Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

iFlirt – eller i-reglen

13. January 2017 - Sexologi
Af: Steen Blendstrup
iFlirt – eller i-reglen. Artikel af Steen Blendstrup

Vi skal ind på livet af hinanden. Der skal duftes, kigges dybt i øjnene, røres, kysses. Der skal kort og godt inviteres til sex, til kærlighed, til nærkontakt for at finde ud af, om en af førnævnte kan komme på dagsordenen. Her gælder i-reglen … eller på moderne æblesprog: iFlirt.

Let’s face it: mennesker har flirtet i årtusinder, dannet par og fået børn, som, når tiden var inde, selv begyndte at flirte. Driftsbaseret eller efter sociale normer. Eller begge dele – for det første ’i’ handler om interesse.

Er du interesseret?

Det er en udbredt fordom, at mænd hele tiden tænker på sex, altså i denne sammenhæng at de hele tiden er interesserede i en flirt. Ligesom det er en fordom, at kvinder ikke gør det. For selvom vi selvfølgelig kan lade tilfældet råde, så handler det om, hvorvidt vi har antennerne ude: Er vi interesserede i at finde ud af, om andre er interesserede?

LÆS OGSÅ Detox dine tanker og din hverdag. Få et sundere og mere glædesfyldt liv.

Hvis vi ikke er interesserede og opmærksomme og villige til at vove noget, så kan vi sidde med vores drink hele aftenen, ordne verdenssituationen med vennerne/veninderne. Eller vi kan arbejde op og ned ad hinanden og aldrig tænke på vores kollega som en potentiel partner. Eller vi – især vi mænd – kan spilde komplimenter og mere eller mindre tåbelige scorereplikker på kvinder, der overhovedet ikke er interesserede i os.

To strategier

Her når vi til det næste stadie, hvor i-reglen (for heteroseksuel flirt) er lidt forskellig for mænd og kvinder. Det er nemlig sådan, at kvinden har invitations-retten, mens manden har initiativ-retten.

Erotikken gnistrer nemlig, når feminin og maskulin energi mødes. Så selv om kønnene er lige, må vi også huske, at de er forskellige. For flirten betyder det, at vi indtager to forskellige roller eller strategier. Manden er jægeren, der skal erobre kvinden. Det betyder ikke, at kvinden er passiv, eller at hun er underdanig. Der er ingen, der bliver scoret, som ikke lader sig score. Mandens jagt går i høj grad ud på at byde sig til, så kvinden kan vælge ham!

I virkeligheden er der kun et ’i’, nemlig initiativ. I flirten manifesterer det sig bare på den måde, at kvinden inviterer, mens manden tager initiativet.

En kvinde kan sagtens tage i byen for at score. Alligevel er der grænser for, hvor seksuelt aggressiv hun kan være, hvis hun ikke ligefrem nyder at dominere. Hvis hun først hiver en mand hjem i sengen til lidt lagengymnastik, taler alt for, at den mand altid vil skulle hives. Hvis de finder ud af at indlede et forhold, så har hun sat den dagsorden, at det er hende, der tager initiativet. For hun har nemlig også slæbt en mand med hjem, der ikke kan finde ud af at tage hende – ellers ville han da for længst have reageret på hendes signaler om, at hun var scorbar.

Passiv flirt

Den smukke kvinde, der ’flirter’ med dyb kavalergang, høje hæle og korte skørter skal såmænd nok få masser af opmærksomhed fra de tilstedeværende mænd, men det er en passiv flirt, hvor hun begrænser sit udvalg til de mænd, der kommer uinviteret. Alfaer, jo tak, men sikkert også en del players. Masser af sex, nok færre forhold.

LÆS OGSÅ Kroppens Følelser

En feministisk vinkel er, at en kvinde, der står i sit eget lys, overhovedet ikke har behov for bekræftelse fra andre (mænd, som hun ikke er interesseret i), så hold venligst komplimenterne for dig selv, indtil jeg har inviteret dig til at komme med dem!

