energi har det til fælles, at de oftest er landet i en tidlig alder f.eks. i form af forsvarsmekanismer. Disse forsvarsmekanismer kan sidde som fastlåste chok og traumer i kroppens energisystem og kan ved at sætte dem i bevægelse og favne de følelser, som ligger indkapslet deri, heale ubalancen og på ny få energien til at flyde afbalanceret.

Ved at slippe eller erstatte det der hæmmer dig, vil du i forandringen opnå et større naturligt flow af energi, et åbent og nysgerrigt følelsesliv, et fordomsfrit sind og øget bevægelighed såvel fysisk som emotionelt.

Jo mere taknemmelighed, selvkærlighed, passion, accept og frihed du kan integrere i din dagligdag, desto større indflydelse har du på at skabe et positivt flow af livsenergi. Flyder livsenergien vil du opleve mindre modstand i dit tankemylder, større glæde, større kontakt med egne behov og ønsker – disse nærende frekvenser af energi vil sprede sig som ringe i vandet. Du vil opleve mindre modstand i dine relationer, lettere tilgang til din intuition og mavefornemmelse. Du vil agere fra hjertet og ikke fra forstanden. Dit hoved og krop vil ikke længere være to separerede dele, men et integreret væsen, der handler fra hjertet.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET 'SLIP' -  Giv slip på det der ikke tjener dig

Kunne andre i dit netværk have glæde af Hvad er energi egentlig for en størrelse? Del meget gerne på de sociale mediaer

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.5 af 5. 4 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+