Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Santa baby …

2. December 2016 - Sexologi
Af: Steen Blendstrup
Santa baby … Artikel af Steen Blendstrup

Både for singler, for par og for familier sætter ordet ’jul’ gang i associationerne. Således også for sexologen. Januar er notorisk en travl tid for parterapeuter … og skilsmisseadvokater.

’Fred på jord og i mennesker velbehag’. (Næste-)kærlighedsbudskabet. Smukkere kan det vel ikke blive, men det lægger også pres på os – som familiemennesker og som elskere. Det kan virkelig være svært at leve op til forventningerne. Traditionerne er en voldsom byrde; maden, småkagerne, julepynten, gæsterne.

Blandt mennesker vi elsker

Hvad det angår, er der kun én ting at sige: hvis de gamle traditioner bliver en byrde, så lav nogle nye! Selv om det givetvis vil skuffe nogen, så er det dog indlysende for de fleste, at alle har mere glæde af, at vi gør tingene af lyst frem for af pligt. Jo, tante Oda bliver virkelig glad for julebesøget på plejehjemmet. Men hun bliver glad for et besøg i det hele taget – og hvis du kommer med større overskud, så har alle parter nok vundet ved det. Men det skal selvfølgelig meldes ud – til mand, kone, forældre, børn og fjernere familie.

At holde jul med de mennesker, vi elsker og kan være tvangfrit sammen med, vil sandsynligvis resultere i en langt mere afslappet højtid og følelsesmæssigt overskud bagefter.

Erotiske traditioner?

Hvad den erotiske kærlighed angår, så er der også forventninger forbundet med højtiden – du ved: mænd, der sniger sig ind midt om natten med herlige gaver og alt det der. Der skal hygges, og hyggen må gerne fortsætte i sengen. Det gælder ikke mindst i forbindelse med julens fridage – men jævnfør ovenstående, så opdager mange, at de har mere travlt end på normale arbejdsdage.

Men i stedet for (men det er vist også blevet en tradition) at brokke os over, at juledekorationerne, pebernødderne og så videre kommer tidligere og tidligere, så kunne vi benytte dette varsel til at planlægge den erotiske julehygge i god tid. Julen er jo ønsketid, så hvorfor ikke en adventskalender med frække ønsker til partneren? Om man nu vælger at pakke op i god tid eller vil nyde forventningens glæder frem til udpakningen juleaften.

I øvrigt kan man jo bruge turen til det tyske julemarked på andet end at drikke glühwein.

LÆS OGSÅ Sådan laver du en Yoni damp

Julefrokost

For singlerne indebærer juletiden gerne en masse fester. Her er der gode muligheder for at score – eller indlede et bekendtskab, der kan føre til både sex og kærlighed. Der er masser af mennesker i byen efter julefrokoster. Mistelten er en god undskyldning for at give et dristigt kys … og i mangel af mistelten, kan man altid undskylde sig med, at ens kendskab til botanik indskrænker sig til blomsterne og bierne.

En uundgåelig klassiker i den danske juletradition er selvfølgelig firmajulefrokost-utroskaben. Er man single er julefrokosten en fremragende lejlighed til at danse tæt med ham den flotte fra salgsafdelingen eller hende den frække fra logistik. På den anden side: Hvis du finder ham/hende så tiltrækkende, hvorfor pokker har du så ikke flirtet med ham/hende noget før? Og du kunne jo tjekke, om vedkommende også er single.

Julefrokostens liberale udskænkning af alkohol løsner måske hæmningerne, men befordrer egentlig ikke den seksuelle præstation. Alkohol styrker heller ikke ligefrem den kritiske sans – så man risikerer at gå hjem med kollegaer (eller fremmede fra den efterfølgende bytur), som man aldrig ville ses med offentligt. Og måske heller ikke bliver det, fordi man netop glemte at spørge til vedkommendes ægteskabelige status. Og så er der lige det med at huske kondomet.

