Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Uforløst chok, udløser begrænsninger i dit liv!

2. December 2016 - Traumeforløsning * Personlig udvikling
Af: Nadia Ferhat
Uforløst chok, udløser begrænsninger i dit liv!Artikel af Nadia Ferhat

Jeg har set utallige klienter, der kommer til mig med frygt malet ind i deres øjne. Sommetider er frygten blevet så kraftig, at de slår over i ligegyldighed, et tomt blik i øjnene og en manglende lyst til livet, fordi chokket har printet sig ind som en generel overbevisning om, hvor farlig verden kan være.

Hvad er et chok?  

Når du får et chok, går dit nervesystem helt automatisk i alarmberedskab. Chokket er en reaktion på en pludselig hændelse, der opstår som lyn fra en klar himmel, og hvor du oplever, at du er truet på livet. Du oplever, at du er helt alene om det og ikke kunne forudse denne hændelse. Dette er et chok.

Pludselig, som lyn fra en klar himmel, meddeler din kæreste, at han har fundet en anden og vil flytte. I det sekund chokket slår ned i dig, og du stivner og oplever, at ”tæppet bliver revet væk under dig”, afføder chokket automatisk en begrænsende overbevisning som matcher chok- oplevelsen.

Hvordan kan chok begrænse din livskvalitet?

Når du får et chok i en bestemt situation, vil det helt automatisk afføde en begrænsende overbevisning.

Når chokket ikke er forløst i dit nervesystem, vil du opleve verden igennem chokreaktionerne, når chokket aktiveres ved lignende hændelser eller situationer, som minder om den første chokoplevelse.

Du kan eks. have en helt naturlig og tillidsfuld tilgang til kærlighed. Du er overbevist om, at du skal leve sammen med din kæreste resten af livet. Måske har din tanke aldrig strejfet tvivlen.

LÆS OGSÅ Healing og modtagelighed

Pludselig, som lyn fra en klar himmel, meddeler din kæreste, at han har fundet en anden og vil flytte. I det sekund chokket slår ned i dig, og du stivner og oplever, at ”tæppet bliver revet væk under dig”, afføder chokket automatisk en begrænsende overbevisning, som matcher chok-oplevelsen.

Pludselig er du måske overbevist om, at ”Jeg kan aldrig stole på min partner” eller ”Jeg er ikke værd at elske” eller måske ”Jeg bliver altid forladt i parforhold”

Disse overbevisninger som ”kun” tilhører selve chokoplevelsen får pludselig frit løb og kan ubevidst brede sig ud over hele dit kærlighedsliv og måske blive en generel overbevisning. En overbevisning som får indflydelse på dine relationer til mennesker, du holder af.

Disse overbevisninger kan i høj grad begrænse din livskvalitet og din naturlige tillidsfulde tilgang til livet.

Derfor er det altid vigtigt at tjekke, om det er et chok, som har blokeret for din naturlige livsenergi ved at skabe en ubevidst begrænsning, som decideret er usand, og som kun skaber manglende livsglæde.

Du bliver pludselig tvunget til at ændre din overbevisning. Hvad skal du nu tro på? Hvad kan du tro på? Hvad føles nu sandt for dig at tro på med dine nye erfaringer?

Hvad er en overbevisning?

En overbevisning er noget, du tror på. Noget du er overbevist om? Noget du med sikkerhed bare ved, at sådan er det? Det kan være, at du er stensikker på, at du altid ville være på din arbejdsplads. Du har aldrig overvejet andet, da du altid har været overbevist om, at du ville være der, til du blev pensioneret.

Pludselig bliver du fyret, som ”lyn fra en klar himmel”, du var slet ikke forberedt på, at det ville ske. Du kan reagere rystet, måske krakelerer dit verdensbillede, som du havde stillet op foran dig.

Den tryghed, du måske havde skabt ved at have en overbevisning omkring dit faste job for evigt, er ikke længere en sandhed som du kan bygge din tro op omkring.

Du bliver pludselig tvunget til at ændre din overbevisning. Hvad skal du nu tro på? Hvad kan du tro på? Hvad føles nu sandt for dig at tro på med dine nye erfaringer?

Dine frygt- overbevisninger begrænser dig i at leve det liv, som du dybest set er skabt til, når du pludselig mærker, at det, du troede på, ikke længere er sandt for dig. Måske mærker du, at det , der har været en sandhed for dig igennem hele livet, pludselig viser sig for dig ikke længere at være sandt.

Hvorfor er det vigtigt at blive bevidst om indre begrænsninger & overbevisninger?

Begrænsninger er regler, som du sætter op for dig selv. Regler som begrænser dig i at være dig selv fuldt og helt.

