Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

”Don´t wish it was easier. Wish you were better”!

4. September 2015 - Intuition * Personlig udvikling * Spirituelle smykker
Af: Malue Marry Montclairre. FOTO Elona Sjøgren
”Don´t wish it was easier. Wish you were better”! Stort interview med Baptist de Pape af  Malue Marry Montclairre

Ordene kommer fra manden bag og producer af filmen ”The power of The Heart”, Baptist de Pape.

En mand, som jeg personligt er kommet til at holde meget af, fordi han er så fint og lysende et eksempel på, at vi som mennesker kun har de begrænsninger, som vi har overbevist os selv om, at vi har. Han har gjort det modsatte; sluppet sine egne begrænsende overbevisninger om, hvad der var muligt for ham, at præsterer - og det lykkes ham.

Tilbage i juni kørte jeg afsted uden at vide, hvad der ventede mig, for at se denne ualmindelige film, som jeg havde hørt så meget om af Steinar Ditlefsen. Den ramte mig - og tydeligt også de øvrige deltagere til screeningen af filmen - lige dér, hvor det var meningen; i hjertet. For allerede med Maya Angelou´s rolige og dybe stemme flydende ud af højtalerne havde jeg overgivet mig: ”I believe that the heart is the most forceful, impactful element in our lives”. Hjertet. Det mest kræftfulde, som vi alle er begavet med, men som de færreste af os bruger det fulde potentiale af; Hjertet, hvor sjælen bor.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM HELSE - Fertilitet & Helse

I min praksis som Soul Support terapeut er det min fornemmeste og mest ydmyge opgave at hjælpe mine klienter med netop at finde vejen ind i hjertet, hvor sjælen bor. For styrkelse af mod, selvtillid, og mødet med omverdenens modstand som mange af os oplever, når vi begynder at gå hjertets vej, bruger jeg ofte energierne fra forskellige sten, designet ind i smykker, som kan understøtte os i de valg, vi træffer. Ved mødet med denne film fik jeg en overvældende følelse af ønsket om at ville forære Baptist de Pape netop sådan et smykke, for anerkendelse og respekt for den rejse han har taget – den længste rejse - fra hoved til hjerte. En rejse, som for alle der tager den, altid er fyldt med forhindringer og modgang, udfordringer og tålmodighed.

Baptist de Pape starter vores samtale med at citere Steve Jobs: ”Remember that you are going to die, is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart”. Uden forsvar, uden skjold og sværd, uden facade og maske bliver det tydeligt, at denne mand taler lige fra hjertet. Jeg mærker de 4 væsentligste energier, han har brug for at få styrket: Selvbeskyttelse, styrke, grounding og tillid. For trods den enorme succes som Baptist de Pape har opnået med The Power of The Heart, er han blot et menneske – og her står et menneske, som er helt nøgent i sin menneskelighed, fuldstændig som alle andre.

”Du kan bedst være god, når du sørger for at gøre ting, som får dig til at føle dig godt tilpas, og trods det var 50/50 gode og svære følelser ved at producere filmen, havde jeg intet andet valg, end at følge mit hjerte om at skabe denne film”. Jeg havde til screeningen af filmen hørt Baptist fortælle om sit liv 6 år forinden, om sine overvejelser og bekymringer om, hvorvidt han ønskede at fortsætte som topadvokat i Amsterdam resten af sit liv, og leve et akademikerliv som resten af sin familie. De fleste mennesker, som tvivler på deres livsvej, spørger sig selv, hvad de virkelig ønsker af livet. For Baptist var det et youtube klip med Oprah Winfrey hvor hun interviewer Eckhart Tolle, som ”tilfældigt” var det, der dukkede op på en Google søgning om livets mening, der gjorde den første forskel for ham – ”tilfældigt”, fordi Baptist ikke tror på tilfældigheder, men derimod en langt højere og dybere mening med alting. Eckhart Tolle beskriver i interviewet, hvordan vi i stedet for at spørge, hvad vi ønsker af livet, kan spørge, hvad livet ønsker af os – og Baptist er som de fleste andre opvokset med logisk tænkning. - ”Vi kan ikke finde vores kald og forbindelsen til vores sjæl med logisk tænkning”, som Baptist udtaler det. ”Jeg følte på daværende tidspunkt, at jeg var afskåret fra mit hjerte, mit højere selv og meningen med mit liv. Livet er kort, og jeg var nødt til finde ud af, hvad mit formål i livet er. Jeg har haft mange spirituelle oplevelser i mit liv – allerede som barn havde jeg min første ud-af-kroppen oplevelse, men jeg fortalte det ikke til nogen – som barn kræver det ualmindeligt mod, og som voksen kræver det… ja, også ualmindeligt mod – og hvor kommer det fra? At mærke sit hjerte, sin sjæl som giver dig en entydig følelse af, hvad du er her i dette liv for at udrette, var det jeg søgte”, fortæller Baptist – og det var i sandhed det, han modtog. Efter at have gået i 1 times tid og stillet spørgsmålet præcist som anvist af Eckhart Tolle, måtte Baptist løbe i ly for en voldsom regn. Intet var sket ved at stille spørgsmålet, og han følte sig latterlig, men der var ikke noget at miste. - ”Forpustet og i ly under nogle store træer fik jeg pludselig en stærk smerte i brystet. Jeg ved jo godt, at hjertet ikke har knogler, men det føltes fuldstændig, som om mit hjerte brækkede – jeg synes endda at kunne høre lyden af en knogle, som knækkede – og jeg blev pludselig ramt af denne følelse af ubegrænset kærlighed. Det var så overvældende, og jeg græd og græd, for det var så vidunderlig og stærk en følelse af at være kommet hjem - og lige dér vidste jeg, at jeg måtte lave en film om hjertet”.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM HELSE - Mental helse

