Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Stress og akupunktur

12. August 2016 - Akupunktur
Af: Anja Funder, Formand Praktiserende Akupunktører
Stress og akupunktur. Artikel af Anja Funder, Formand Praktiserende Akupunktører

Vi ved alle, at stress relaterede symptomer er i fuld fremmarch og årsagerne hertil er rigtig mange. Der går næsten ikke en uge uden, vi bliver konfronteret med det i nyhederne, aviserne, reklamer og meget mere. Langt de fleste af os kender nogen, som har været mere eller mindre hårdt ramt af stress – hvis altså det ikke har været os selv. At blive sendt til tælling med stress relaterede symptomer kan være en rædselsfuld oplevelse både for den ramte, men også for den nærmeste familie.

Der er stadig mange, som kan have svært ved at acceptere, at kroppen siger fra eller have svært ved bare at få det sagt og måske blive sygemeldt. Rådene og ideerne er mange i forhold til, hvordan man skal tackle stress relaterede symptomer. Realiteten er dog, at behandlingstilbuddene er meget få, og ofte er der ikke meget hjælp at hente i det etablerede sundhedssystem.

LÆS OGSÅ Er din akupunktør uddannet i akupunktur?

Stigende tilgang i klinikkerne landet over

I klinikkerne hos medlemmerne af Praktiserende Akupunktører oplever vi en stigende tilgang af klienter, som ønsker hjælp til stress relaterede symptomer. Det drejer sig ofte om søvnforstyrrelser, uro i kroppen, svigtende hukommelse, nedsat koncentrationsevne, manglende energi og overskud. Vi oplever også klienter, som henvender sig med depression og angst. Dette til trods for, at det ikke er særlig velkendt, at akupunktur kan gøre en forskel på disse lidelser.

Rundt om i verden bliver der forsket indenfor mange forskellige områder, hvor akupunktur indgår som en af behandlingerne. Det gør sig også gældende for stress relaterede symptomer.

Forskning

I Danmark vinder akupunktur mere og mere indpas i det etablerede sundhedssystem i forhold til kvalmelindring under graviditet eller efter operation, bivirkninger i forbindelse med kemoterapi og som smertelindring. Når det kommer til behandling af mennesker med stress relaterede symptomer, bliver der stadig rystet lidt på hovedet af os som akupunktører. Er der nu også grund til det? Nej ikke rigtigt. Rundt om i verden bliver der forsket indenfor mange forskellige områder, hvor akupunktur indgår som en af behandlingerne. Det gør sig også gældende for stress relaterede symptomer. Forskningsresultater(1) viser, at akupunktur har en yderst gavnlig effekt på søvnforstyrrelser, hukommelsen, angst, depression og psykiske problemer i det hele taget.

LÆS OGSÅ Slip af med din cellulitis - naturligt

Resultaterne viser ligeledes, at akupunktur har en gavnlig effekt på forhøjet blodtryk og at akupunktur kan hjælpe personer med en medicinresistent depression. Andre undersøgelser viser, at akupunktur sammen med antidepressiva har en langt mere gavnlig effekt end behandling med antidepressiva alene. Generelt for forskningsresultaterne er, at akupunktur ofte har en positiv indvirkning på personens livskvalitet. Det være sig at personen sover bedre, føler mere glæde, har mere energi eller overskud i hverdagen eller får mere ro i krop og hoved.

Dette er bare et lille udpluk af forskningsresultater. Der findes mange interessante videnskabelige artikler omhandlende forskellige lidelser og akupunktur, hvis man godt kan lide at fordybe sig i den slags.

Ved hver behandling følges der op på, hvordan du har haft det siden sidst, så akupunktøren hele tiden kan tilpasse behandlingen til din krop og psyke.

Hvordan foregår behandlingerne og hvor mange behandlinger skal der til?

Lige såvel som symptomerne på stress er mange, så er der også forskellige årsager til symptomerne, og de varierer fra person til person. Det, som vil være den helt rigtige akupunkturbehandling til din nabo, er ikke nødvendigvis den helt rigtige akupunkturbehandling til dig.
Når du møder op til den første behandling, vil du blive stillet mange forskellige spørgsmål. Udgangspunktet vil selvfølgelig være de stress relaterede symptomer, du har. Derefter kan der blive spurgt til din nattesøvn, din appetit, hvordan fungerer din fordøjelse? får du tit oppustet mave, når du har spist?, har du tendens til at have sorte prikker, der flyder rundt for øjnene?, vandladningsmønster, hvordan fungerer du i hverdagen?, motion og meget, meget mere.

LÆS OGSÅ Er gluten synderen bag dit lave stofskifte?

Alle disse informationer gør akupunktøren i stand til at identificere årsagen til netop dine stress symptomer, og der planlægges en individuel behandlingsstrategi. På den måde opnås en mere holdbar og længerevirkende behandlingseffekt. Ulempen ved symptombehandling er nemlig, at det er en kortvarig løsning. Derfor arbejder akupunktøren med årsagen og ikke kun symptomet. Ved hver behandling følges der op på, hvordan du har haft det siden sidst, så akupunktøren hele tiden kan tilpasse behandlingen til din krop og psyke. I starten skal du forvente at komme til behandling ofte. Antallet af behandlinger vil variere rigtig meget, afhængigt af, hvor længe du har haft symptomerne, hvordan du reagerer på behandlingerne, og hvor meget du selv er i stand til at gøre en forskel i din hverdag. Akupunktøren kigger nemlig også på, hvad du selv kan gøre i hverdagen. Det kan være kostændringer, ændring af søvnmønster eller andre vaner, der skal justeres hen ad vejen. Akupunktur er ikke et ’quickfix’, men du skal kunne mærke en forskel indenfor 3-4 behandlinger. I tilfælde af stress relaterede symptomer, som har stået på i lang tid, vil det ofte kræve mange behandlinger. Der er ikke bivirkninger i forbindelse med akupunkturbehandling, men du har bedst af at slappe lidt af resten af dagen.

Kan man få tilskud til behandlingerne?

Sygeforsikringen ”danmark” yder tilskud til akupunkturbehandlinger, hvis der er stillet en lægelig diagnose. Derudover findes der enkelte sundhedsforsikringer, som yder helt eller delvist tilskud til akupunkturbehandlinger for stress relaterede symptomer.

LÆS OGSÅ Under den blodrøde måne

Hvor finder jeg en akupunktør?

Vi vil helt klart anbefale dig at finde din akupunktør hos Praktiserende Akupunktører (PA). Foreningens medlemmer er alle registrerede behandlere (RAB/SA) og har det højeste uddannelsesniveau i Danmark. Medlemmerne er ligeledes forpligtet til kontinuerlig efteruddannelse og er tillige dækket af en ansvarsforsikring.
Alle er meget dygtige behandlere, som løbende kan tilpasse behandlingen efter dine behov.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+