Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Er tantra også spiritualitet?

10. April 2015 - Tantra
Af: Linda-Louise, Sprituel Tantra
Er tantra også spiritualitet? artikel med øvelser af Linda-Louise Spirituel Tantra

I de senere år, har der været en hel del interesse for tantra i medierne, og hvor interessen primært er fokuseret på det seksuelle aspekt. Flere og flere omkring i Danmark er også begyndt at udbyde tantra.. – massager, kurser, retreat’s og uddannelser.

Men selvom interessen har været stigende de senere år, har jeg på fornemmelsen, at en hel del danskere stadigvæk ikke rigtig har en klar fornemmelse af, hvad tantra egentlig er?

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Spiritualitet, livsformål og fingerprintsanalyse

Tantra gør op med konventionerne

Oprindelig er tantra en indisk livsfilosofi, som gør op med den konventionelle samfundsstruktur ved at stille spørgsmålstegn ved de normer og regler, som ethvert samfund indeholder. Dengang var det datidens kastesystem og tilhørende traditioner, i dag (i vesten) er dét den enorme seksuelle fiksering, som finder sted under overfladen, hvis vi kigger lidt dybere ind.

I dag er hele vores mediebillede klistret til med seksualitet, fordi de fleste markedsføringsfolk godt ved at sex sælger – at seksualitet, buttom line, er én af vores stærkeste drivkræfter. Alligevel møder jeg ofte mennesker, som oplever at seksualitet er svært, besværligt eller ligefrem kedeligt… Så utrolig mange tanker bliver hæftet på det intime møde med en partner, som ellers kan være en rigtig fin, nærende og glædesfyldt oplevelse.

Men det er som om, at vi er blevet fikseret mellem hovedet og krop, at vi har skilt dem ad og glemt at vi ikke kan undvære hverken hoved eller krop, og at netop de to meget fine systemer er hinanden gensidigt afhængige?

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Et passioneret liv

Tantra inviterer os ind i l kroppen og ind i oplevelsen af frihed

Mærkeligt er det nu ikke, fordi vi lever stadigvæk i en samfundsstruktur, som igen og igen viser os, at hovedet er dén vigtigste og at kroppen er en maskine, der kan fikses med piller, operationer mm. Herudover er der skabt nogle fuldstændige urealistiske mediebilleder af krop og skønhed.

Dét er netop her, jeg tænker dét går galt for mange: Seksualitet er indre kropsoplevelse, og har vi glemt kroppen og erstattet kropskontakt og kropsbevidsthed med tanker om gøremål og præstationer.. Ja så kan seksualitet også hurtigt blive til et spørgsmål om præstation og vurderinger om godt/skidt.

Hvad nu, hvis det ikke er tilfældet, at så smuk en oplevelse som det seksuelle møde mellem to mennesker handler om antallet af orgasmer, eller kan vurderes på skala 1-10 alt efter kvalitet?

Hvad nu, hvis der findes andre muligheder for at nyde og give sig hen, men vi ha blot glemt dem i farten efter næste mål, næste bedrift?

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Mit liv med astrologien

I netop de spørgsmål, bliver tantra rigtig interessant for mange mennesker, som oplever at seksualitet ikke er så positiv en oplevelse. Fordi tantra inviterer netop mennesker til at slippe tankernes og vanens magt et kort øjeblik, og åbne op for måske ukendte muligheder, som kropskontakt, accept og dyb indre ro.

Øvelse til kropskontakt

En lille øvelse som meget hurtigt vil forbinde dig til kroppen, og til en dybere indre ro: Du vil blive overrasket over, hvor overfladisk du muligvis trækker dit åndedræt til daglig. Åndedrættet er ét af vores vigtigste redskaber, som vi altid har ved hånden, men mange af os, har ikke lært at bruge vores vejrtrækning aktivt.
Det kan godt føles en smule ubehageligt at komme i kontakt med dette område, men prøv at se, om du kan være med det – blot lade evt. ubehag være en del af din øvelse denne dag.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Spirituelle sten & krystaller

* Læg dig fladt på sengen, gulvet eller lign.
* Læg begge hænder på maven lige under navlen.
* Begynd stille og roligt at trække dit åndedræt ind gennem næsen, helt ned til dine hænder, og ud igennem munden.
* Prøv at læg mærke til, om du spænder nogle steder i kroppen.. hvis du gør, så prøv langsomt at give slip på denne spænding ved netop at trække dit åndedræt.
* Tankerne kan begynde at køre rundt.. lad dem køre.. de er ikke vigtige lige nu, det er du.
* Når du oplever, at du er rimelig rolig, begynd da at fokusere på farven orange under dine hænder. – Forestil dig, at farven orange langsomt varmer området under dine hænder op – alt imens du fortsat trækker vejret.
* Brug gerne 15 min på denne øvelse og gentag i et par uger hver dag, og se hvad der sker – du vil blive overrasket.

Den seksuelle energi som udviklingsredskab

Dét kan være meget skræmmende at åbne op for hidtil ukendte sider af sig selv. Men på den anden side, længes de fleste mennesker også efter en oplevelse af mere glæde, mere nærvær og mere indre ro.

Kropskontakt er for mig at se, ét af de første trin i en spirituel udviklingsproces, hvor vi arbejder aktivt på at genskabe en dybere kontakt til kroppen og dermed til os selv. Det kan være via yoga, meditation, massage mm., hvor vi langsomt begynder at finde ud af, at vi er mere end vores tanker.

