Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Interview med Steinar Ditlefsen

4. March 2016 - Krop i balance * Spiritualitet * Spirituelle smykker
Af: Malue Marry Montclairre
Interview med Stinar Ditlefsen af Malue Marry Montclairre

Der står den smukkeste påfugl udenfor vinduet og kikker ind. Jeg har lyst til at sætte mig på hug og bare være lige dér med fuglen med de magiske fjer, men jeg fokuserer på det jeg er kommet for; at mødes med Steinar Ditlefsen, til hvem jeg har kreeret et smykke. Uden at vide det, da jeg sætter mig tilrette i den bløde stol, kan jeg alligevel her bagefter, i mit eget stille sind, få lov at give den smukke påfugl den opmærksomhed, som jeg til at starte med, havde lyst til, for den har en fin symbolsk betydning for selve essensen, af den samtale det viser sig, at vi får.

Steinar Ditlefsen, Skandinavisk teacher og trainer og founder of the Heart Power Experience and Power Speaker Seminar. Jeg møder ham første gang til et skypemøde for ca. 2 år siden, hvor vi taler om mit eget personlige hjerteprojekt House of Kindness. Og der var noget ved ham, som var ualmindelig behageligt. En tilstedeværelse med indsigt uden fortælling om, hvorfor han ved, det han ved, og uden fortælling om hvad han er og kan, og hvilken viden han har. Vi talte blot om mit. Og jeg har nu fået den ære, at designe et smykke til Steinar. Foruden mit daglige virke som spirituel vejleder, terapeut og teacher i House of Kindness, er jeg også smykkedesigner med brandet ”I AM LOVE”. Med rette energier fra forskellige halvædelsten, kan vi blive understøttet i, at finde vejen ind i hjertet, hvor sjælen bor og blive stimuleret i de valg, som vi hver dag træffer. Et armbånd, som for Steinars vedkommende, skal understøtte ham i det, som han allerede har så fint fat i inden i sig selv: tålmodighed, tillid, ro og mod. Og min nysgerrighed på dette menneske, kan endelig blive stillet, for i dag har vi tid til tale - om Steinar.

Med sin norske accent starter han på en finurlig måde, en sætning, for blot at stoppe op, og starte forfra, fra en anden vinkel. Som om det han ved skal føles, når det ordløse skal italesættes. Der skal smages på ordene før de rette kan vælges.

- ”Min spiritualitet har været mig bevidst igennem min opvækst i Norge i et konservativt kristent hjem. Omkring 15-16 års alderen blev det meget personligt og privat for mig – en daglig bevidsthed med at bede hver dag. Men for mig var det meget mere end at gå i kirke, da kirken stod for kassetænkning og begrænsninger; de kristne dogmer. For mig var det søgen efter sandheden om mennesketes egen guddommelighed. Mange år senere, som voksen, er jeg til et foredrag med Jim Rohn, og jeg hører ham sige: ”If you change, everything will change for you”! Det ramte mig på en dyb og meget intens måde, og min begejstring for personlig udvikling var tændt”.

LÆS OGSÅ Når mor er syg

Steinar starter derefter selv med at holde foredrag og finder ud af, som han selv siger det med latter i stemmen - ”jeg var ikke så god til det, som jeg troede”. Jeg kom fra Norge, og ingen forstod hvad jeg sagde, og ingen i Danmark mente, at jeg kunne være foredragsholder, for jeg kunne jo ikke tale dansk”. Med gestikulerende armbevægelser slår Steinar en latter op, og jeg mærker den befriende selvironi og humor, som giver balance midt i seriøsiteten.

- ”Jeg har altid haft en stor tillid. Tillid til Gud, til universet, til livet. Tillid til, at livet vil mig det bedste. For nogen vil spiritualitet måske være et spørgsmål, om at lære Gud at kende. Men hvad er Gud? Det er på en eller anden måde det ordløse, at blive hel. Og den følelse er måske i virkeligheden det vigtigste mål for spiritualitet – at blive hel. Vi kan opleve udfordringer med vores relationer, sygdom eller andet, men når jeg virkelig kommer hjem i mit hjerte, så bliver jeg hel. Der oplever jeg healing. Og uanset hvor hårdt og kompliceret livet end må være, så er jeg midt i det. Og med en indre overgivelse og tillid ved jeg, at det ikke er sikkert, at jeg finder svaret lige nu, men når det rigtige tidspunkt kommer, så kommer svaret også. Så jeg startede med at gå dybere ind i min egen udvikling og fik arbejdet med det som allerede ligger derinde, min styrke og guddommelighed. Og jeg øvede mig. Jeg trænede hele tiden og jeg studerede alt om foredrag, så youtube klip med de allerbedste speaker i verden, om og om, igen og igen. Og pludselig var jeg blevet så god, at andre speakere begyndte at spørge mig, om jeg kunne hjælpe dem. Og med ét, så var jeg blevet foredragstræner”.

