Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Overgangsalder - den intuitive visdom

2. September 2016 - Hormoner
Af: Yara Rasmussen
Overgangsalder - den intuitive visdom. Artikel af Yara Rasmussen

De første tegn på overgangsalderen sniger sig ind på os, allerede når vi er i 40’erne. Vi kvinder er normalt den lim, der holder alle sammen. Vi har mange kasketter på: mor, kone, karrierekvinde, datter, søster og ven.

Vores plejende natur får os til at tage os af alle, med fare for at sætte vores egen trivsel i sidste række. Vi kan begynde at føle os mindre energiske, have lav sexlyst, humørsvingninger, uregelmæssig menstruation og de berygtede hedeture og nattesved, som tegn på, at der er noget på vej.

De hormonelle ændringer i løbet af overgangsalderen, transition, siges at påvirke tindingelappen, området i hjernen som er forbundet med øget intuition, og det giver kvinderne en mulighed for at være i tættere kontakt med deres krops signaler.

Den transition, fra at være i fødedygtig alder til den tid, hvor vi ikke længere er i stand til det, kan være ubehagelig og vanskelig. Præmenopause og overgangsalderen indeholder frø af en genfødsel. Men vi er nødt til at være villige til at gå igennem det vokseværk, og det er ikke let, omend meget givende.

Når vi træder ind i præ-menopause fasen, starter vi på en vej, der kan føre til transformation. De hormonelle ændringer i løbet af overgangsalderen, transition, siges at påvirke tindingelappen, området i hjernen som er forbundet med øget intuition, og det giver kvinderne en mulighed for at være i tættere kontakt med deres krops signaler.

I mit tilfælde forklarer det det interne puf jeg begyndte at føle i mine sene tredivere, sammen med symptomer på hormonubalance. Min intuition fortalte mig, at der var mere i mit liv, end hvordan jeg levede det. Jeg ønskede ikke at lytte. Det føltes ikke sikkert og komfortabelt, og det var bestemt ikke praktisk!

LÆS OGSÅ Er gluten synderen bag dit lave stofskifte?

Symptomer på hormonubalance er meddelelser fra din krop. Din krop er meget klog og søger altid balance. Lyt til din krop, for den kan lære dig at få kontrol over dit velbefindende.

Når vi ikke lytter til stemmen af vores intuition, kan vi opleve en mere vanskelig overgangsalder, hvor vi ikke ærer vores sande potentiale, på det niveau, vi kender det.

Nogle af symptomerne på hormonubalance, og første tegn på overgangsalderen er, at mange oplever intense hedeture, tåget tænkning, ledsmerter, vægtøgning og søvnforstyrrelser. Og for mange kvinder begynder det at stilne af, når de begynder at give efter for deres intuition og rydder op i deres livsstil og afbalancerer deres hormoner med naturlig hormonterapi.

Overgangsalder er en normal, naturlig ændring i den kvindelige livscyklus, ligesom puberteten. Alligevel fejrer vi i dag puberteten og frygter overgangsalderen. Dette er en tid, hvor fødedygtigheden er stoppet (overgangsalderen er ophør af menstruationen), og en tid til at begynde at få mere selvtilfredsstillelse, rejser, selvudvikling, opdagelse, selvindsigt, nydelse, læsning og fritid.

Tid alene, egenomsorg og ro - det er de bedste måder at få kontakt til sin indre stemme. Når vi føler utålmodighed, stress, utilpashed med os selv og mindreværdsfølelser, er det resultaterne fra ikke at have tid til at høre vores egne tanker uden distraktioner, og det er det første fingerpeg på, at vores intuition prøver at fortælle os, at det er tid til at stoppe op og lytte og lave ændringer. Men vi må være villige til at tillade os at føle os værdige og fortjene stille tid, fordi det vil ikke blive givet til os på et sølvfad; vi bliver nødt til at skubbe noget andet til side for at gøre plads til os selv, så vi kan have en dialog med eller lytte til vores indre visdom.

Psykiske og fysiske evner falder alvorligt i det store flertal af befolkningen i det vestlige samfund på grund af deres moderne livsstil med for meget stress, elektronik og mindre ro og tid til sig selv. Men der er ingen bedre tid til selvudvikling og afslapning end den i overgangsalderen. Her er det tid til at nyde dit liv, i stedet for at bekymre sig om at tjene penge, etablere karriere, dit gamle job mm. Hvad kan være vigtigere end personlig udvikling og spirituel erkendelse? Det er et perfekt tidspunkt at give sig selv mere nydelse, eventyr, lave filantropisk arbejde, hjælpe andre og bidrage til dit samfund på et helt andet plan.

Overgangsalder er en normal, naturlig ændring i den kvindelige livscyklus, ligesom puberteten. Alligevel fejrer vi i dag puberteten og frygter overgangsalderen. Dette er en tid, hvor fødedygtigheden er stoppet (overgangsalderen er ophør af menstruationen), og en tid til at begynde at få mere selvtilfredsstillelse, rejser, selvudvikling, opdagelse, selvindsigt, nydelse, læsning og fritid.