Herfra er det muligt at begynde at udforske det seksuelle område. - Om vi kan lide det eller ej, så er alle mennesker seksuelle væsner, aktive som passive.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Hvad er spiritualitet egentlig for en størrelse?

I tantra tænker vi på seksualitet som et menneskeligt grundvilkår og som et udtryk for livskraft med enormt potentiale. Derfor fokuserer vi også typisk på den seksuelle kraft, som ikke kan eller skal undertrykkes. Men dét er netop her, hvor medier og mennesker kan misforstå tantra. Fordi vi fokuserer på den seksuelle energi og de blokerede tankekonstruktioner som måtte ligge i dette livsaspekt, betyder det ikke, at vi hilser overgreb, utroskab eller lign. velkommen. Tværtimod arbejder de fleste tantrikere i dyb respekt for det enkelte menneske og for helheden.

Øvelse i cirkulation af energi

Denne øvelse kan hjælpe dig til at forbinde krop og bevidsthed.
Sæt dig behageligt på en stol med god rygstøtte og begge ben på underlaget.

* Luk øjnene.
* Træk vejret langsomt ind igennem næsen og ud gennem munden.
* Læg højre hånd lige under navlen, og træk vejret helt her ned til. Giv det lidt tid. Mærk hvad der sker i kroppen – måske er der varme, måske mærker du forskellige følelser eller spændinger i området. 
* Læg nu venstre hånd på dit hjerteområde, og mærk hvordan det opleves at have kontakt til dette område.
* Husk dit åndedræt.
* Sid et kort øjeblik blot at mærke, hvordan det opleves at have kontakt til de to områder af din krop på samme tid.
* Måske skifter kontakten fra det ene område til det andet.. det gør ikke noget, blot mærk det og iagttag det.
* Prøv nu at forbind kontakten til de to områder i kroppen. Måske kan du mærke varme eller lign. bliv med det, og blot giv dig selv lov til at opleve, hvordan det er at have kontakt til netop de to områder.
* Sid i denne kontakt ca. 10 min, uden at gøre andet end at trække dit åndedræt og iagttag. 
* Åbn stille øjnene, og stræk kroppen hvis du oplever behov.
* Gå tilbage til dine daglige gøremål, men prøv at mærke efter, om der måske er en forskel i din måde at tale til andre mennesker på?

Øvelsen kan med fordel gentages dagligt i en periode.

Tantra for par

Som enhver anden udviklingsproces er det bedst at begynde med sig selv. Og det synes jeg helt bestemt også gælder for tantra. Men til forskel fra andre processer, så medtager vi jo netop det seksuelle aspekt, og derfor kan det være ret så nærende og lærerigt at gå videre i en tantrisk udviklingsproces sammen.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Om girlpower, selvbillede & definitionen på frihed - Portræt af Mathilda Yokelin

Der findes et væld af øvelser og kurser for par indenfor tantra. Alle har de typisk samme formål: At give parret mulighed for at øge bevidstheden sammen, og herigennem give kærligheden lov til at blomstre på ny. En til tid tider, måske lidt hård proces, men jeg har flere gange set par vokse dybere og højere end de nogensinde havde forestillet sig. Netop fordi de ville sig selv, de ville hinanden og de fandt mod frem til at bryde med nogle af alle de vaner som ellers tyngede deres hverdag og sexliv.

Har I lyst til at begynde lidt sammen, så prøv øvelsen nedenfor

 

Øvelse i hjertekontakt

* Sæt Jer ovenfor hinanden.
* Sid behageligt og gerne på et underlag, som I kan holde ud at sidde på i et stykke tid. Hvis muligt sæt Jer i skrædderstilling med knæene mod hinandens knæ.
* Luk øjnene og træk vejret hver især som anvist i de forrige øvelser.
* Giv lidt tid, det tager tid lige at komme i kontakt med kroppen og situationen.
* Åben ganske langsomt øjnene og kig på hinanden. Sådan virkelig kig – som om du aldrig har mødt mennesket overfor dig. 
* Fokusér nu på at kigge med begge øjne i partnernes venstre øje.
* Husk det dybe åndedræt.
* Der kan komme følelser op… det er helt ok. Lad dem være en del af oplevelsen også.
* Det er altid ok at sige stop, lukke øjnene eller kigge væk. Husk på, at det er en øvelse, der inviterer til berigelse og intet andet.
*Sæt ca. 15 min af til hele øvelsen. Med fordel kan man sætte tiden på en telefon eller lign, så I ikke skal tænke på dén del, men blot fokusere på det fine møde mellem Jer. 
*Når tiden er gået, lukker I kort øjnene og fokuserer på, hvordan I har det hver især. 
*Stræk kroppen, åben øjnene og mærk kroppen.
*Tal evt. lidt sammen om oplevelsenIngen tvivl om at tantra kan støtte og vejlede mennesker til højder og dybder. Men det kræver en nysgerrighed og en villighed til at kigge på sig selv, sine tanker og vaner ind i det seksuelle livsaspekt.

Tantra er én vej blandt mange.

Linda Louise,

Ejer af Spirituel Tantra, København

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Mit liv med engle og ånder 

Kunne andre i dit netværk have glæde af at læse om Er tantra også spiritualitet? Del meget gerne på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Endnu ikke bedømt. Du kan være den første!

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+