Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Om Girlpower, selvbillede &definitionen på frihed - Portræt af Mathilda Yokelin

10. April 2015 - Spiritualitet * Skønhed * Intuition
Af: Lisbeth Raaschou
Om Girlpower, selvbillede &definitionen på frihed - Portræt af Mathilda Yokelin

Et billede siger mere end 1000 ord Jeg havde længe følt mig tryllebundet igen og igen over en stribe af særligt fantastiske og magiske portrætter som dukkede op uafhængigt af hinanden, rundt omkring i mit netværk og på de sociale medier. Portræt-fotografier som bare kunne noget helt ekstraordinært. De nærmest talte til min sjæl.

Jeg følte mig så draget af den unægtelige ‘saft og kraft’ som hvert foto havde som fællesnævner. Og jeg blev nysgerrig! For hvem stod bag disse karismatiske portrætter, som så autentisk kunne fange folks essens?

Navnet på skaberen af alle disse powerfulde billeder er naturligvis: Mathilda Yokelin.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Mit liv med engle og ånder 

Efter at have fundet navnet, vidste jeg med det samme at jeg måtte vide mere om hende og hendes arbejde - og jeg skal love for at jeg i dette interview blev klogere på netop hvorfor jeg i første omgang blev så tryllebundet af Mathilda’s fotos.

LYS på linien

Ganske kort tid inde i vores snak står det, måske lidt overraskende, klart at der ikke kan sættes entydigt lighedstegn mellem Mathilda og hendes kamera. For magien opstår i et space hvor kameraet på sin vis kunne være overflødigt. Og det space får jeg en smagsprøve af i vores interview pr. telefon - trods skrattende lyde og enkelte lyd-udfald forstår jeg pludselig så udemærket hvordan Mathilda skaber så enestående fotos. SELVFØLGELIG lyser Mathilda’s fotos - for Mathilda lyser. Kraftigt! Hele vejen igennem telefonen!

Det er tydeligt; det er ikke kameraet der skaber de smukke portrætter. Det er ikke kameraet der får folk til at træde ind i sit lys og finde modet og troen på at det er OK at stråle med alt hvad de er. Det er Mathilda, der har en effekt på folk som gør at de føler det kan slippe paraderne og være med sig selv. Med og uden kamera - på grund af hendes åbne hjerte-energi og helt unikke healer-evner.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Spiritualitet, livsformål og fingerprintsanalyse

“Jeg har altid givet til andre hvad jeg gerne selv vil modtage: At blive hørt og set. Og måske er det derfor dem jeg møder føler sig mødt, når jeg er i deres nærvær” lyder et ydmygt bud fra mathilda selv.

Det har altid været naturligt for Mathilda at forskønne mennesker på en sjov og legende måde - med forkærlighed for det unikke og til tider skæve. Hun er mere eller mindre vokset op på sin mors frisør salon og som helt lille var dukkerne kun sjove så længe de havde hår at klippe i (af) og et rent ansigt at lægge makeup (sprit tusch) på. Når dukkerne, ti minutter efter udpakning, var skallede og havde blå ‘øjenskygge’ i hele hovedet, var Mathilda videre til en endnu uspoleret dukke. Hvis der var nogen tilbage.

Som 10 årig klippede hun venindernes hår og i teenage-årene var hun fast stylist for veninderne når træbenet skulle svinges i weekenderne.

Idag arbejder Mathilda dog ikke med blå øjenskygge eller klipper folk skallede ;) Fokus ligger snarere på den indre process, kombineret med et æstetisk ydre udtryk. Også den indre proces har altid ligget Mathilda naturligt for at tage fat i. Hun har altid healet på sine omgivelser og typisk for en healer var hun veninden alle læssede af på og fremmede åbnede op til. 

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Er tantra også spiritualitet?

