Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Det skjulte budskab i mindfulness

6. January 2016 - Pas på dig selv * Mindfullness
Af: Sussanne Wexø
Det skjulte budskab i mindfulness artikler af Sussanne Wexø

Mindfulness er ikke blot vejen til dit sind - Mindfulness er vejen til dit hjerte! Læs med og oplev hvordan du integrerer mindful selvkærlighed og opnår succes med at være dig – helt perfekt som du er…

Jeg overraskes ofte over, hvordan mange mennesker prioriterer at lytte til andre i stedet for at lytte til dem selv først. Det er nemlig både simpelt og værdifuldt at praktisere mindful selvkærlighed, - og katastrofalt, hvis vi ikke gør!

Vi har alle brug for den personlige tid med os selv, hvor vi tager os tid til at give slip og forny os i krop og sind.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET PAS PÅ DIG SELV - Skru op for selvkærligheden, du har fortjent det

Vi moderne mennesker har så travlt med alt det, som vi skal gøre, og vi har så stort et pres på os, at vi (selv med de bedste intentioner) sjælden får tid til at restituere og oplade.
Måske føler du endda, at du ikke har brug for det lige nu, men så er det ekstra vigtigt, at du læser med…

SANDHEDEN ER, at lige meget hvad du laver, og hvor glad og tilfreds du er for det, så vil du alligevel brænde ud, hvis du ikke tager dig tid til opmærksom selvkærlighed.
Uden opmærksomheden vil selv det bedste i livet opleves tomt, - på sigt!!!

Hverdagens glæder vil overskygges af alt det, der skal og bør gøres og handles på. Vi føler måske, at vi har kontrol og laver To Do lister for at imødekomme presset. Dog ender det ofte med følelsen af udbrændthed, som kan føre til stress, depression og i værste fald demens.

Kender du det, at du sommetider bare føler dig tung? At du falder om på sofaen af udmattelse, eller omvendt… slet ikke kan sove, fordi der rumsterer så meget i dit indre? Óg kender du det, at du nærmest føler dig stolt og tilfreds, når du endelig får

taget dig sammen til at gå tidligt i seng, måske endda med et fodbad og en god bog?
Den gode nyhed er, at vi med simpel selvkærlig mindfulness i vores hverdag, kan give os selv den indre ro og opmærksomhed, som er vores livsnerve.
Vi føler dette behov for selvomsorg instinktivt… - eller det burde vi gøre. `Men hvis vi har lukket for meget ned for vores behov, ja så slumrer de, indtil de vækkes eller rettere sagt, ikke kan ignoreres længere, - og så skriger de efter opmærksomhed. Vores krop og hele kalder på os og vores dybeste længsler kommer til overfladen med en sådan kraft, at det kan virke overvældende.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET PAS PÅ DIG SELV - Pas på dig selv!

MINDFUL SELVKÆRLIGHED handler om at finde tilbage til nærkontakten med og i os selv i et balanceret flow.
Det handler om at følge og finde tilbage til naturen i os selv. Fuldstændig på samme måde som jægerne i stenalderen, (vores forfædre ) som var ude og jage eller kæmpe. Efter en god dags anstrengelser vendte de hjem til bålpladsen, hvor de fik tid til at lade op og restituere uden yderlige bekymringer.
Det gør det moderne menneske ikke!
Vi er ude og ”kæmpe” dagen lang. Vi sætter gang i den såkaldte kæmp eller flygt reaktion, også selvom vi nyder ”kampen”. Herefter henter vi måske børn, eller arbejder videre, mens vi pludselig bliver vi ringet op af vores kære, der er blevet alvorligt syge. Vi tjekker op på diverse medier og nyhederne kommer med trusler om det ene og det andet. VI BOMBADERES MED BEKYMRINGER.
Vi lader op og restituerer, mens vi sover, men hvis vi ikke sover ordentligt, fordi vi har for meget at tænke på, så fortsætter bekymringerne om natten, indtil vi har lagt mærke til dem.
Det er her, at vi kan trille os ind i en ”ond” spiral. Dog er denne spiral slet ikke ond. Dit menneskeliv er fantastisk, og din krop er vidunderlig til at fortælle dig, at du skal passe på. 

