Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Når aftensmaden går i hårdknude

2. September 2016 - Ernæring * Familie * Helse * Kostvejledning
Af: Marie-Louise Pedersen
Når aftensmaden går i hårdknude. Artikel af Marie-Louise Pedersen

Der findes 37 forskellige familieformer i Danmark, og alligevel ligner hverdagen i børnefamilierne til dels hinanden med skole, arbejde, fritidsinteresser, legeaftaler, ulvetime, madlavning og andre praktiske gøremål. Hverdagen er fuld af både glæder og udfordringer, når man som familie forsøger at få hverdagen til at hænge sammen. Et punkt på dagsordenen som for de fleste børnefamilier både går under kategorien glæde og udfordring, er aftensmåltidet.

”Skal vi ikke bare lave kødsovs igen, det er vi jo sikre på bliver spist”

Måske har du hørt dig selv og din partner sige ovenstående sætning til hinanden et utal af gange? Måske er det ikke kødsovs, som hitter I jeres familie, men så har I garanteret en anden ret, som I aldrig går galt i byen med. I en familie med mange forskellige unikke individer, der har hver deres præferencer og behov, kan det til tider være svært at tilfredsstille alle i måltidet, så man både får en hyggelig stund omkring bordet og undgår sure miner og tomme maver. For er det ikke det, I som forældre ønsker, udspiller sig omkring bordet? At I kan sidde sammen som familie og spise et nærende måltid, hvor der ikke bliver rynket på næse af det som spises, hvor alle er interesserede i måltidet, og hvor der ikke er tovtrækkeri om, hvorvidt man skal smage, spise op, blive siddende og hjælpe til med oprydningen.

Hvorfor opstår der udfordringer omkring aftensmaden?

Uanset hvilket drømmescenarie du har til måltidet, tror jeg, du som de fleste har oplevet, at det, som viser sig i virkeligheden, ikke altid stemmer overens med dine forventninger. Hvorfor det er sådan, og hvorfor udfordringer opstår omkring aftensmaden, kræver forskellige svar alt efter, hvem der spørger. For selvom udfordringer måske synes ens, så kan årsagerne dertil være meget forskellige, da det, som opleves i måltidet, sjældent har noget med selve maden at gøre. Årsagerne skal blandt andet findes i gamle overbevisninger, vanemønstre og energierne omkring bordet. I det følgende vil du blive præsenteret for de typiske årsager til, at aftensmaden går i hårdknude.

LÆS OGSÅ Overgangsalder - den intuitive visdomartikel/overgangsalder-den-intuitive-visdom/

Før I sætter jer til bordet

De energier, som opleves omkring aftensmåltidet, er energier, som opbygges i løbet af dagen, og som spidser til fra, at I alle lander i hjemmet og indtil, I sætter jer omkring bordet. Det har derfor stor betydning for måltidet, hvad hvert enkelt familiemedlem har oplevet i løbet af dagen, men vigtigst af alt, hvordan og om det er blevet bearbejdet. Det kan nemlig være rigtig svært som forældre at være 100 % tilstede og overskudsagtig, hvis man har haft en dårlig dag på jobbet, hvis man har glemt at lade sit batteri op, inden at man gik ind af døren, eller hvis man bekymrer sig om noget ude i fremtiden. Som barn kan det være svært at skulle indtage mere næring og flere indtryk, hvis man er helt fyldt op af dagens oplevelser og ikke har fået bearbejdet dem ordentligt, eller hvis man har nogle drilletanker og følelser i klemme i maven, så er der altså ikke plads til mad. Det er derfor rigtig væsentligt at se på, hvad der er gået forud for måltidet, hvis man vil spore årsagerne til, at man endnu en gang fanger sig selv i at småråbe og diskutere med sine børn og partner, når man nu havde besluttet sig for, at det ikke var det, som man ønskede sig af måltidet.

Der sker rigtig mange ting ved bordet, og samtidig er det også et tidspunkt på dagen, hvor der næsten ikke er mere energi at give af. Nogen gange kan det være en god idé at spørge sig selv, om der bliver forventet lige rigeligt på een gang.

Ved bordet

Børnene skal spise, hvad der bliver serveret, de skal smage på alting, de skal sidde pænt, ikke snakke med mad i munden, bruge gaflen og ikke fingrene, de skal fortælle om dagens oplevelser, I skal hygge, og de skal huske at sige tak for mad. Der sker rigtig mange ting ved bordet, og samtidig er det også et tidspunkt på dagen, hvor der næsten ikke er mere energi at give af. Nogen gange kan det være en god idé at spørge sig selv, om der bliver forventet lige rigeligt på een gang. Når man samtidig skal have i baghovedet, at det som udspiller sig i måltidet, kan ses som et resultat af både dagens, men også tidligere oplevelsers energier og vanemønstre. At barnet ikke sidder pænt og ikke vil spise, behøver ikke betyde, at barnet er uopdragent og kræsent, men kan i stedet være et spørgsmål om kontrol fra barnets side. Det kan også være et udtryk for, at barnet mangler opmærksomhed, prøver at kommunikere sine følelser eller noget helt fjerde. Netop kommunikationen er væsentlig at have fokus på, fordi der er så meget, der bliver misforstået barn og voksen imellem, og er en af grundene til at udfordringer opstår i spisesituationen, og især grunden til at mange ikke får brudt den onde spiral med nye vaner, der også er vedvarende.