Aktiv flirt

For kvinden behøver være en tøjret gazelle, der venter på den første og bedste løve for at blive fortæret. Hun kan som nævnt flirte aktivt ved at sende en invitation, ved at fange mandens blik, smile og kigge væk. Fange blikket, smile, kigge væk. Måske med lidt længere øjenkontakt anden gang … og måske også med en tredje gentagelse. Manden skal jo gerne være sikker på, at hun ikke smiler til fyren bag ved ham.

Ligesom hun kan bevare sin frihed ved at lære en høflig, men bestemt afvisning. Ja, manden prøver med en smart bemærkning, når hun er oppe at hente drinks ved baren (det er scorezonen) – men hun bestemmer selv, om hun vil besvare komplimenten og indlede en samtale. Der er ingen grund til følge flinkeskolereglerne og spilde krudt på en mand, hun ikke er interesseret i.

Og når hun skal gennem kødranden af øldrikkende mænd ved baren for at fange bartenderens opmærksomhed, kan hun frit vælge hvem af dem, hun – med et smil – vil bede give hende plads (og chancen for at opføre sig galant).

Kropssproget kan sagtens bruges mere direkte og mindre diskret, f.eks. på dansegulvet. Men grundlæggende ligger invitationen i øjnene og smilet. Så er det op til manden at vise initiativ – at krydse de frygtindgydende meter hen til hende. Han skal vise, at han er en Mand (bemærk: stort M).

Mod og mandshjerte

Vi skal lige huske, at der er en grund til, at mændene står og drikker sig mod til, før de tør henvende sig til kvinderne. Der træder nemlig den fuldstændig samme mekanisme i gang, som når folk er bange for at stille sig op og tale foran en forsamling: Vi stiller os uden for flokken. Vi risikerer at dø! Eller manden forestiller sig, at kammeraterne griner ad ham, hvis hans initiativ mislykkes, og det er værre end døden.

Lad os dog anerkende, at det er super-mandigt, at fyren tør tiltale en vildt fremmed kvinde. Langt de fleste kvinder tænder på det udviste mod. Især hvis det ikke er en snøvlet scorereplik efter alt for mange fadøl. Det ved den erfarne alfahan/player. Og det scorer han på.

Men manden øger succesraten på sine initiativer ved at afvente, at kvinden viser sin interesse og sender en invitation. Eller han viser sin mandighed ved på afstand at kigge ugenert ind i kvindens øjne (øjnene – ikke kavalergangen!) og derved signalere sin interesse. Så hun kan invitere.

Det fjerde i

For at runde af vil jeg gerne introducere et fjerde ’i’ i iFlirt … nemlig introduktionen! Vi kunne kalde det romantisk networking, hvor vi husker at introducere folk, vi kender, for hinanden. Eller beder fælles bekendte om at introducere os for ham/hende, vi har fået kig på. Det skal selvfølgelig gøres med omtanke. Ligesom på Facebook indebærer det nemlig en anbefaling, at vi ’deler’ noget med vores omgangskreds.

Så vi kan sagtens hive den søde single, vi kender, hen til vores gruppe og introducere ham eller hende. Eller i det mindste huske at introducere vedkommende, hvis han/hun selv kommer hen og siger hej. Det giver alle lejlighed til at komme med den simpleste af alle åbningsreplikker: ”Hvor er det, du kender nn fra”? (Og så begynder vi forfra med øjne, smil, kropssprog, komplimenter og interesse for den anden).

LÆS OGSÅ Detox dit sind

Uanset om vi vælger at sætte to mennesker sammen, eller vi beder en ven/veninde om at introducere os for en eller anden, så handler det igen om initiativ. Vi kommer ikke sovende til noget. Vi scorer ganske rigtigt ikke selv ved at introducere andre for hinanden, men det kunne jo sætte gang i en trend. Eller du kan sætte din lid til karma.

Og huske at flirte …

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 2 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+