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET PAS PÅ DIG SELV - Er der skjult kemi i din makeup?

KROPPEN GØR ALT FOR AT GØRE DIG OPMÆRKSOM! Den gør dig endda syg, stresset og tvinger dig i knæ, så du kan lære det!
Så lad os mærke kroppen nu. LIGE NU før det er for sent!
Lad os give os selv lov til at mærke og lytte godt efter, så vi giver krop og sind den ro, som der er brug for.
Jeg vil nu introducere dig til den simpleste vej til selvkærlig mindfulness, som du kan opøve og træne dig i, indtil det integreres naturligt i dig.

Der er nemlig i virkeligheden kun én vej til at passe godt på sig selv, og det er ved at følge hjertet. Hjertet banker i nuet, - og ikke i fortiden eller fremtiden.
Derfor er det så vigtigt at benytte hjertet som kompas, og dette er i virkeligheden det skjulte budskab i mindfulness. 

MINDFULNESS ER HJERTETS VEJ!

Dit hjerte banker i og for nuet

Ikke for fortidens smerte og ubehag

Jeg vil elske at byde dig på en smuk opskrift på mindful selvkærlighed, men lad os først åbne os op for, hvordan mindful selvkærlighed er vejen til hjertet, til det gode liv, og hvordan vi bliver nødt til at sætte x i kalenderen til os selv, før andre sætter x´erne for os.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET PAS PÅ DIG SELV - Er ’Mødre i Underskud’ en naturlov?

HVAD HANDLER SELVKÆRLIGHED OM – FOR DIG?

Overvej det et kort øjeblik, for hvis du ikke gør dig nogle tanker om det, hvordan skal du da vide, når du er der?For mig er selvkærlighed en mindful livsstil, hvor jeg mærker efter i mig selv. En livsstil hvor jeg søger balance og kender mig selv godt nok til at vide, hvornår jeg har det godt, hvornår jeg presser mig selv, og i det hele taget oplever den gyldne middelvej, som for mit vedkommende fører til et lykkeligt liv, med alle livets nuancer.Ja, selvkærlighed for mig ér det lykkelige liv, og et lykkeligt liv for mig, er ikke kun ”lagkage med ekstra sukker og fløde på”. Et lykkeligt og selvkærligt liv er balancen, hvor livet giver mening. Der hvor jeg søger mening og finder den, selv i de mindste oplevelser.Hvis jeg halser efter livet og føler mig stresset, fordi jeg skal leve op til andres anvisninger for det gode liv, så lever jeg ikke ud fra mit personlige center, og så finder jeg ikke ind til selvkærligheden.Så lad os lige spørge os selv:

SØGER JEG MIN EGEN ANERKENDELSE, ELLER SØGER JEG ANDRES FØRST?

Dette er et vigtigt spørgsmål, da de fleste af os har en indre drift, der handler om at få andres anerkendelse først, for herefter at kunne mærke den i os selv. Det er en adfærd der stammer fra ønsket og behovet for at være med i gruppen, og ikke blive udstødt af flokken. Den er jo forståelig nok, men i dag bliver vi sjældent udstødt af flokken, og kan derfor tillade os den luksus, der handler om den indre tilfredshed og ikke den ydre.Lad os derfor lige kigge på denne drift i et moderne samfund, hvor alt omkring os haster, hvor vi konkurrerer, bedømmes og i større og større grad sammenligner os med omverden. Hvis vi søger at tilfredsstille alle andre, før os selv, så når vi aldrig ind til vores indre fred, for så har alle andre brugt dig op, før du når dertil. Derfor må vi lære at prioritere vores selvkærlighed og vores indre fred, så vi på den måde kan give videre af et fyldt hjerterum, og ikke et udtømt hjerterum.Noget af det bedste du kan gøre for dig selv er at sætte store x´er i kalenderen til alene tid, eller selvkærlighedstid. Vi kunne også blot kalde det for mindfulness tid, for mindfulness er den direkte vej til selvkærlig opmærksomhed. Mindfulness er vejen til at mærke dit hjerte! Dette er det mest essentielle budskab i og bag mindfulness.Mindfulness er ikke blot vejen til selvkærlighed og succes i livet. Mindfulness er selvkærlighed!