Det er ofte andres begrænsninger, der igennem livet, bliver til vores egne begrænsninger. Og det er ofte betydningsfulde voksne, altså autoriteter, som på et tidspunkt i vores liv har givet os reprimander om, hvordan "Vi" skal være, hvis vi ønsker at blive anerkendt og elsket og derved undgå at blive udstødt.

LÆS OGSÅ Lider du af depression, lavt selvværd og overdrevet nervøsitet?

Ofte er disse reprimander og irettesættelser meget skamfulde og indeholder angst for at blive fordømt. De kan både opstå via verbal kommunikation, men kan også sagtens opstå igennem nonverbal kommunikation, altså igennem tavshed, blikke, et dybt suk, af betydningsfulde voksne eller anden autoriteter, som vender dig ryggen.

Disse oplevelser kan være så chokerende og lammende, at du skammer dig og tager disse begrænsninger helt ukritisk ind i dit eget verdensbillede.

Du vil undgå at blive fordømt og "hugger en hæl og klipper en tå" for at undgå dette. Derfra skaber du en overbevisning, altså din tro og måde at betragte verden ud fra. De begrænsende overbevisninger, som du sætter op for dig selv, og den måde du så lever livet ud fra, kan eksempelvis være:

  • Du skal ikke fylde for meget, hvad kan folk ikke tænke om dig!
  • Penge er roden til alt ondt!
  • Man kan ikke leve af sin kreativitet
  • Man skal slide for at nå sine mål.
  • Livet er hårdt
  • Man kan ikke stole på andre mennesker.

Disse eksempler på overbevisninger, er begrænsende for at leve og udvikle dit liv. Det er regelsæt, som kan føles som et kvælertag for din livskraft.

Når du pludselig mærker, at det, du troede på, ikke længere er sandt for dig. Måske mærker du, at det, der har været en sandhed for dig igennem hele livet, pludselig viser sig ikke længere at være sandt.

Måske mærker du, at det, du har troet på, faktisk blokerer for din livkraft og livsenergi.

Når du mærker dette, er det fordi cyklussen/ tiden er inde til at transformere dig, som med alt andet levende på denne jord.

Det bliver forår, alting spirer. Det bliver sommer, alting blomstrer. Det bliver efterår, og alting skifter farver og visner, bladene falder til jorden for at genskabe mere jord. Det bliver vinter, og alting ligger brak og stille hen, parat til endnu en ny cyklus i foråret.

Præcis sådan kan du også betragte dine overbevisninger. Du er menneske, en levende organisme, helt på celleplan. Du får nye indtryk, fornyer dig, skaber vækst og efterlader dig det, der ikke længere gavner din livskraft.

Du ligger stille for at være parat til at adskille det gamle fra den kommende nye livsenergi, der venter på dig.

Dine indre overbevisninger vil helt ubevidst have indflydelse på din hverdag. Dine frygt- overbevisninger begrænser dig i at leve det liv, som du dybest set er skabt til.

LÆS OGSÅ Santa baby …

Hvordan bliver jeg opmærksom på en begrænsende overbevisning? Du kan træne dig selv i at blive opmærksom på din begrænsninger og overbevisninger således: Når du har et chok, er du helt automatisk i alarmberedskab. Og når du er i alarmberedskab, er du overbevist om, at dit liv er i fare, og at der er trusler omkring dig. Dine indre overbevisninger vil helt ubevidst have indflydelse på din hverdag. Dine frygt-overbevisninger begrænser dig i at leve det liv, som du dybest set er skabt til. En begrænsning, som modstrider dit sande livssyn, vil altid føles som en indre uro, en slags negativ tyngde i kroppen.

Derfor kan du spørge dig selv:

  • Er dette fortsat min sandhed?
  • Er der fortsat en del af mig, som er i chok og derfor fyldt med frygt og begrænsninger”?

Når du kommer i Chok Release terapi, vil en Chok Release Terapeut altid være opmærksom på, hvilket chok du har fået, og hvordan chokket har begrænset dine sunde og naturlige overbevisninger.

1. Du har overbevisninger, som er oplevet ud fra din choktilstand. Hvad tror du på, når du er chokaktiveret?

2. Hvad tror du naturligt på , når du er i ro og tillid og er i din naturlige livskraft?

I et terapiforløb vil du blive guidet tilbage til det sted, hvor du tydeligt mærker din naturlige essens og kerne. Det sted, hvorfra din naturlige sandhed udspringer. Herfra føles alting friere og lettere, og du kan nu træffe nye beslutninger og samtidig frigøre dig fra gamle begrænsninger og overbevisninger, der ikke naturligt er en del af dig og din sande essens.

 

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 5 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+