Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Din sande natur

2. November 2015 - Selvudvikling * Clairvoyance
Af: Malue Marry Clairvoyant Soul Support terapeut
Din sande natur af Malue Marry Clairvoyant Soul Support terapeut

Ifølge eksistenspsykologien er det den primære betragtning, at ethvert menneske har frihed til at vælge sit eget liv og sit eget livsindhold.

Hvis mennesket har mod og vilje til at se det, har det altid et valg. Det kræver først og fremmest at mennesket vil tage ansvar for sit eget liv, og der er igennem de seneste år, dukket uanede mængder af muligheder op for, hvordan vi kan lære at tage ansvar i form af terapi, coaches, meditationskurser etc. Selvudvikling ligger implicit i det at vælge at tage ansvar for sit eget liv og sig selv, og det fundamentale i selvudvikling er, at tage ansvar for en forandringsproces der skal lede til en forbedret udgave af menneskets eget selv. På et eller andet tidspunkt i de fleste menneskers liv, opstår der et behov for, uanset fra hvilken vinkel, at se sig selv som menneske, og afhængig af metoder, redskaber, udgangspunker og vinkler, forsøge at finde ind til det, som giver mening for det enkelte menneske.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVODVIKLING - Dit hjerte er lukket, ikke helt, men næsten

I min verden er al selvudvikling forbundet med sjælen som udgangspunkt, fordi vi er sjæl før vi er noget andet. Langt de fleste oplever igennem barndommen, at miste forbindelsen til sjælen og al den visdom som vi allerede er derinde, som sjæl. Sjælen er vores sande natur og dybeste selv, og vi mister stille og roligt forbindelsen os selv, efterhånden som logik og teknik tager over i skole, institutioner og andre ydre omgivelser. Vi lærer at lukke ned for intuition og ”ikke-fakta” fordi det ikke nødvendigvis giver mening eller kan bevises, og ”de voksne i livet” lader os forstå, at det som ikke giver mening og kan ses med det blotte øje, ikke har værdi som kan bruges til noget.

I teenageårene har vi fået lukket så tilpas meget ned for vores indre sjælskontakt, og tilsvarende op for vores logiske tænkning, og på trods af, at jeg som mor til 2 døtre, ved af erfaring, at det lyder helt ude i hegnet at skrive at teenagere har logisk tænkning, så forsøger teenageren i virkeligheden blot at efterligne ”de andre” – vores børn lærer af, hvad vi gør, og ikke hvad vi siger. Og teenageren kæmper for at ligne alle de andre og ikke skille sig mere ud, end ”flokken” kan kapere. Så de gør som alle de andre – så længe de kan holde det ud. For i voksen tiden sker der noget nyt. Vi begynde at mærke at der er noget andet som trækker i os; vi ved som oftest til at starte med, bare ikke hvad det er.

Selvudvikling. At vikle sig selv ud. Hvor har selvet været henne siden det skal findes og vikles ud? Og vikles ud af hvad? Omverdens forventninger. Barndommens fortællinger om, hvad vi er gode til eller ikke gode til. Tillærte mønstre – uhensigtsmæssige eller ej. Traumer af familiekriser, skilsmisser, dødsfald eller kriser i almindelighed. Der er meget som skal vikles ud før vi kan finde os selv igen. Og skal vi endelig have logik med i den tanke, er det logisk at finde tilbage til udgangspunktet – sjælen som er vores sande natur.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVODVIKLING - Et smukt mirakel