- ”Det var virkelig højden af min karriere, som jeg befandt mig på. Jeg afholdte kurser for eksperter og foredragsholdere, og på et tidspunkt afholder jeg et seminar, hvor jeg havde inviteret Janet Attwood som gæsteforedragsholder. Janet Attwood er ophavskvinden til The Passion Test, og denne dag, skulle vi alle sammen skulle lave testen. The Passion Test går i sin enkelthed ud på, at skrive 10 ting ned, som vil gøre dit liv og dit arbejde ideelt. Efterfølgende elimineres det til 5 ting. Og overraskende så jeg, at, 4 ud af de 5 ting på min liste, handlede om spiritualitet. Alt hvad jeg i virkeligheden underviste i, til professionelle teachers, var som en ”undskyldning” for, at tale om de indre ting, det autentiske hjertet. Og jeg blev klar over, at hver evig eneste gang jeg havde talt om de indre ting - den autensitet som enhver foredragsholder, efter min mening bør have – så havde jeg været langt mere vibrerende, end når jeg underviste i teknikker eller lignende. Det var Heart Power. Det var den del, som betød noget for mig. Spiritualiteten var formidlingen for mig”.

LÆS OGSÅ Til fryd og til frugtbarhed

Som er vi hensat til præcis den dag, kommer der et dybt taknemmeligt blik i Steinar´s øjne, hvorpå han tilføjer - ”Koblingen var så synlig. Det var ikke en tanke, jeg havde haft før, så det kan jeg virkelig takke Janet for. Spiritualiteten var altså ikke bare en vigtig del for mig; den var det hele. Og trods jeg var en smule bange over den transformation, jeg stod overfor, kunne jeg ikke andet. Jeg ikke kunne fortsætte som før. Jeg havde holdt mit sidste ekspert seminar”.

Der opstår denne her helt særlige melankolske energi, når et menneske fortæller om sin rejse. Jeg har mødt den så ofte før, når jeg lytter til et menneskes historie. Jeg genkender den også fra mit eget liv. En tid som kun er væk, fordi den fortællende var klar til et skifte. Lokalet vi sidder i på Nimb i Tivoli, føles helt stille. De øvrige gæster omkring os, er nærmest som forsvundet. Den eneste som fanger min opmærksomhed er påfuglen, som stadig står udenfor vinduet.

Som altid, er jeg optaget af, hvad der kan hjælpe et menneske med at føle, virkelig føle, hvad der er rigtigt for den enkelte at gøre. I min praksis hjælper jeg dagligt mennesker, med netop at finde den særlige vej ind i deres sandhed. Men hvad gør man uden min eller andre terapeuters hjælp og guidning, hvis man er et sted i sit liv, hvor man ikke kan mærke, hvad der føles rigtigt? Hvad har Steinar gjort for at mærke, hvordan det er at være hjemme i sig selv, i sit hjerte?

LÆS OGSÅ Yoga skaber balance i hormonerne

- ”Det er så forfærdelig nemt at sige, at man skal føle sit hjerte, men så svært at gøre det. Hvis man læser de gamle skrifter, Bhagavad Gita, Det ny Testamente, Buddha – alle de store mestre igennem tiderne – de har alle talt om, at der er en stemme som vi kan høre i stilheden og kun i stilheden. Vi er vokset op med en masse stemmer fra vores forældre, vores lærere i skolen, medierne osv., og vores sind er fyldt med alle de stemmer. Og det kan derfor være så utrolig svært at finde ud af, hvad det er mit hjerte siger. At være i kontakt med noget, som er helt rigtigt for mig. Man kan ikke bare sætte sig og tage en kop kaffe og nødvendigvis finde det endelige svar. Det er et arbejde, at komme til stilheden. Jeg tror at der også ligger en overgivelse i det, at jeg vælger at følge mit hjerte så langt jeg føler forståelsen, for det mit hjerte fortæller mig. For selvom det kan være mørkt foran mig, så tænker jeg, at jeg er nødt til at se, hvorhen jeg skal gå. Det er det øjeblik hvor jeg overgiver mig til kun, at være tilstede lige nu; der kan jeg mærke hvilket skridt jeg skal tage. Når man finder ind til stilheden, så bliver man fri fra de sanselige og emotionelle behov. I stilheden, uden ”attachment”, kan man mærke hvad der er det rigtige”.

Det føles som om Steinar nærmest har trukket alt det smukkeste ud af sin konservative kristne opvækst. Hans praksis med bøn, hans kendskab til Bibelen, hans længsel efter det guddommelige. Og som Lars Muhls bøger, og helt særligt Gralstrilogien, personligt har været en kæmpe gave for mig at læse, hører jeg også Steinar fortælle, hvor særligt det også er for ham, at læse Lars Muhls vidunderlige beskrivelser af det guddommelige i os alle.

