Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Et smukt mirakel

3. November 2015 - Selvudvikling * Personlig udvikling
Af: Signe Find
Et smukt mirakel af Signe Find

Jeg har for nylig oplevet det smukkeste mirakel! For anden gang i mit liv er jeg blevet mor til et lille vidunder, der på fineste vis undersøgende og naturligt oplever alt for første gang.

Fordomsfrit og med tillid til verden omkring hende kigger hun intenst i mine øjne, reagerer på berøring og kontakt og ja -er hele tiden i udvikling. Hver dag sker der noget nyt men helt uden forcering. Det er så inspirerende at være vidne til . Og som mor selvfølgelig en del af! Jeg bliver mindet om, hvor stort potentiale for indsigt der i virkeligheden er i de helt små ting. Det umiddelbare og frit tilgængelige. Bare det at være. En stor udfordring for mange af os, der er opvokset og lever i et samfund, der hylder (de gode) præstationer.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVODVIKLING - Selvudvikling er at tage ansvar

Det at definere sig selv ud fra præstationer og evner kender jeg alt for godt selv. Og det på både godt og mindre godt. For mig har det blandt andet betydet en stærkt udviklet evne til at præstere og levere og ikke lade mig distrahere af indre uro. Men også en tendens til tidligere at overdøve min egen indre stemme. Det har jeg lavet om på…..

Spark året godt i gang med HIGH VIBE NYTÅRSSHOW på Bremen Teater lørdag den 16 januar 2016! KLIK her for at læse mere

Balance i en upoleret sjæl

Interessen og behovet for selvudvikling har altid eksisteret i mig. Jeg har så længe, jeg erindrer været fyldt af en kæmpemæssig nysgerrighed for, hvorfor dels jeg selv- men i mindst lige så høj grad andre omkring mig - tænker og agerer, som vi gør. Og jeg har analyseret (til tider overanalyseret), hvilke bevæggrunde jeg og mine nærmeste kunne have for at sige, gøre og føle, som tilfældet nu var. Tiltrukket af tanken om at blive klogere på mig selv har fået mig til at pløje alverdens bøger om psykologi, selvudvikling etc. igennem, uddanne og kloge mig på området. Og ja -jeg har vendt mig selv på vrangen, også når det var grimt, for at gøre mig fri af fortidsfængslende adfærds-og tankemønstre. Ikke for at finde ind til en bedre udgave af mig selv - for jeg er vild med ridser i lakken og upolerede mennesker (mig selv inklusiv) –men for at forsøge at blive en mere balanceret kvinde, mor, kæreste, datter, veninde mm.

Med fare for at være udansk pralende synes jeg egentlig det går fremad men stadig med masser af plads til mere udvikling, balance og ja –selvudvikling.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVODVIKLING - Vores børn er vores største læremestre, når det kommer til selvudvikling

En større sammenhæng

Men hvad betyder selvudvikling?

Er selvudvikling et finere ord for selvcentrering, narcisisme eller sofistikeret navlepilleri?? Måske. Jeg synes det nu ikke. Men det der for mig at se er helt afgørende er, at vi forstår os selv som en del af en større sammenhæng uanset, hvor i verden vi befinder os. Altid vil vi være forbundne og relaterede til hinanden, naturen og universet. Det er så fint og essentielt at blive klogere på sig selv, egne mønstre, uhensigtsmæssig adfærd mm. men ligeså afgørende er det, at vi ser os selv i relation til andre mennesker. Observerer hvilke roller vi indtager, hvordan og hvor meget vi åbner os, hvor meget vi tager imod og hvor meget vi giver ud af os selv. For det er helt afgørende i forhold til vores egen udvikling. Når vi med opmærksom bevidsthed kigger på os selv og forstår, at vi er en del af en større sammenhæng, giver arbejdet med sig selv lige pludselig så meget mere gevinst. For en ting er at kigge indad og blive klogere på sit eget indre landskab. Noget andet er at forstå sig selv i forhold til omverdenen. For alt det indre arbejde er meget mere værd, hvis vi også har en forståelse for, at andre kan tænke, føle og være et andet sted tanke-og følelsesmæssigt end vi lige er. Og hvad kræver det? Ansvar. Klarhed. Empati. Ansvar for egne følelser, klarhed i forhold til at melde vores sandhed ud og det med en stærk empati for vores medmennesker.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVODVIKLING - Dit hjerte er lukket, ikke helt, men næsten

Ikke kun en individuel disciplin

Der hvor det kan gå galt, er når vi dyrker selvudvikling som en individuel disciplin og bliver så stædigt kloge på os selv, at vi glemmer eller undlader at se på os selv som den bidragende brik i universet, vi også er. At vi alle sammen er en del af et større hele, og at vi uanset om vi vil det eller ej, påvirker og påvirkes af andre mennesker og omstændigheder omkring os.

Vi spejler os i hinanden, udvikler os i mødet med hinanden - dog ikke altid med samme hastighed. Og det er helt okay. Kunsten, eller det afgørende om ikke andet, er at alle de gode intentioner om at blive en bedre, lykkeligere, skønnere, sejere version af sig selv ikke bliver til et projekt, vi bare forventer andre er med på. Men når vi både arbejder på egen banehalvdel, og samtidig har en bevidst tolerance og rummelighed over for andre menneskers situation i livet, så er udviklingspotentialet så meget større. Og smukkere. Fordi du betyder noget for mig, og det er ikke ligegyldigt, hvordan jeg ser dig og lytter og taler til dig. Og omvendt.

LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVODVIKLING - En store misforståelse om selvkærlighed 

Nyt liv

Min lille datter Ella udvikler sig hver dag. Det tempo en baby lægger for dagen i sin udvikling er umuligt at matche. Men alligevel oplever jeg, at både jeg selv, min mand og min dejlige, lækre søn på fire, som nu er blevet storebror, alle udvikler os i den nye situation, vi som familie er i. Fordi vi kærligt er tvunget til at redefinere os selv og står over for nye udfordringer. Sammen og hver for sig.

Nærhed, kærlighed og interaktion med andre er så vanvittigt afgørende for vores fælles udvikling – og når der fyldes op på dette plan, synes jeg det er helt vidunderligt og vigtigt med indadvendt fordybelse i egen navle…

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVUDVIKLING - Din sande natur

Kunne andre i dit netværk få glæde af at læse Signe Finds artikel? - Så del den meget gerne  på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.5 af 5. 2 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+