Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Når cellerne synger, kan du forebygge stress

30. November 2015 - Stress * Sangterapi  * Selvhelbredelse  * Stress
Af: Anne Ryom
Når cellerne synger, kan du forebygge stress af Anne Ryom

Det startede med at Mette, en klient, mødte ind til en session i præsentationsteknik. Hun kom med vilde øjne, og håret strittende ud til alle sider. Mette fortalte, hvordan hun følte sig presset både på jobbet og i privatlivet. Efter kort tids stemmearbejde opdagede Mette, hvordan at hun var faldet til ro i krop og sind og hun var nu i stand til at sætte ord på sine egne behov.

I virkeligheden var Mette ikke unik. Det var mere undtagelsen end reglen, at de mennesker jeg arbejdede med, mødte ind med stress i krop og sind, og stort set hver gang, kunne jeg observere, hvordan at arbejdet med vejrtrækning, lyd, sang og stemme fik dem til at genfinde deres indre balance og ro. Det gjorde mig nysgerrig på, hvad er stress? Og hvordan kan sang, stemme og lyd forebygge stress? Derfor uddannede jeg mig til stresscoach.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Energierne i december

Den glemte mirakelkur

Skal jeg synge? Det spørgsmål får jeg tit, når jeg starter med en klient. Hertil er det umiddelbare svar: ”JA”!

For mig handler det ikke om, hvordan det lyder, når en klient synger, men om, hvad lyden og sangen gør for dig og din krop.
I mange østlige lande, er det naturligt at bruge stemmen til at forløse stærke følelser. Her bruges det til at vise vrede, sorg og også glæde.
I Vesten har vi fjernet os fra traditionen med at udtrykke os via stemmen. Hermed mister vi også muligheden for at opnå den umiddelbare, naturlige heling, der sker i krop og sind, når vi bruger sang, lyd og stemme.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Stresset – slip stressen med hvile
Alligevel bruger vi ind imellem spontant stemme og lyd i forskellige situationer. Seneste eksempel er terrorangrebet i Paris på Stade de France. Her sang fodboldfans og tilskuere, da de forlod stadium efter en yderst traumatisk oplevelse. Sang giver mod, sang giver styrke, sang skaber sammenhold. Men det kan meget mere end det!

Det tvungne nærvær

Da jeg læste til stresscoach undrede det mig, at nærmest al fokus var på, når mennesker HAR fået stress. Det anslåes, at der dagligt er 35.000 danskere sygemeldte med stress. Det tal er efter min mening uacceptabelt højt og det lader desværre til at være stigende. Samfundet har en stor opgave foran sig, for at forebygge stress, men vi har også selv et ansvar.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Mindre julestress - flere gyldne øjeblikke

Stress er en lidelse der gør, at hjernen bliver overbelastet, og når en person har alvorlig stress, så betyder det, at hjernen fungerer ud fra det, der kaldes krybdyrshjernen. Krybdyrshjernen giver dig 3 muligheder:

  1. kæmp for livet
  2. spil død eller
  3. stik af – løb alt hvad du kan

sagt på en anden måde – hjernen er ikke længere i stand til at tænke rationelt, når stress har overtaget. Her handler alt udelukkende om overlevelse. Hjernen ”slukker” også for kontakten til kroppen og det er noget virkelig skidt, for kroppen giver dig netop signaler om, hvordan du virkelig har det. Derfor er det vigtigt, at du genskaber den kontakt, så du kan mærke dig selv.

Det er her, at sang momentært kan hjælpe dig. Når jeg beder klienter om at synge, så vælger jeg bevidst sange, der går i et langsomt tempo, hvilket kan være yderst provokerende for en stressramt.
Det interessante ved sang er, at efter ganske kort tid, vil den øgede bevidsthed på et dybere åndedræt genskabe kontakten til kroppen. Desuden er det umuligt for hjernen at tænke på alt muligt andet, når du skal synge. Der opstår det som jeg kalder ”et tvunget nærvær” og det tvungne frikvarter har hjernen i allerhøjeste grad brug for.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Kærlighed gør en forskel

Når du synger, frigiver hjernen endorfiner. Endorfiner er glædeshormonet, som får dig til at føle dig veltilpas, og som efter min overbevisning modarbejder kroppens stresshormoner. Det giver dig mulighed for kortvarigt at reflektere over: Hvordan har jeg det egentligt? Og hvem kan hjælpe mig til at få det bedre? For hvis du virkelig er fanget i stressspiralen, så har du brug for hjælp. 