- ”Hvor jeg i min barndom bad til Gud, som en Gud udenfor mig, om at gribe ind når jeg havde udfordringer i livet, så har det som Jesus sagde - ”Guds rige er inden i dig” – en helt anden betydning for mig i dag. Jeg voksede jo op med, at himlen var et sted, og det er sjovt, at jeg hele mit liv har tænkt at himlen var en anden dimension, et fysisk sted jeg måske en dag skulle komme hen til. Og så siger den selv samme person, som jeg hele livet har hørt på, at himlens rige ikke er, som vi tænker, at det er. Det er inden i os alle. Det har måske været den største åbenbaring jeg har haft. At Guds rige er inden i dig”.

LÆS OGSÅ Roses bønnekage

Det er svært at sætte ordene på, men det skal vi jo i et interview og grinende svarer Steinar med omvendte ordstillinger – ”åh jeg elsker det, for én ting er at stå på scenen foran hundrede af mennesker, men at få stillet spørgsmål… det er jo fantastisk”. Vi bliver tvunget til at tænker over ”hvad er min mening egentlig om det her”.

Jeg falder tilbage til nysgerrigheden om, i hvor stor udstrækning det har været et plus for Steinar, at vokse op i kristendommen, med troen som en naturlighed. For mange mennesker er det umådelig svært at forholde sig til Gud, universet, det guddommelige. Men for Steinar er det så naturligt.

LÆS OGSÅ FEDT NOK!

- ”Jeg kan godt se, at vi nogle gange kan grine af forestilling, af en Gud, som sidder der med sit skæg og hvad mennesker ellers måtte tænke, til trods for bevidstheden om, at det ikke er sådan det forholder sig. Men i virkeligheden, så håber næsten alle mennesker, desværre, på løsninger på deres problemer, udefra. Vi har et håb, om en ydre hjælp. Vi har håbet om, at der skal komme nogen, en Gud eller en mester eller en situation som vil ændre det for os, men i virkeligheden bærer vi det allerede i vores hjerte. Det er en værestyrke - jeg elsker det ord – værestyrke – et punkt inden i os som er så stort, som kan rumme alt. I stilheden kan vi finde det sted inden i os, og vi finder méd det, at kunne være i livet med styrke”.

Steinar´s sandhed er altså stilhed. Den stilhed der, som Steinar siger det –”måske også var den stilhed som Nelson Mandela fandt. Den stilhed hvori vi finder vores guddommelighed, som uanset hvad der end sker omkring os, kan lede os til forsoning og tilgivelse, medmenneskelig følelse”. Derinde, som Steinar levende beskriver, at Mandela måske netop på grund stilheden, endte med at kunne rumme sit folks bitterhed – derinde i det rum, hvor han kunne bære det hele. I det fysiske fængsel han sad indespærret i, som andre har det psykiske eller mentale fængsel; at der derinde fra, kan blive gjort et indre arbejde, så vi kan gøre os klar til, at udføre vores formål, så kraftfuldt som Mandela efterfølgende viste sig, at udføre sit politiske formål. Mandela er for Steinar, som for tusindvis af andre mennesker, en stor inspiration. Ikke som spirituel lærer, da hans virke jo netop var som politikker, men som det ubevidste spirituelle menneske, som mange andre store personligheder også er det. Åbner vi vores bevidsthed, kan andre mennesker på den måde, blive til stor inspiration for os.

LÆS OGSÅ Hvilken hormontype er du?

- ”I stilheden finder vi, hvad der er sandt for os. Vores livsformål. Jeg tror ofte at vores lille selv ønsker, at der skal være et stort formål med os. Men alle menneskers livsformål er så stort, at der ikke findes nogen ord for det. Penge og anerkendelse og alt muligt andet bliver for fattigt, når vi opdager stilheden inden i os. Alle de udefrakommende ting er ikke vigtige. Det er også et commitment at søge indad. Det er en beslutning om at følge hjertets vej i stilheden. Vi kan blive inspireret af mennesker som for eksempel Mandela, og opleve dem som vores lærere, ved at forsøge at forstå, de udfordringer som de har haft. Jeg tror at man er nødt til at tage et bevidst valg om det her, at vende blikket ind ad – væk fra, at nogen eller noget skal frelse mig. Og fordi jeg har været søgende efter det guddommelige hele mit liv, er det kommet naturligt for mig. Jeg bliver inspireret af mange mennesker. Mine børn og min kone er mine største læremestre……”.