Baptist er en mand af mange ord, og han brænder for at dele sin oplevelse, for som han siger: ”Jo ældre vi bliver, jo mere bliver mange bevidste om, at der findes en anden måde at leve livet på. Det kræver mod at dele sin historie, som jeg for eksempel gør det, men det giver andre mulighed for at gøre det samme. Han fortæller ivrigt videre: ”Trods absolut ingen opbakning fra familie og venner og trods gentagende tvivl om, hvorvidt denne vision overhovedet var andet end en romantisk drøm, så var det følelsen af at være kommet hjem, der holdt mig i gang; jeg var nød til at fortsætte. Det var udfordrende for både mine omgivelser og mig selv. Vores sjæl er ligeglad med realismen. Den tager sig kun af intentioner og ud fra hjertes intentioner, kan mirakler skabes”.

The Power of The Heart har taget 5 år om at blive skabt. Under samtalen med Baptist går det op for mig, at denne skabelsesproces har fulgt Baptist´s egen personlige udvikling. Det var en fast beslutning om at følge hjertet uden overhovedet at have nogen forestilling om, hvordan det skulle lykkes. Uden Baptist´s egen rejse ind i kernen til sin egen kilde, under processen med at finde investorer og andre som ville støtte ham, ville visionen om denne storslåede film, aldrig være lykkes. - ”Når du arbejder fra hjertet, er der en indbygget synkronisitet med tænkning fra et højere plan af bevidsthed. Og når vi forfølger intentionerne, som kommer fra hjertet, vil tingene før eller siden lykkes os”.

De fleste mennesker giver op på en drøm, når de møder for meget modstand, eller hvis sejrene ikke kommer hurtigt nok. Det skaber frustration, angst og ulykkelighed – dette møder jeg personligt i min konsultation hver dag. Baptist er så fint et eksempel på, at bliver vi ved med at følge vores hjerte, vores intuition, vores rene følelse fra hjertet, så vil vi lykkes. Hjertet indeholder intuition, og på samme måde som vi ikke kan forklare med vores logiske tænkning, hvorfra vi ved, hvad intuitionen fortæller os, på samme måde ved vi bare, når et ønske eller et mål kommer fra hjertet.

”Du lærer kun at stole på dit hjerte, når du begynder at eksperimentere med det. Mennesker stoler ikke på deres hjerte. De begynder først at lære at stole på det, når de forstår, at det kan de godt. Det kan kun foregå gennem erfaring”. videre fortæller Baptist: ”We are not human doings, we are human beings, creating allignment with our source. We manifest from the being and when we are alligned with our source, things start to flow” (Vi er ikke menneskelige gerninger, vi er menneskelige skabninger, som skal tilpasse os vores kilde. Vi manifesterer fra ”væren”, og når vi er på linje med vores kilde, begynder tingene at flyde)

Hjernen er den, som ved sidst! For de af os, som er begyndt at lære at leve ud fra dette, får vi faktuelle beviser i filmen. Studier gjort af Rollin Mcratty, PhD og research direktør på The Heart Math Institute i Californien viser, at hjertet opfanger en begivenhed 20 sekunder, før hjernen opfanger den. Dette er blot, hvad vi kan måle! Men for at opfange, hvad der kommer fra hjertet, og hvad der kommer fra hjernen, er vi nød til at finde den måde, som virker for hver enkelt af os.