I din sande natur, ved du hvad du er. Din sande natur ved, hvorfor du har valgt dette liv med de udfordringer som dét nu har, fordi der er noget helt særligt ved netop dette liv, som din sjæl skal udvikles i. Og vigtigst af alt, så ved du i din sande natur også, hvordan du kan være, det du er, bedst. Den bedste udgave af dig selv. Den rejse som vi alle, hver og en af os tager, i hvert vores liv. At blive bevidste om, hvordan vi kan være den bedste udgave af os selv. Nogle er mere bevidste end andre, og nogle er slet ikke bevidste og bliver det heller ikke i dette liv. Men udvikling af, hvad du er, handler først og fremmest om, at finde ind til det du er, og ikke hvem du er. Hvem vi er, er ”ydre mærkater”. At være buschauffør eller postmedarbejder eller selvstændig. At være god til at lave mad eller god til at strikke. Det er alt sammen tillærte evner, og med fare for at fornærme de som har studeret det eller brugt årevis på at lære det, så er det stadig udførelse af en gerning som de fleste kan lære til sig – altså til-lærte evner. Der hvor det til gengæld bliver rigtig interessant er de evner som ikke skal læres, fordi de er der allerede, men de kan ikke ses på samme måde som vi ser at 1+1=2 som vi jo har lært i skolen og i livet, hvor alt skal bevises og give mening. De er alle evner som vi har med os som sjæl, og derfra kan udvikling af os selv ske, hvis vi tager ansvar.

LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVODVIKLING - En store misforståelse om selvkærlighed 

Der er ikke en eneste af alle de klienter jeg har haft i min konsultation, som ikke er kommet til mig pga. en eller anden form for krise, stress eller angst i livet og med andre ord, er dét det samme som en udvikling af, at klienten ønsker en udvikling af sig selv, sammen med livet og få en større personlig indsigt. Krise opstår når det der er værdi for os, det som vi føler og det som vi gør og lever, ikke længere giver det resultat, som vi ønsker. Vi ændre os, vores værdier ændre sig, vores ydre omstændigheder ændre sig og vores relation til os selv, eller til andre ændre sig. Og på et eller andet tidspunkt i livet, giver det de fleste mennesker behov for, at få nye redskaber, nye indsigter, nye måder at se livet og sig selv på. Hver gang jeg starter forløb op med en ny klient, starter jeg altid med at afdække, i hvor høj grad klienten er bevidst, ikke blot om sig selv men også bevidst i forhold til det at skulle tage ansvaret. Det gælder for bevidstheden om det at være sjæl i en menneskekrop her på jorden, og bevidsthedsniveauet af mønstre og selvopfattelse og livsopfattelse. For det vi er bevidste om, kan vi gøre noget ved, mens det vi ikke er bevidste om, gør noget ved os. Derfra handler det om, at få afdækket hvem der ansvarlig for en bevidsthedsudvidelse, for uden den, kan klienten ikke ”flytte sig” og udvikle sig, ud over det som klienten er bevidst om. Det er så altafgørende for alle i selvudvikling, at vi bliver bevidste om, hvad vi er bevidste om, og modsat hvad vi ikke er bevidste om. Får vi ikke hjælp til den sidste del, ryger vi ofte og meget hurtigt tilbage til gamle mønstre og adfærd, gamle overbevisninger og gamle måder at gøre med os selv.

Mennesket har i gennemsnit mellem 60.000 og 80.000 tanker i døgnet. 80 % af de tanker er negative og er baseret på ikke-fakta . Det vil sige at vi gætter når vi konkludere på det vi tror er fakta, ud fra disse tanker. Men hvad værre er, så er ca. 80% af disse tanker genbrug. Simpel genbrug fra dagen før, blot pakken ind i en ny form. Og det kræver mod at indse at det er sådan det er. For langt de fleste finder tryghed i at forblive i overbevisningen om, at livet er noget vi har begrænset valgfrihed i forhold til. Det kan provokere mange at skulle se livet som et resultat af de valg og fravalg, man selv har truffet og derfor alene har ansvaret for.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVODVIKLING - Vores børn er vores største læremestre, når det kommer til selvudvikling