 

Kommunikation i familien

Kommunikation og opfattelse i en familie kan opdeles i: børnehøjde, voksenhøjde og familiehøjde. Børn er meget i nuet og mærker,hvad der sker i dem nu og her. De kan endnu ikke altid kæde sammenhænge, tidligere oplevelser og erfaringer med situationen i nuet og fremtidsscenarier. Det er vi voksne til gengæld gode til og nogen gange lidt for gode til. Det kan betyde, at vi prøver at kommunikere noget til barnet, som det simpelthen ikke forstår eller kan se meningen med. Og især ikke hvis det, du som voksen prøver at fortælle, ikke stemmer overens med det, du sender ud med din energi. Det kan for eksempel være, at du siger: ”du skal spise lidt mere, så du bliver stor og stærk”. Barnet kan ikke helt koble indtaget af mad nu og her med fremtiden om en stor og stærk krop. Derudover kan det, du sender ud med din energi, være lidt halvhjertet og vattet, og hvis du ikke engang selv tror på projektet eller inderst inde er ved at eksplodere af utålmodighed, så er det altså det, som dit barn mærker, og det som det vil reagere på, frem for dine ord.

LÆS OGSÅ Sådan får du kontakt til dine engle med feng shui

Det fantastiske er til gengæld, når vi formår at samle børnehøjde og voksenhøjde i familiehøjde, så alle bliver set, hørt og forstået. Nogen gange ved vi voksne bedre, men vi kan ikke overdrage vores erfaringer til børnene, blot guide dem på bedst mulig måde, så de lærer af de situationer, som de havner i. Når børnehøjde og voksenhøjde samles og forenes i familiehøjde, så foregår det ikke på dine eller mine præmisser, men på vores. Også hvad angår serveringen af mad, så de voksne ikke behøver at tygge sig gennem kødsovs eller pomfritter og pølser aften efter aften, men omvendt bliver børnene heller ikke tvunget til at indtage uoverskuelige sammenblandede salater og tofu, som de endnu ikke har fundet tryghed i.  

Intuitiv madlavning er for alle, for vi er alle i besiddelse af intuitionen. Det afgørende er, om vi tør lytte til den, stole på den og bruge det, den fortæller os.

Når I har forladt bordet

Det er egentlig her, alt arbejdet for at skabe en hyggestund ved bordet foregår. For som sagt så handler uroligheder og udfordringer omkring aftensmaden sjældent om selve maden. Mit middel og råd til at få skabt nye vaner og balance i og omkring måltidet er via Intuitiv madlavning.

Intuitiv madlavning handler om kærlighed til sig selv, til maden og til dem, man serverer den for. Det handler om at træffe de gode og kærlige valg, som er med til at styrke din sundhed på alle planer, så du kan fremstå som den bedste udgave af dig. Intuitiv madlavning er for alle, for vi er alle i besiddelse af intuitionen. Det afgørende er, om vi tør lytte til den, stole på den og bruge det, den fortæller os. For mange kan det være angstprovokerende, fordi det betyder, at vi skal slippe kontrollen. Mange gange lægger vi bånd på os selv, vores ideer og drømme, for hvis vi skal følge dem, kræver det, at vi træder ud af vores komfortzone og ud i noget, som vi ikke kan kontrollere. I stedet for at lytte til vores hjerte og til den lille sandhedsklokke, som intuitionen er, så bliver vi til en udgave af os selv, som ikke er i balance, og som ikke udlever det potentiale, som vi i virkeligheden besidder. Vi kommer til at lytte til og rette os ind efter andre, deres meninger og overbevisninger, og i stedet for at være den bedste udgave af os selv, render vi rundt som en dårlig kopi af en anden.

LÆS OGSÅ Kom ned i gear med yoga

Mit mål er, at du kommer til at fremstå som den bedste udgave af dig og derved den bedste rollemodel for dit barn, så du kan støtte det på bedste vis på dets rejse her i livet. Det fantastiske ved børn er nemlig, at de allerede er i stærk kontakt med deres intuition. De stoler på den, og de lytter til den. De er kreative, fantasifulde og handler på deres ideer. De er ét stort hjerte, som blot skal modnes gennem livet ved at blive udforsket og udfordret, og det må vi ikke ødelægge ved at pådutte dem vores falske overbevisninger og overføre vores uhensigtsmæssige vanemønstre til dem. Som rollemodel guider du dem bedst ved selv at søge tilbage til oprindelsen, din indre kerne, essensen. Din sandhed, som findes i dit hjerte. Din sandhed, der taler til dig gennem din sandhedsklokke – intuitionen. Når du har fundet kærligheden til dig selv, kan du overføre den til maden og dem, du serverer den for.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+