Forebyg stress med syngende celler

Uanset om du er i den begyndende stressfase, eller lider af alvorlig stress, så kender jeg til en yderst effektiv metode til at aflaste dit sind og din krop, og den vil jeg gerne dele med dig her.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Lyt til din krop og undgå stress

Forskning viser, at meditation er yderst gavnligt. Udfordringen ligger i, at mennesker med stress ikke er i stand til at gøre ingenting, så ved meditation ”skriger” både krop og sind på, at du skal ”gøre noget”.

Her får du opskriften på, hvad du kan gøre for at genskabe balance og velvære i krop og sind:

1. Sæt dig på en stol med ret ryg og med fødderne i gulvet.

2. Luk øjnene og indstil dig på afspænding vha. lyd, stemme og lydbølger.

3. Tag en dyb vejrtrækning og lad din stemme finde en tone, som er behagelig for dig, gerne en lidt dyb tone. Den tone, der føles rar for din stemme, er den rigtige for dig.

4. Hold din opmærksomhed på din lyd og på din vejrtrækning. Nyn nu stille på Ngg med lukket mund eller blot med let skilte læber, gerne i 15 minutter. Mærk hvordan lydbølgerne afspænder din krop.

5. Sid herefter i stilhed i 5-10 minutter og observér, hvordan du har det.

6. Åbn nu øjnene og vend tilbage til din hverdag med afspændt krop og sind.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - HVEM JEG VISTE MIG AT VÆRE - Det ingen har sagt.

Fakta er, at dine celler husker en anspændt situation. Når du bruger lyd og stemme, så anvender du din krop som ressonansrum. Hvis du forestiller dig en kontrabas, så har den en ”stor krop”, som bliver sat i vibration, når strengene bliver anslået. Når du hummer eller nynner, så bruger du netop din krop som ressonansrum. Det betyder, at dine celler vibrerer og dine organer får en gang indre massage v.h.a. lydbølgerne. Ja faktisk så afspænder du både krop og sind, og hjælper dig selv til at frisætte gamle spændinger og dermed opnå større velvære.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Rod, stress og feng shui

Vil du vide mere?

Hvis du er i tvivl om, hvordan du selv kommer i gang med at bruge lydbølger og humming til afspænding af krop og sind, så kan du på min hjemmeside finde en gratis introduktionsvideo til at komme godt i gang. Den finder du ved at klikke her!
Hvis du er interesseret i at jeg hjælper dig til balance og velvære, så holder jeg en kombination af musical storytelling til afbalancering samt mini-workshop hos Københavns Yoga d. 23. januar 2016 kl. 13-15. Billetter kan købes hos Københavns Yoga.

KONKURRENCE

Vil du gerne høre mere om, hvordan at lyd og stemme kan skabe velvære og balance og forebygge stress?
Så tilmeld dig mit nyhedsbrev på AnneRyom.dk og få 4 inspirationskort med øvelser tilsendt ganske gratis.

Desuden er du med i konkurrencen om:

1 sæt inspirationskort med 52 øvelser til at forebygge stress og skabe trivsel (værdi kr. 295,00)

1 ½ times sangterapi for afbalancering af krop og sind (værdi kr. 1.200,00).

Jeg trækker lod blandt de tilmeldte d. 31/12 2015.

De 2 vindere får direkte besked ved konkurrencens afslutning.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Er du klar til det nye år?

Kunne andre i dit netværk have glæde af Når cellerne synger, kan du forebygge stress? Del meget gerne på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+