Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Hvad er kreativitet?

4. November 2016 - Spirituel kunst * Coaching
Af: Lykke Junker
Hvad er kreativitet? Artikel af Lykke Junker

Opdag hvordan din personlige kreativitet kan være en vigtig nøgle & drivkraft til at skabe nye og positive forandringer i dit liv.

Kreativitet er flere ting. Kreativitet kan være et maleri, et smukt tilberedt måltid, havearbejde, boligindretning eller en skæv måde at anskue livet på. Det kan også være en ny og innovativ løsning på et nyt eller gammelt problem. Vi kan dyrke vores kreative sider på rigtig mange måder, og vi kan skabe kontakt til vores kreative epi-center fra flere forskellige kilder.

Din indre kreativitet er, som så meget andet, en muskel, der dagligt skal trænes.

Er der flere typer af kreativitet? Jeg er oprindeligt uddannet Design Manager med speciale i beklædningsdesign og har i 20 år arbejdet professionelt med kreativiteten som et redskab til at skabe nyt. Nye kollektioner, ny markedsføring, nye produktionsmetoder, ny indpakning, nye måder at kommunikere et budskab på.

Igennem mit arbejde med innovation og kreativitet har jeg opdaget, at vi primært kan dele vores kreativitet op i 2 dele.

Der er den mentale (kognitive) kreativitet: den vi hiver frem, når der er brug for innovation og kreativ problemløsning hjemme eller på arbejdet. Det er den del af vores kreativitet, vi bruger, når vi holder teambuildingdage på kontoret, planlægger den sjove julefrokost ,og når vi skal designe den nye sommerkollektion.

Læs også Taknemmelighed

Den 2. type, er den del af din kreativitet som udspringer fra din personlige kilde til leg og livslyst. Denne del af din kreativitet er en kraftfuld energi, en indre drivkraft, som du enten kan tone ned eller vække til live.

Energetisk set, hører denne del af kreativiteten til dit 2. Chakra (chakra er Sanskrit og betyder “energi hjul” ) som også er der vores seksualitet og livslyst udspringer fra. Det er et kraftfuldt epi-center af energi, som i værste fald stagnerer og blokerer, når vi ikke bruger den.

Din indre kreativitet er,som så meget andet, en muskel, der dagligt skal trænes. Når vi glemmer den del af os selv i en travl hverdag, så lukker vi samtidig ned for kontakten til en stor del af vores personlige drive, glæde og indre livslyst. Det bliver sværere at mærke os selv og mærke, hvad vi egentligt har lyst til og drømmer om. At mærke vores autentiske jeg.

“Every child is an artist, the problem is staying an artist when you grow up.” Pablo Picasso

Jeg er ikke den kreative type, hvad gør jeg så? Artikel af Lykke Junker

Jeg er ikke den kreative type, hvad gør jeg så?

Vi er alle kreative skabninger. Som Pablo Picasso engang skrev;

“Every child is an artist, the problem is staying an artist when you grow up.”

Måske har du oplevet at blive rettet på eller endda grint af, når du som barn tegnede, dansede eller sang? Måske blev du flov og ked af det, og automatisk lukkede du ned for den del af dig selv, din legende og eksperimenterende side. Det er både forståeligt og naturligt, hvis du har. De fleste af os oplever at lukke ned for dele af os selv igennem vores opvækst.

Men det betyder ikke, at du ikke er kreativ. Det betyder blot, at du ikke er i kontakt med den del af dig selv.

Når du lytter til din kreative stemme, vil du med garanti blive inspireret og opdage nye livsmuligheder.

 

Læs også Bliv klogere på dig selv og dem du elsker med enneagrammet

Genskab kontakten til din indre kreativitet.

Lyt til om der noget, du længe har følt dig kaldet til? Måske har du en indre stemme, der har lyst til at lære at male, danse tango eller spille guitar? Eller måske har du længe tænkt på et nyt madlavningskursus? Kast dig ud i det. Meld dig til. Den stemme du hører, er din kreativitet, som længes efter at blive sluppet fri. Der er en grund til, at du føler dig kaldet til kreativ udfoldelse. Du behøver ikke nødvendigvis at gøre dine kreative interesser til dit levebrød, sådan som jeg har gjort det. Men når du lytter til den stemme, så vil du med garanti blive inspireret og opdage nye livsmuligheder.

Hvorfor er det vigtigt at bruge vores kreativitet aktivt? Artikel af Lykke Junker

Hvorfor er det vigtigt at bruge vores kreativitet aktivt?

I mange år levede jeg professionelt af min mentale/kognitive kreativitet, men forsømte at dyrke min indre boblende legelyst og kreativitet til glæde for mig.

Det har betydet, at jeg i mange år har levet mit liv på autopilot. At jeg ikke har kunnet mærke mig selv og til tider faktisk har følt mig mere død end levende.

Da jeg efter en kortere periode med stress måtte holde en pause i livet, genoptog jeg min passion for at male.

Og det var her foran lærredet, at jeg opdagede, hvor meget jeg havde lukket ned for mig selv og for den universelle inspiration, som altid er tilgængelig, når vi er.

Da jeg kastede mig ud i at male igen, oplevede jeg en strøm af fornyet energi flyde igennem mig. En fornyet inspiration og styrke dukkede op, da jeg igen fik åbnet op for min personlige kreativitet og skaberlyst. Belønningen er adgang til HELE mig. Jeg kan igen mærke min egen kerne, mine sande drømme og autencitet. Det er et godt sted at skabe mit liv ud fra.

Hvilke gaver ligger der gemt i din kreativitet? Artikel af Lykke Junker

Hvilke gaver ligger der gemt i din kreativitet?

Når du dyrker din kreativitet udelukkende med det formål at have det sjovt, at nyde for din egen skyld, så skaber du samtidig fornyet energi og indre glæde. Du giver dig selv et frirum og en måske tiltrængt pause.

Din kreativitet er på mange måder en genvej, hvor du får adgang til noget dybere i dig. Den er en hjælpende hånd til at rejse fra hovedet ned i kroppen og, måske mest vigtigt, ned i hjertet.

Den følelse af styrke og flow, der opstår indefra, når du giver dig selv tid og lov til at lege og eksperimentere, som når du arbejder med en helt ny palette af farver, eller skaber en helt ny personlig stil, forbereder et sundt og nærende måltid, nyder havearbejde eller indretter dit hjem på ny. Den er fornyende, og du vil få adgang til at mærke dig selv på et langt dybere plan.

Når du bruger dig selv kreativt, åbner du op for mere af dig. Din kreativitet er både en nøgle og en gave til at mærke og skabe lige præcis det, du drømmer om.

Foto: Rolando Diaz

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.9 af 5. 43 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+