Efter overgangalderen kan erfaring, visdom, sindsro, og påskønnelse for livet bruges mere kreativt end i de yngre år. Mange mindre teknologisk udviklede kulturer værdsætter og respekterer de modne kvinder i deres samfund for deres visdom, dømmekraft, humor, rådgivning, indsigt, medfølelse og lang erfaring. Disse matriarker er samfundets beærede historiefortællere, healere, rådgivere, og vismænd. Modenhed er naturligvis et aktiv med mange fordele, ikke mange forpligtelser og et vist ansvar.

LÆS OGSÅ Når aftensmaden går i hårdknude

Som altid er lidt forebyggelse guld værd for helbredelsen. Præ-menopause er tid til at forberede sig så meget som muligt på den faktiske overgangsalder. Der er det tid til at vælge bedre fødevarer, kigge på sin vitamin- og mineralstatus, balancere alle basale hormoner, begrænse eventuelle dårlige vaner, motionere regelmæssigt og generelt nyde en holistisk livsstil.

Lav tid til dig selv. Selv om mange kvinder føler enormt tilfredsstillelse i at hjælpe andre i denne livsfase, er det en god ide at vende hjem til sig selv og sine egne behov. Hedeture, søvnløshed, humørsvingninger og lignende symptomer er nemmere at tage hånd om, når du er fri til at passe dine egne behov uden bekymring for andre.

Når du når overgangsalderen, begynder hele energien i din krop et enormt skift. Alt bliver pludselig værre, for du er mere sensitiv i denne periode. Selvfølgelig kommer ændringerne ikke som et lyn fra en klar himmel. De er resultatet af akkumulerede belastninger over en længere periode. Og vi er vant til at tro, at gener og besvær vedrørende overgangsalderen er helt normalt!

Overgangsalderen er en af ​​de største overgange af enhver kvindes liv. I denne periode, er der et enormt energiskift inden i en kvindes krop, der går langt ud over fysiske ændringer, og det er naturligt og normalt.

Sig nej! Vær modig nok til at sige nej til en vanskelig overgangsalder!

Nu ved du, at overgangsalderen ikke virkelig er problemet, men det er tilstanden af ​​din krop, før overgangen indtræffer. Den måde, du har levet dit liv i de tidligere år, vil bestemme, hvordan din overgangsalder bliver.

Alvorlig stress ledsager næsten altid tidlig overgangsalder.

Overgangsalderen er en af ​​de største overgange af enhver kvindes liv. I denne periode, er der et enormt energiskift inden i en kvindes krop, der går langt ud over fysiske ændringer, og det er naturligt og normalt.

Hvis du er i stand til at forstå denne særlige mulighed og tage dig tid til at omstille dig, genopbygge, forynge og styrke din indre Qi (livs energi), kan du hjælpe med at forhindre nye problemer som følge af denne overgangsperiode. Uden tilstrækkeligt reserve af intern Qi ( livs energi), vil du ikke have styrke til at håndtere de mange sundhedsmæssige problemer, der ofte kommer sammen med aldring.

LÆS OGSÅ Kom ned i gear med yoga

Som vi ældes, falder vores Qi naturligt. Det betyder, at vi har mindre energi til at gøre vores normale daglige rutiner. Hvis der ikke er korrigeret for dette energi "hul", vil kroppen og dens organer blive påvirket. Meditation og yoga er en fantastisk måde at balancere sin QI på.

Så hvis du i øjeblikket oplever nogen symptomer på overgangsalderen - nattesved, tyndere hår, hedeture, lavere libido, tørre slimhinder, tristhed mm., så tag en dyb indånding, kig tilbage på de seneste tre til syv år af dit liv for at se, om du har ignoreret alle de små tegn, som din krop forsøgte at sende dig.

Du har sikkert prøvet at passe godt på din krop, men et tab af indre visdom kan have hindret dine bestræbelser på at gå igennem en problemfri overgangsalder.

Det er aldrig for sent at få fuldt ansvar for din krop.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 3.4 af 5. 5 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (1)

  1. Dorthe
    Dorthe på 06.09.2016
    Dejlig artikel der sætter smukt ord på en naturlig overgang i livet. Ord på tanker jeg selv har haft om hvorfor er det overgangen er blevet til noget skamfuldt, noget mindre levende, noget der for alt i verden skal udskydes. Teknikken drillede. Jeg mente ikke en stjerne men fem. Men kan ikke komme til at rette. Fem fordi jeg synes artiklen belyser noget vigtigt i forhold til den udskældte og frygtet overgangs alder. Den giver mod og håb til at gå i denne periode af livet. Måske er det der den indre ro jeg synes der er over ældre kvinder indtræffer. En ro og kendskab til sig selv som er så inspirerende.
    Tak Yara

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+