Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Lever du et meningsfyldt liv?

13. January 2017 - Personlig udvikling
Af: Louise Schønnemann
Lever du et meningsfyldt liv? artikel af Louise Schønnemann fra Mærk livet

Du har to-do-lister Du har måske endda langsigtede mål, du styrer efter: En ferie du vil på og sparer op til. En uddannelse du vil tage. En ny stilling du stiler efter. Et økonomisk mål.

Men er dine mål og din retning styret af et større dybere formål?

Eller er det blot en del af den endeløse række af menneskelige ego-styrede behov?

Mange oplever, at jo mere de får af ydre ting og oplevelser, jo tommere føler de sig. De opdager, at de alligevel ikke bliver glade eller tilfredse. Tværtimod. Følelsen af at jagte noget, der ikke tilfredsstiller dem 'nok', aktiverer en frustrerende følelse af blot at være her på jorden for at overleve.

Jagter du også det ene mål efter det andet - uden nogen sinde at føle, at du er 'tilfreds' eller at det er 'nok'?

Kunsten er at finde et større formål end ren overlevelse og selvtilfredsstillelse, der driver dine valg og motiverer dig i hverdagen.

For at opnå en dybere følelse af mening og tilfredsstillelse må du lade dine valg drive af værdier og visioner, der er større end blot din egen personlige optimering og dyriske trang til at få mere, skaffe mere, tjene mere.

Du må give dig selv lov til at opdage, mærke og lade dig inspirere og motivere af noget dybere i dig - af noget der er oprigtigt vigtigt for dig - som bidrager til noget større end dig selv samtidig.

For det er først her du finder virkelig tilfredsstillelse.

Når du by-passer dit ego og kobler dig op på en større helhed.

Refleksion

Har du en fornemmelse af, hvad der er formålet med dit liv?

Nogen af jer læsere har måske fået jeres formål givet og vist sig 'af sig selv'.

Måske er du een af de få, der, siden du var lille, har følt sig draget af noget vigtigt for dig:

Arbejdet frivilligt for dyrevelfærd, arbejdet for bedre vilkår for narkomaner eller bidraget til at opbygge skoler i Afrika.  

Nogen har oplevet det som et kald at være skolelærer og bidrage til bedre uddannelsesmuligheder for unge. 

LÆS OGSÅ Du kan ikke google dig til holdbar sundhed

Andre har en klar fornemmelse for, at deres livsformål er at være mor for deres barn. 

Måske ved du bare, at du er sat i verden for at udbrede budskabet om forebyggelse af pollenallergi, formidle hvordan du styrker børns grov-motorik eller medvirke til udvikling af teknologi, der gør en forskel i fremtiden.

Men de fleste mennesker har faktisk ikke opdaget/fundet/erkendt deres personlige mission i deres liv. Og det skaber en indre rastløshed, stress, frustration, opgivenhed og en følelse af at være uopfyldt i dem. Kender du det?

Jamen, hvordan finder jeg så mit dybere formål?

1. Vær åben for at opdage det.

Du skal sætte en bevidst intension om, at du reelt ønsker at opdage og erkende det. Der kommer ikke nogen og overdrager dig dit livsformål. Du skal opdage det, lade det afsløre sig for dig og turde forfølge de ledetråde, der viser sig for dig. 

Du skal ville finde og bidrage et større formål - og være villig til at slippe dit uendelige fokus på dagligdagens to-do-lister, der tager al din energi og dit fokus.

Du kan fx spørge dig selv:

Hvis universet havde en plan med at lade mig føde på denne jord i denne tid, hvad var det mon så? Hvorfor er jeg blevet født - opvokset i denne familie, haft de oplevelser jeg har, udviklet mig til den jer er? Hvad er den dybere årsag til min eksistens?

2. Vær nysgerrig på, hvordan du er som menneske 

 Du er så smukt designet fra evolutionens hånd til at kunne varetage dit formål, hvis du vil - qua det menneske du er. Du har helt særlige menneskelige kvaliteter og kompetencer, som du skal bruge - til noget. Og dette 'noget' kalder på dig.

Hvad er dine særlige kvaliteter? Kompetencer? Personlighedstræk, som afspejler hvem DU er?
Hvad er du særlig god til at gøre eller være?

3. Vær nysgerrig på, hvad trækker særligt i dig?

Dit livsformål behøver ikke at være revolutionerende på den store skala. Vi kan ikke alle opfinde elektriciteten, skrive 10 bestseller bøger om sundhed eller opfinde kuren mod cancer.  Men det betyder ikke, at du ikke har et livsformål. Vi har alle et dybere liggende formål med at være her - noget vi skal opdage og udleve. Noget der er særligt inspirerende og motiverende for netop dig at bidrage med til helheden.

Er der særlige temaer du brænder for? Særlige sager? Særlige grupper af mennesker? Måske er der noget, du elsker at gøre og være, som gør en forskel for andre?

4. Opbyg en indre tillid til din livsproces

For at opdage og udfolde dit formål må du have tillid til den evolutionære livsproces. Dit menneskelige egos skepsis (forsvarsmekanisme) er ikke til hjælp her. Du må hæve dig over din frygt og naturlige overlevelsesmekanisme og koble dig op på en større tillid til livets proces og til, at hele universets kræfter er designet til at støtte dig i at udfolde dit formål og give dit liv en dybere mening.

Hvis du var fuldstændig tryg og støttet af noget større, hvad ville så være muligt for dig?
Hvordan ville det føles? Og hvad ville du turde forfølge?

5. Dont just dream about it - go for it. 

Det er ikke nok bare at dagdrømme om et fyldestgørende liv med mening og formål. Du bliver nødt til at forfølge dine indre impulser og dine passioner, hvis du vil leve et formålsstyret og meningsfyldt liv. Det er først gennem handling, at du reelt mærker, om din vej er formålsstyret og meningsfyldt for dig. Dette er ikke en mental tankeproces, som du kan forudse - den skal opleves gennem dine valg og handlinger. 

Hvad kan du handle på allerede i dag for at begynde at opdage og udfolde dit større formål? Hvad kan du gøre allerede nu for at udfolde et mere meningsfyldt formålsstyret liv, der bidrager til andet end blot dig selv?

Vær nysgerrig. Du vil gennem livet blive prikket på skulderen og få tegn på, hvad dit formål er. Du vil møde mennesker og omstændigheder, der kalder særligt på dig. Find modet til at forfølge det.

Dit livsformål vil afsløre sig for dig – hvis du ønsker at opdage det og forfølge det.

Men du kan også leve hele livet efter dine to-do-lister og materialistiske målsætninger og mig- mig-mig-mentalitet, hvis du vil. Det er bare ikke her, du finder og opdager dit dybere formål og mening med livet.
Du finder din mening, din ro og din dybere tilfredsstillelse i helhedens tjeneste - der hvor du finder ud over dine egne behov og tapper ind i noget større end blot dig.

LÆS OGSÅ Detox dit sind

Lad 2017 blive året, hvor du bidrager til noget større end dig selv.

Lad det være året, hvor du sætter nogen af dine personlige mål til side for noget større. Hvor du committer dig til at opdage hvilken følelse, der ligger i at stille dig selv og dine personlige kompetencer til rådighed for en sag, en gruppe mennesker eller et projekt, der gør en forskel – for andre end blot dig selv.

Lad 2017 blive året hvor også du får oplevelsen af, at du betyder noget – i det store billede. Og andre får glæde af den, du er. Du vil her opdage, at livets mening udfolder sig for dig.

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 4 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+