“I virkeligheden har min mor og far altid haft samme evner og brugt det i deres jobs som hhv. frisør og assurandør. Men det tog mig mange år at påskønne denne gave jeg har fået -fordi det næsten var for nemt for mig. Samtidig er det jo en gave med utroligt meget værdi for andre. Og at noget som er nemt for mig kan have uendeligt meget værdi for andre har jeg underkendt det meste af mit liv,
indtil jeg var omkring de 23 år. “

EMPOWERMENT & SELVBILLEDE

Den dybereliggende motivation og overordnede mission bag Mathilda’s budskab er at løfte kvinder ind i at kunne se sig selv med mere kærlige øjne og lære dem at finde mod og lyst til at stå ved hele sig. Altid. Hele tiden.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Mit liv med astrologien

“GIRLPOWER! Vi kvinder skal til at vænne os til at det er OK at tage vores power hjem. Vores selvbillede er ofte hårdt og kritisk - og mange taler meget grimt til sig selv, om sig selv. Det er et mere alvorligt problem end man måske umiddelbart tror. For det gennemsyrer ALLE områder af vores liv, når vi gør det. Og det er en ond spiral som manifesterer alt andet end det vi reelt ønsker i
vores liv, som eks. vis drømmemanden, essens-jobbet eller et sprudlende spirende økonomisk flow som støtter om om vores drømme og overordnede livsværdier. Kort sagt vil jeg gerne fyre godt op under vi kvinders feminine kraft og indre stjerne. Og hjælpe dem med at være tilpas i sig selv. Med alt hvad de er. Det er nemlig den ultimative FRIHED, tror jeg på.
Jeg tror på at et sted i os ALLE, bor en hollywood-stjerne som bare længes efter at give den max gas i pailletter og stiletter, være med i vild med dans og være venner med Ole Henriksen. Lige så vel som der bor en træt trunte med sure strømper, søvn i øjnene, muggent vasketøj i kurven og en ukuelig lyst til at sove det hele væk. Jeg ved at jeg selv indeholder de to modpoler - og alle nuancerne der imellem. Og der sker MAGI, når vi lever i integretet med alle siderne af os. Derfor handler det om at arbejde med at forløse de indebrændte sider af os, da det bringer os tættere på os selv og vores kerne. “

Mathilda’s personlige rejse

Tidligt i sit liv lukkede Mathilda selv ned for sin egen indre stjerne-kvalitet og begyndte at navigere i livet udfra frygt og med andres holdninger som rettesnor for hvad ‘man’ kunne og ikke kunne. Ydrestyret og indebrændt og med en kronisk stress i kølvandet. I samme ombæring gav hun sin kraft væk til sine relationer, omgivelser og gamle historier som til sidst blev sande og til virkelighed. 

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Spirituelle sten & krystaller

Historier som slog en overbevisning fast i hendes hovede omkring at være u-passioneret, forkert, et ‘no-body’, ufeminin, aseksuel, ukreativ og alt muligt andet usandt. Når uværdighed er fundamentet, er det umuligt at bygge så meget som en tipi som kan stå mere end et par dage. Så det siger sig selv overall resulterede det i et liv med MAX anti-flow og i kraftig uoverenstemmelse med hendes sjæls længsler og unikke evner.

“I virkeligheden er jeg overbevist om at meningen med at jeg er her er at jeg må heale mig selv, igennem at heale andre - og omvendt. Det kan lyde selvisk måske, men i virkeligheden er det noget af det jeg elsker uendeligt meget ved at arbejde med spiritualitet og dette her felt generelt; at vi altid healer hinanden.
Lige tiltrækker lige og vi har altid ‘gaver’ med til hinanden i et hvert møde. Og essensen af livet er for mig kærlighed og læring.”

Kanalen jeg healer mig selv (og andre) igennem, kan variere. Det kan være samtale, foto, kunst, krop, dans, sang, madlavning, natur eller noget helt fjerde. Fællesnævneren er dog nok skabelse og udtryk. Men kanalen vil nok altid skifte for mig, da jeg naturligt ikke kan holde ud at lave det præcis det samme i længere perioder uden at begynde at kede mig. Det følte jeg mig ret forkert over tidligere i mit liv - men har nu accepteret at mit liv vil være evigt omskifteligt. Andet er sku lidt en illusion tror jeg. Det er bare trygheden og roen i tanken som til tider kan virke appellerende.” griner Mathilda.

Tillid som fast følgesvend

I Mathildas arbejde med andre kvinder (nogle få mænd) er tillid til flowet og processen - og loven om tiltrækning en absolut. 