Er det stilhed, eller er det ved at lytte til musik? Isabell Allende fortæller i filmen, at når hun leger med sine hunde, når hun elsker med sin mand, og når hun skriver bøger, så føler hun sig i forbindelse med sit hjerte. For Paulo Coelho er det ligeledes, når han skriver bøger, og for Eckhart Tolle er det blandt andet ved meditation. For Baptist de Pape er det at gå barfodet på stranden, at være i naturen, musik og at få søvn nok.

”Nogle gange, når jeg flyver fra Europa til USA, skal jeg ofte direkte fra lufthavnen til møder eller interviews, og har jeg ikke fået søvn nok, er min forbindelse til mit hjerte ”sløret”. Det ved jeg. Jeg kan derfor tage det ekstra hensyn til mig selv at være ekstra opmærksom på, hvad hjertet fortæller mig er rigtigt og forkert for mig at gøre i en given situation. Det er vigtigt for os hver især at forstå, at vi alle må finde den måde, som virker for os. Det kan vi gøre ved at spørge os selv, hvad det er, som får os til at føle os levende. Hvornår er der denne her særlige puls eller særlige følelse i maven”.

I dette øjeblik på den anden side at bordet møder jeg hjertet, den rene sjæl i denne mand. Klukleende, smilende og fyldt med begejstring for at dele den viden, som han har opnået, sidder han gestikulerende, ydmyg og med stor passion og deler ud af sine egne livserfaringer. Og jeg resonere med dette menneske, som startede dette interview med at citere Steve Jobs. Mange mennesker kan citere og bruge ordene fra vise mænd og kvinder. Men at leve ud fra denne visdom, det er noget ganske andet.

Imødekommende fortæller Baptist videre: ”Med en hverdag, hvor de fleste har familier at forsørge, og under alle omstændigheder sig selv, med trafikkøer på vej til arbejde og hvad der ellers kan stresse os, er det desto mere vigtigt, at vi forbliver forbundet med vores hjerte. For ikke alene kan vi derfra udleve vores formål og være i fred med det; vi bliver faktisk også mere produktive, sunde og lykkeligere, når vi er forbundet med vores kilde”.

”I en hektisk hverdag kan det i sig selv være ret så udfordrende, og mange af os ved ikke hvordan vi skal implementere det i vores liv, for vi er ikke vant til andet end tænkning – det er, hvad vi har lært. Men hvis vi virkelig ønsker at skabe et lykkeligt og meningsfyldt liv, må vi finde det sted inden i os selv, hvor vi lærer, hvordan vi skal reagere på det”. Med den ene hånd strakt ud i en lav position, og den anden hånd strakt ud i høj position, forsøger Baptist at vise, hvor den lave energi ligger. ”Når vi for eksempel står i en situation, som ikke er god, er det denne lave vibration, og for at ændre en situation som ikke er god eller finde en løsning på et problem, må vi bevæge os fra lav til høj vibration, for vi kan ikke finde løsninger på vores problemer ved at forblive i den samme energi, som skabte dem”. Det er manifestationens kraft, Baptist taler om her. Manifestationens kraft er tydeligt noget, som interesserer ham meget.

”Under indspilningen af The Power of The Heart boede jeg i en lang periode sammen med Drew Heriot som er filmens instruktør, og vi havde mange samtaler om netop manifestationens kraft”. Drew Heriot har instrueret filmen ”The Secret”, og de, som kender den, ved, at den handler om tiltrækningskraften. ”Vi skaber hele tiden vores virkelighed – bevidst eller ej, og når vi forstår med hjertet, hvordan vi som energi er i samspil med universet, Gud eller hvad vi vælger at kalde det, kan vi skabe mirakler. ”Don´t wish for the magic because you are the magic” som Baptist siger det. ” Vi skal fra hoved til hjerte, for energien fra hjertets ønske er anderledes, og derfra kan vi manifestere, hvad hjertet ønsker, og synkroniciteterne sker. Denne måde blev faktisk brugt – uden at jeg var 100% bevidst om det – til at skabe filmen”. Måske var det netop derfor, at det skulle tage Baptist 5 år? I så fald gør det kun hans beslutsomhed endnu mere beundringsværdig.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM FRYGT, EGO & SELVSABOTAGE - Kærlighed er ikke for tøsedrenge...