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET PAS PÅ DIG SELV - Jeg har behov for

Hvordan begynder vi så at dyrke denne himmelske selvkærlige mindfulness? 

Vi forsøger simpelthen at give os selv lidt mere fred, give slip, og lade os selv flyde med livet uden kontrol, mens vi bevæger os dybere og dybere ind i selvkærlighed.
Vi træner os i at nyde nuet og selvfølgelig er vi optaget af, hvad vi skal og vores dømmekraft. Lad os også give dommene fred.
Alt er domme, og i stedet for at dømme dommene, kan vi træne os i tillid, og træne os i at læne os lidt mere tilbage og stole på livet, og ikke mindst på os selv i livet.
Dette er den dybeste form for selvkærlighed, at slippe dommene fri og blot være til.
Jeg beretter ofte om en vidunderlig og simpel treenighed, som jeg selv lever efter.
Den handler om KÆRLIGHED, ÅBENHED & BEVIDST IKKE-DØMMEN

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET PAS PÅ DIG SELV - Er du klædt ordentligt på?

Vi må have kærlighed til livet for at være åbne, og når vi tør at være åbne, kan vi åbne os for at modtage visdom fra vores domme.
Vi kan begynde at være til i livet med denne kærlige treenighed, der starter med kærligheden og leder os til indsigt og efterfølgende opløsning af domme.
Her må vi huske på, at vi jo naturligvis dømmer for at passe på os selv, - hvilket jo i de fleste sammenhænge er selvkærligt. Omvendt kan vi også benytte bevidst selvkærlig mindfulness og stoppe vores selvkritik.
Vi må slippe vores fastlåste overbevisninger om hvad der er godt og dårligt, rigtigt og forkert, og blot være iagttager med kærlighed.
Vi kan kalde mindfulness en selvkærlig livsstil, hvor vi er vågne i øjeblikket, og nyder det stille vidne, der oplever alt det der ér med et kærligt opmærksomt sind.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET PAS PÅ DIG SELV - Pas på dig selv – selvom det er hårdt og gør ondt på sjælen

Så nu er vi nået til det sted hvor vi kan integrere mindfulness i os selv igennem denne simple opskrift.

OPSKRIFTEN PÅ MINDFULD SELVKÆRLIGHED:

Når jeg underviser i mindfulness benytter jeg altid en simpel opskrift, der handler om at bringe alle sanser i spil. Derfor er det oplagt, at vi her tager udgangspunkt i de simpleste grundelementer, så du nemt kan huske opskriften, ligegyldigt hvor du er.Mindfulness er simpelt, så lad os begynde med de fem sanser (synssansen, følesansen, høresansen, lugtesansen og smagssansen) og herefter åbne os for den sjettesans, som vi kan kalde den magiske sans, hjertesansen, intuitionen osv.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET PAS PÅ DIG SELV - Therese Glahn

SYNSSANSEN

Nyd at iagttage din verden med kærlighed. Se med kærlighedens øjne, som den stille iagttager, der kun har kærligheden for øje. Se dig selv igennem kærlighedens øjne, og læg mærke til at det smukke og gode i livet i og omkring dig.

Fyld dig selv op fra den universelle kilde og se dig selv bade i den.
Kærligheden er overalt, det handler blot om at få øje på den…

FØLESANSEN

Mærk kærligheden lige nu. Tag tre dybe vejrtrækninger og ånd helt ind i hele kroppen. Med dette menes, at du skal ånde ind, så du oplever ekspansion og udvidelse, - ikke blot i brystet, men som en total oplevelse helt ud i celleplan. Før dine hænder til dit smukke hjerterum, og oplev nærvær, varme og energi fra dette smukke sted. Mærk og oplev en fornemmelse af at være i dyb kontakt med dit hjertecenter, og i et med din krop. Mærk dit livgivende åndedræt og smil. Mærk hvordan smilet automatisk fremkalder oplevelsen af alle de smil, som dit liv har båret på og nyd en stund i denne simple og fuldstændig vidunderlige fred.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET PAS PÅ DIG SELV - Tarotkalenderen 2016