“En af mine medfødte super-evner er improvisation, intuition og evnen til at  eksperimentere og lege mig frem til løsninger og erkendelser. Men det kan være et helvede at operere i det felt uden konstant tillid. Så det er et must for mig at have ‘installeret’. Sammen med troen på mine egne evner. Og netopovenstående er klart grundpiller i måden hvorpå jeg approach’er mine sessioner, klienter, shoots og alt andet jeg laver. 
Det er vigtigt for mig at kunne følge med flowet i alt hvad jeg gør. For ALT hænger sammen i vores liv. Så selvom klienten eks. vis kommer med et konkret business relateret problem skal der være plads til at snakken ender i parforhold og seksualitet eller hvad ved jeg. Lige så vel som at vi kan tro at vi skal skyde fotos med den gule bluse men ender med prikket kjole. Jeg ved reelt set aldrig hvor vi lander og det skal ingen vide, før vi pludselig sidder og har den fineste landing som er spot on. Det er præcis som med livet: Vi kan sku ikke forcere og regne ud og kontrollere os i ‘mål’.
Når jeg fotograferer, healer eller andet, har jeg altid tillid til at det som klienten skal have med, får de med. Jeg er i virkeligheden blot katalysator for det de allerede selv ved de har indeni sig. Men en uhyggeligt skarp katalysator” lyder det fra Mathilda med et grin og blink i øjet.

Mathilda har altid haft det svært med at skulle sættes i en kasse. Omgående indfinder klaustrofobien sig og meningsløsheden indtræffer som sikkert som Amen i kirken. Fordi det bare ikke føles rigtigt og som hele mig. At blive sat i bås eller kasser er med til at dræbe kreativiteten og får Mathilda til at føle sig begrænset i livet.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Hvad er spiritualitet egentlig for en størrelse?

“Det er et stort paradoks jeg har været fastlåst i hele mit liv, når man som jeg er typen som er god til mange forskellige ting. For jeg troede jo som sagt at jeg skulle vælge. Det er så dybt meningsfuldt for mig at have tilladt mig selv at mixe ALT jeg indeholder til et unikt koncept. Og jeg ved at mine skridt er guld for andre i samme proces og dem vil jeg gerne give videre. For vi er alle unikke og har en masse med os som vi skal bruge - vi skal bare lige SE det.”

Det vigtigste for Mathilda er at se og mærke hele mennesket og ikke bare de roller/kasser vi er blevet sat i eller har sat os selv i af mangel på bedre. Det er som at tage en gryde og tilsætte alle delene af os selv som krydderier og straks opstår den magiske og helt unikke ret. Mathilda har en unik evne til at finde frem til de mange skønne krydderier i klienternes liv.

5 hurtige om Mathilda

Hvad er vigtigst for dig i din hverdag ?

Jeg mediterer to gange om dagen – helst 30 min. morgen og aften. Og musik og dans er også super vigtigt for mig og mit velvære.

Hvordan lader du op?

Går i naturen, danser, strækker, sover, mediterer.

Din bedste øvelse for at passe på dig selv lige pt.?

Jeg laver en helt særlig fod øvelse, hvor jeg ‘bukker’ tæerne – det hjælper mig med at komme ned i kroppen og mærke mig selv, når jeg har været lidt for meget oppe i hovedet.

Hvad er du helt pjattet med?

Dyr, beyonce, min seng, mine venner og Facebook.

Har du prøvet noget nyt?

Ja jeg er gået i gang med at tappe (TFT) for at få forløsning på forskellige ting og sager – og jeg synes, det er rigtig spændende og lovende.

''Verden er fuld af fantastiske muligheder når du navigerer efter din intuition og indre ild - og i øvrigt er tro mod den. Jeg har dertil oplevet en vild kraft i at få konkretiseret på mine to vigtigste livs værdier og mine inderste drømme. Hvis ikke du kan mærke dem (hvilket jeg ikke kunne til at starte med), er første skridt at rydde op inden i dig. For de er der, that’s for sure. Og de fortjener at blive defineret fordi du fortjener at leve det liv du drømmer om”.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET FRYGT, EGO & SELVSABOTAGE - Kærlighed er ikke for tøsedrenge

Kunne andre i dit netværk have glæde af at læse Om Girlpower, selvbillede &definitionen på frihed - Portræt af Mathilda Yokelin? Del meget gerne på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 2 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+