”Når vi agerer ud fra energien af hjertets intentioner og ønsker, er det anderledes, end når vi gør det ud fra intentioner fra hovedet. Jeg spurgte mig selv gentagende gange i perioden, hvor alle interviews stod på, hvorfor nogle mennesker er mere succesfulde end andre? Hvilke mekanikker og sammenfald er der i mellem disse store spirituelle lærere, og det blev klart for mig, at de alle er kræftfulde manifestorer”. Så hvorfor ikke også skrive en bog om det, nu når han var midt i det! Det har han gjort! Den ligger hos forelaget i New York og forventes udgivet i 2016.

”Lige nu har jeg kun fokus på én ting, og det er screeninger og foredrag om The Power of The Heart – det er det, mit hjerte kalder på. Jeg ved præcis, hvilke lande og byer jeg skal besøge indtil slutningen af 2016, og ønskeligt er det, at jeg derefter producerer ”The Power of The Heart for børn”. Amen siger jeg! ”Børn bliver med de uddannelser, vi har i dag, fuldstændig frakoblet deres forbindelse til deres egen kilde. Fint at lære geografi, fysik, videnskab og sprog, men når uddannelserne ikke arbejder ud fra andet end det begrænsede sind, kan uddannelserne ikke bruges optimalt. Mange børn går alene med deres spirituelle oplevelser, som jeg gjorde. Det, som jeg ønskede for mig selv, da jeg var barn og ikke fik, tror jeg på, at jeg kan skabe for børn i dag.

”All things start with the man in the mirror”. Hvilken mand! Baptist har meget på hjertet, og midt i talestrømmen sidder jeg et stille øjeblik og forundres over denne mands liv. Et liv, som de sidste 10 måneder har budt på konstante rejser, hotelophold og overnatninger væk fra sit hjem, væk fra familie og venner. Baptist fortæller mig om en nat på et hotel i Frankfurt, hvor han vågnede og ikke anede, hvor han var. Det er en del af hans liv. Han tager det med uden at beklage sig eller syne at være misfornøjet.

”Mange gange er vores største læringer og velsignelser vores værste mareridt. Men vi kan trække læringen ud af dem, når vi er tilstede i nuet”. Dette er svaret, jeg får, da jeg spørger, om han nogensinde har følelsen af frygt. Frygt over ikke at kunne blive ved at præstere. Frygt over, hvem der ønsker hans selskab – for hjertet eller berømmelsen. Den bagside af medaljen, som vi altid hører om, når en stjerne falder fra himlen. Men dette er en stjerne som ikke er faldet fra himlen. Dette er en stjerne, som stråler smukt og stærkt, og med stolthed og ydmyghed gør, hvad han dybt og ærligt i hjertet føler er rigtigt.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM FRYGT, EGO & SELVSABOTAGE - Når frygten blokerer

Så hvad skal de 4 energier, som vi med intuition og tillid har fundet ind til, er gode for ham, bruges til?

”Tillid er for mig at kende sig selv og arbejde ud fra det sted. Styrke kommer fra at være justeret i sin egen essens. Det kommer fra at være ukuelig i hjertet. Selvbeskyttelse er selvkærlighed, at elske sig selv, for hvis du virkelig elsker dig selv, passer du også godt på dig selv. Grounded er du, når dine tab i livet ikke bringer dig ud af balance – hvis du kan forblive i balance og i kontakt med dig selv i hjertet, uanset hvilke udfordringer livet giver, så er du virkelig grounded”.

En fælles refleksion over samtalen med denne forunderlige mand kunne kun blive en hjerte til hjerte samtale. Baptist afslutter sine mange ord med at sige: ”Som det siges i ”The Power of The Heart”; ord som kommer fra hjertet, rører hjertet. Så det har været tilfredsstillende for min sjæl at tale med dig”.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEAMET OM FRYGT, EGO & SELVSABOTAGE - Min vej ud af selvsabotage

Kunne andre i dit netværk få glæde af at læse Malue Marry Montclairres artikel? - Så del den meget gerne på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 1 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+