Det lille eventyr kan komme til at koste på så mange måder.

Jalousien

Så julen indeholder også mistroen og jalousien: Jalousi er - som alle følelser - okay, men det er den, der har følelsen, der må håndtere den. Den mistroiske partner bliver i virkeligheden ikke beroliget af regelmæssige sms’er … for det kunne jo netop dække over noget. Men eftersom man har 364 andre dage om året til at bolle ved siden af, hvorfor så gøre et stort nummer ud af julefrokosten? Det nytter i alle tilfælde ikke at stikke noget under stolen – en snak om følelsen, og måske om definitionen på utroskab, kan løsne op. På forkant vel at mærke!

Bare for en ordens skyld, skal vi lige tage den én gang til: Der findes ikke rigtigt og forkert – der findes kun handlinger og konsekvenser. ”Det var, fordi jeg var fuld” er ingen undskyldning. Hvis du ikke kan stå inde for dine beslutninger, når du er fuld, så må du stå inde for din beslutning om at blive fuld.

LÆS OGSÅ Drømmer du stort nok?

Gaver

Der er selvfølgelig også gaveræset, som er slemt nok generelt, men som specifikt for ægtemændenes lingeri-indkøb ofte bliver en parodi. Først og fremmest er det jo en gave til manden selv, så som udtryk for kærlighed er det nok en god idé også at finde på noget andet. Som minimum kan kvinden vel forvente af partneren, at han lige har tjekket størrelse, og at han gør sig den umage at sætte sig ind i hendes smag og i øvrigt er kvalitetsbevidst. Men når det er sagt, så kan kvinden jo se hans gave som et kompliment – at han sætter pris på hendes krop og gerne vil se den svøbt i de sparsomme tekstiler.

Er man til erotisk legetøj, er det en oplagt mulighed … muligvis ikke blandt de gaver, der skal pakkes ud, mens svigerforældrene ser på, men alligevel. Og inden man forærer partneren et par håndjern eller en pisk, er det – som med lingeriet – en god idé at have styr på hans/hendes smag. Måske med lidt inspiration fra den erotiske adventskalender …

Gaven til manden

Og hvad angår kvindens gave til manden/elskeren, så har skuespilleren Ditte Hansen måske fat i noget, når hun om mandens forhold til romantiske tiltag siger, at han er tilfreds, ’så længe det er noget, der ender med sex (på den måde er I mænd jo lidt primitive)’.

Glædelig julemåned.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 3 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Hvem griber mine børn, når jeg falder? Artikel af Louise Schønnemann
Livsstil - 1. February 2019
Af: Louise Schønnemann

En artikel om, hvad der skal ske med den nye generation – hvem der guider dem på rette vej i livet – når nu det ikke længere er...

Det bedste vand	gør dig basisk og giver dig livskvalitet. Artikel af
Livsstil - 1. February 2019
Af: Tyent Danmark

Der er en udbredt holdning i Danmark til at det vand der kommer ud af vandhanen eller det flaskevand vi køber er det bedste for...

Hvem er Louise Von Linstow. MOOLA stiller spørgsmål til Louise
Kærlighed - 1. February 2019
Af: Louise Von Linstow

Går du rundt med fx en vane eller et mønster du gerne vil bryde med. En ubehagelig situation der igen og igen dukker op i dit...

Den ultimative frihed er … Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Personlig udvikling - 7. December 2018
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

Ja, hvad er den egentlig? Hvad skal der til, for at vi mennesker føler os frie? Det er der nok rigtig mange forskellige bud...

Har vi frihed til at vælge? Artikel af Terapihuset Rhodes
Personlig udvikling - 7. December 2018
Af: Terapihuset Rhodes

Alle mennesker har da frihed, medmindre de er fængslet, er vel en rimelig konklusion – og især har alle da en valgmulighed?

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Nyhedsbrev

GRATIS Online magasin

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+