HØRESANSEN

Lyt til kærlighedens stemme. Lyt efter de kærlige ord, som er i dine omgivelser. Tal med kærlighedens stemme, og fortæl dig selv hvor vidunderlig du er. Find dit eget spejlbillede og kig dig selv dybt i øjnene. Spørg nu dig selv: Hvad har jeg allermest brug for? Er der noget jeg skal lytte til? Og hvilke budskaber er der til mig i dag?Lyt godt efter svarene og afslut med at fortælle dit spejlbillede: Du er vidunderlig og jeg elsker dig! Skift dit ordforråd ud, og benyt kun positive og støttende ord og vendinger.

LUGTESANSEN

Duft selvkærligheden omkring dig. Ahhh, duften af din egen selvkærlighed, hvordan dufter den? Brug gerne æteriske olier til at løfte din egen vibration. Dufte påvirker dit humør på et dybere plan, så forsøg med aromaterapi derhjemme og i dine omgivelser. Find din lokale helseforhandler og duft dig frem. Der findes dufte der løfter dig, healer dig, gør dig afslappet, og i det hele taget fylder dig med velvære.

SMAGSSANSEN

Smag på selvkærligheden.

Det er meget moderne med mindful spisning, og du kan let begynde ved at smage på alt det, som du virkelig nyder. Smag eksempelvis på frugter og te som du elsker, og nyd de mange forskellige smagsnuancer.
Alt smager af noget, selv den friske luft. Så begynd målrettet at nyde de smage, der fylder dig op med selvkærlighed, på alle planer…

DEN 6 SANS

Lev med kærligheden – fra dit smukkeste center i hjertet.
Nu er vi nået til din hjertesans, så nyd livet og benyt dit hjerte som vejleder og kompas.
Fyld dit sind med positive støttende tanker.
Søg og du skal finde, så søg positive omgivelser, nyd livet fra dit hjertecenter og husk at fejre de mindste glædesfyldte stunder.
Brug åndedrættet til at være i dyb kontakt med dig selv, og ånd kærligheden ind, og uroen ud.
Vær taknemmelig og oplev hvordan du vil finde flere og flere ting, som du kan være taknemmelig over.
Stol på dig selv, og begynd at lytte til din intuition. Vælg det, som dit hjerte kalder på, og husk at dit hjerte handler med kærlighed.
Hjertet handler ikke på en frygt fra fortiden, eller bekymringer om fremtiden, men med kærligheden i centrum i nuet. Lige NU!!!
Jeg ønsker dig alt alt det bedste, og hører altid gerne fra dig…

I Kærlighed & Namaste

Sussanne

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET PAS PÅ DIG SELV - Dit udseende betyder faktisk noget

Kunne andre i dit netværk have glæde af artiklen Det skjulte budskab i mindfulness ? Del meget gerne på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.2 af 5. 45 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (2)

 1. Sussanne
  Sussanne på 20.01.2016
  Kære Karen-Lis
  Hvor er du sød og skøn. Tak for din dejlige kommentar her, som varmer og glæder...
  Kærligst Sussanne ❤️
 2. Karen-Lis
  Karen-Lis på 09.01.2016
  SUSSANNE - du skal vide, at du er en helt fantastisk god, klog og hjertelig varm kvinde ,der giver så meget til andre, af alt det helt vidunderlige, der kommer fra dit hjerte.
  Du blomstrer så meget, og derfor kan du være så meget og give så meget til andre.
  Jeg tror på, at alt kan lykkes, hvis viljen til at ville, er større end frygten for at fejle.
  Vi skal øve os i at bruge tiden rigtigt. At leve i nuet, at grine mere end at græde, at opleve og sanse og være mere sammen med dem, der virkelig betyder noget for en!!
  Meget er ikke altid lige let, men øvelse gør mester. Husk også, at det ikke er nok at leve. Kærlighed, solskin, frihed og en lille blomst skal der også til
  Varme hilsner fra
  Karen-Lis.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+