Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Hvad vil du ha’ – hvem vil du være?

5. April 2019 - Sexologi
Af: Steen Blendstrup
Hvad vil du ha’ – hvem vil du være? Artikel af Steen Blendstrup

Hvorfor er mænd kun interesserede i én ting, spørger den unge kvinde i singlegruppen og poster et billede nede fra træning, hvor hun flasher velformede balder i stramme tights, bar mave og en top med gavmildt udsyn til kavalergangen. Nogle gange får vi de forkerte svar, fordi vi stiller de forkerte spørgsmål. Det gælder også i forhold til sex og kærlighed, hvor det engang imellem kan være en god idé at få hjælp til at stille nogle andre spørgsmål.

Der er en grund til, at det hedder selv-udvikling. Det er noget vi ikke blot gør med os selv, men også for os selv. Lad os tage den unge dame nede i træningscenteret. Selvfølgelig vil hun gerne se godt ud, men det væsentligste ved at holde os selv i form er … at vi holder os selv i form. Det er sundt at motionere.

Beauty is in the eye of the beholder

Kommer vi også til at se mere attraktive ud i andres øjne? Tjah, beauty is in the eye of the beholder. Hvis vi kommer bedre i overensstemmelse med det herskende skønhedsideal, så skal der nok være flere, der kigger efter os. Men hvis det er afgørende for os, lægger vi vores selvbillede og vores selvværd i hænderne på andre.

Arbejder vi derimod med os selv på de indre linjer, er der øjeblikkelig gevinst ved at finde tilfredshed i os selv. Vi er det eneste menneske, som vi med 100 % sikkerhed skal være sammen med hver eneste dag resten af vores liv. Holder vi af os selv, er vi altid i det bedst tænkelige selskab.

At arbejde med os selv for at opnå ydre mål kan let blive en omvej. Hver gang vi tænker tanken, at ”jeg bliver lykkeligere, når et eller andet sker”, udsætter vi det tidspunkt, hvor vi vil være tilfredse og hvile i os selv.

At hvile i sig selv

Eller for at vende tilbage til den unge dame, som nu har fået en slank, sexet timeglasfigur (måske hjulpet af lidt kosmetisk kirurgi), som selvfølgelig tiltrækker mandlig interesse. Men som bliver skuffet, fordi hun er kommet til at sælge sex i sin butik, selv om hun ønsker kærlighed. Hendes glæde ved den veltrænede krop ligger i andres anerkendende blikke, ikke i hendes egen tilfredshed med at strutte af sundhed og energi.

At hvile i os selv og være vores eget værd bevidst, betyder ikke, at vi ikke kan forbedre os. Det betyder bare, at motivationen er vores eget bedste, ikke andres vurdering af os.

Så selv om jeg elsker mig selv og synes, at jeg er et behageligt menneske at være sammen, som beriger mine omgivelser med min indsats, kan jeg godt forbedre mig: Jeg kan lære nye ting, tage en uddannelse. Jeg kan udvide min horisont, tage ud at rejse eller lære nye mennesker at kende. Jeg kan tage min sundhed og min aldring alvorligt, spise sundt, motionere, holde krop og hjerne i gang.

Glasuren på lagkagen

Synes du, jeg ser mere attraktiv ud nu?

Det er måske glasuren på lagkagen (som jeg i øvrigt ikke skal spise for meget af, men til gengæld skal nyde uden dårlig samvittighed, når jeg gør det).

Jeg vil vove den påstand, at det måske er en pæn krop, et velholdt ydre og en bevidst tøjstil, der fanger en potentiel partners øje. Som sætter den første kontakt i gang. Det, der afgør, om mødet og samtalen fører videre, er, hvad vi indeholder, og hvordan vi præsenterer det. Og om det billede er gensidigt.

Lad det være sagt med det samme, at ja, mænd tænker med det andet hoved, og de kan sagtens finde på at fokusere udelukkende på ydre skønhed. En kvinde kan også godt lade sig forføre af en flot mand og nyde, at han er god i sengen. Som regel fører ingen af delene dog til længerevarende, stabile forhold.

Den eneste Ene

Der skal mere til, for at dit nye bekendtskab bliver til Din eneste Ene.

I filmen ”Den eneste Ene” leder Paprika Steens figur efter en mand, hvis efternavn vil lyde godt sammen med hendes navn. Konceptet er så latterligt, at det fungerer som en løbende vittighed filmen igennem.

Det er i virkeligheden lige så latterligt at søge efter en partner, der har det rigtige job, den rigtige uddannelse, den rigtige højde, den rigtige hårfarve … den rigtige fitte krop. Det, du kan håbe på og holde øje med, er den partner, der er rigtig for dig.

For til billedet af, hvem du vil være, hører selvfølgelig også en partner, et livsvidne. Vi har alle et behov for kærlighed. Det er indpodet i os fra barnsben. Et godt sexliv hører med – det er sundt. Jeg vil gætte på, at du gerne vil være en, der tager vare på dine egne behov.

Den rigtige for dig

Men frem for at kigge efter drømmemanden/drømmekvinden (alle de ”rigtige”), så er det mere givtigt at se på, hvilket menneske der matcher den, du vil være. Du skal ikke finde ham/hende, der fuldender dit liv – for det er som nævnt din egen opgave – du skal finde en, der vil være en del af dit fuldendte liv. Igen: den rigtige for dig.

Her er det selvfølgelig på sin plads at indskyde, at vi alle er perfekt u-perfekte. Du er ikke perfekt. Det vil din kommende partner heller ikke være. Han/hun vil have nogle træk, nogle egenskaber og – det er det vigtige – nogle værdier, der matcher dine.

Men for at vende tilbage til begrebet at hvile i sig selv, som typisk er et af de krav, der stilles til en kommende partner på datingsiderne. At finde et sådant pragteksemplar forudsætter, at vi selv hviler i os selv. Ellers har vi jo ikke noget at tilbyde. Så i stedet for at søge, kan vi altså se os i spejlet.

Undgå de ”forkerte”

Ellers risikerer vi at falde i den grøft, hvor vi bliver tiltrukket af dem, der gerne vil have os, men ikke har brug for os. Her finder vi den selvsikre badboy. Her risikerer vi også at finde den destruktive sociopat (narcissist, psykopat – vælg selv).

Forelskelsen kan ganske rigtigt slå ned som et lyn. Meget ofte som en tiltrækning af egenskaber, vi undertrykker i os selv. Det kan sagtens ske, selv om vi har arbejdet med os selv. Men når vi har gjort vores hjemmearbejde og hviler sikkert i, hvem vi er og vil være, så kan vi bedre modstå fristelsen til at blive trukket ind i et dysfunktionelt forhold.

Jeg kan som sexolog (eller anden form for terapeut) ikke love, at du løber ind i Den eneste Ene, hvis du arbejder med dig selv og finder ind til, hvem du gerne vil være. Men du vil undgå en masse ”forkerte” (eller tage dem for det, de er), og du vil have det godt med dig selv i mellemtiden.

Og så øger du faktisk muligheden for at finde, hvem du gerne vil møde og hvad du gerne vil ha’.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 6 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+