Der var det igen. Taknemmelighedens blik, da Steinar nævner sin familie – sin hustru og sine 4 børn. Taknemmeligheden er også tydelig at mærke, da han fortæller videre –

- ”Michael Beckwith er også en stor inspiration for mig. For år tilbage var jeg crew under en af Michaels workshops, og han skrev en hilsen til mig i sin bog, hvor det stod ”Steinar, simply glow for the divine”. Den sætning blev meget mere vigtig for mig, end resten af bogen, for jeg tog den meget personlig. Det betyder ikke at jeg er fuldkommen, for jeg kan lige som andre have de bedste intentioner, men alligevel få et dårligt resultat. Men jeg kan altid komme tilbage til Michaels ord til mig, og det giver mig energi til at fortsætte. Så ja, alle jeg møder på min vej, er mine inspiratorer. For eksempel Eckhart Tolles´ bog ”Nuets kraft” som var en kæmpe åbenbaring for mig. For første gang i mit liv, så fik jeg en helt bevidst oplevelse af nuet. Essensen af nuet. Ikke nutiden. Men nuet. Den udødelige sjæl jeg er, som er forbi tid. Det, som mange oplever i meditation – oplevelsen af sin egen essens. Det er alle disse mennesker, som er mine inspiratorer”.

LÆS OGSÅ ”Don´t wish it was easier. Wish you were better”!

Det er måske et af de mest ydmyge mennesker, jeg har mødt, som sidder her i stolen ved siden af mig. Et menneske som mest af alt, ønsker at dele. Dele det han ved. Det han kan. Det han har. Steinar er gået fra at afholde seminarer - Awaken Your Audience - for professionelle foredragsholdere, som handler om spirituel og transformerende speaking, til i de senere år også at bidrage med seminaret Heart Power, som er for alle som ønsker at komme hjem til sig selv og sin egen guddommelighed. Og på næste Heart Power seminar som afholdes i København den 8. – 10. april har Steinar netop inviteret før nævnte Michael Beckwith. Og jeg har købt min billet! Jeg har for år tilbage læst Michael Beckwiths bog ”Spirituel frigørelse” og personligt finder jeg ham dybt inspirerende med den power af indre spirituel visdom, hvorfra hans verden udspringer. Og så er vi tilbage til den nødvendige transformation for, at mennesket kan leve i, og med, sin egen sjæls potentiale. Det er så nemt at sige, men så svært at gøre. Men hvorfor er det så svært? Hvad er det for en udfordring som er størst for mennesket, siden det tilsyneladende er så svært?

LÆS OGSÅ Din sande natur

–”Utilfredshed. Følelsen af at mangle, gør at jeg mister det, som jeg har. Som Jesus sagde ”den som har, skal få mere, og den som ikke har, skal miste selv det lille han har”. Ser vi ikke det vi har, så har vi det ikke. Men ser vi alt hvad vi har, så er vi bevidste om det, og vi vil derud over også opleve, at vi vil tiltrække meget mere. Taknemmelighed overfor livet – jeg har faktisk noget. Lige nu, så sidder vi her. Vi sidder faktisk her lige nu, i fantastiske omgivelser, i gode stole, med stearinlys, varm kaffe og dejlig musik og med påfuglen udenfor vinduet i Tivoli. Alt det har vi lige nu. Men vi kunne gå en tur i parken og ikke høre fuglene eller mærke bladene. Så følelsen af mangel kunne gøre, at jeg ikke ser og mærker det jeg har, og det jeg er, det guddommelige væsen jeg er. Vi er så vant til at måle vores liv i materiel velstand. Buddha fandt ud af, at han skulle opgive sin velstand, hvis han skulle komme til oplystheden. Lærdommen i dette er, at velstand er så meget mere, end det materielle. Vi er så rige på kærlighed og fred og glæde inden i, og hvis mine deltagere kan føle sig set og genkendt, i netop det, så vil de opleve erindringen om, hvem de er – de vil kunne se sig selv og alt hvad de har og blive hele. Blive healet. Alle mine seminarer er lige præcis den invitation, til at komme hjem”.

Min opmærksomhed flytter sig tilbage på påfuglen. Det ligger latent i den, at bruge det den har; sin smukke fjerpragt til det som dens formål er. Hvis mennesket kunne mærke sin fjerpragt, sit sande lys og kærlighed og sin guddommelighed; finde sin indre styrke og bære sin pragt på samme måde som påfuglen, ville mennesket mærke dybt i sin essens, at det er alt, hvad det behøver at være. Det eneste det handler om er, at finde derind hvorfra vi kan bruge det vi har og det vi er. Præcis som påfuglen der spreder sin pragt og bare er. 

Kunne andre i dit netværk få glæde af 'Interview med Steinar Ditlefsen'? - Så del den meget gerne med et klik på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.2 af 5. 5 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+