Det kom til mig i mit tidlige voksenliv, i mit eget personlige liv og udvikling af mig selv, at jeg måtte indse, at når jeg har det godt, så er jeg bedre til at være mig. Når jeg er bedre til at være mig, er jeg bedre til at være med andre, for andre og for mig selv. Min far døde meget pludseligt da jeg var 13 år og min, mor som havde lidt af knoglekræft hele mit liv, slap livet få dage efter min 16 års fødselsdag. Så dét at høre til et sted med nogen uden at skille sig for meget ud, var livsvigtigt for mig. Jeg havde som ganske ung teenager indset, at det jeg på daværende tidspunkt havde mærket, at jeg var, måtte jeg lukke ned for, da mit behov for at høre til et sted, i en gruppe, ”hos nogen”, var større end mit behov for at være det jeg var. Så i mange år levede jeg 2 liv; det indre og det ydre, og det blev mange år senere qua min uddannelse og profession som clairvoyant terapeut, meget tydeligt for mig, at det er sådan de fleste mennesker lever deres liv. I mit tidlige voksenliv blev jeg klar over, at for hvert år der gik, ville det kræve endnu mere mod end før, at ”springe ud og være mig”, for risicien for at miste mine relationer blev mere og mere tydelig og det at skulle stå alene igen, var angstprovokerende for mig. Men det kan være en del af konsekvenserne når vi udvikler os, for ”den ydre verden” ser at vi forandre os, og kan have meget svært ved at rumme det. De fleste mennesker ønsker blot at vi skal blive ved at være som vi altid har været.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SELVODVIKLING - Selvudvikling er at tage ansvar

Men jeg fik stille og roligt nok af, at være ude af balance med mig selv inden i, uden at kunne leve det jeg var, alt det jeg mærkede at jeg længtes efter at leve. Jeg havde et succesfuldt arbejde inden for ejendomsbranchen og kendte alt til salgspsykologien i ”what, why, how”, så jeg begyndte at være ærlig overfor mig selv i det jeg dybt inde følte, at jeg ønskede mig i mit liv. Næste skridt var at få afklaret ”hvorfor” og til sidst hvordan jeg kunne opnå det. Den sidste del er den sværeste fordi det oftest er her vi mangler redskaber. Når selvet vurdere selvet – det er paradokset. Jeg havde mediteret siden jeg var 22 år, og det havde lært mig at være i stilhed og i ro med mine tankerne så min indre stemme, min sjæl havde en klar og tydelig stemme inden i mig. Jeg kunne føle, hvad jeg var. Men trods jeg nørdede helt vildt med at læse en masse bøger og tidsskrifter etc., manglede jeg faktuelle redskaber til at udvikle mit selv, fordi det stadig var mit selv, som vurderede mit selv.

Vi kan indsamle al verdens viden og information om selvudvikling, og vi kan meditere og vi kan gå i vores stille sind og forestille os, hvordan det ville være, at kunne begynde at gøre noget af det som vi finder nysgerrighed på, noget af alt det vi føler for. Men viden alene, er og bliver blot viden. Den dag viden bliver anvendt og udlevet, den dag bliver den til visdom, og visdom er hvad vi har brug for. Visdom ind i, hvad vi virkelig har at give i livet, hvad vi ønsker at føle i livet, hvad vi i virkeligheden er, derinde i hjertet, derinde hvor vi som sjæl er fyldt med passion og kærlighed, frihed og fred. Derinde hvor vi er vores sande natur. Så længe vi ikke bevidst tager ansvaret, forliger os med os selv og alt hvad vi er, vil vi kæmpe imod det, i stedet for med det. Mod og ansvar er første skridt på selvets udvikling til indsigt af vores sande natur og dybeste selv. 

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM FRYGT, EGO & SELVSABOTAGE - Sensitiv selvsabotage

Derinde hvor vi er vores sande natur. Så længe vi ikke bevidst tager ansvaret, forliger os med os selv og alt hvad vi er, vil vi kæmpe imod det, i stedet for med det. Mod og ansvar er første skridt på selvets udvikling til indsigt af vores sande natur og dybeste selv.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.0 af 5. 10 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+