Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Plej dig selv med din seksualitet

14. August 2015 - Tantra * Sexologi  * Skønhed
Af: Viktoria Handberg
Plej dig selv med din seksualitet af Viktoria Handberg

Jeg har for nyligt fået en tantramassage. Noget som meget få kvinder gør. Det er mest mænd. Det tog også mig tre år at tage skridtet, men pludselig turde jeg. Og hvad var det egentlig, jeg turde? Jeg turde mig selv og min krop, blive set og blive åbnet.

For nogle år siden hørte jeg første gang om tantramassage. Det skulle være en helt unik behandling og særligt god til at få hoved-kvinder ned i resten af kroppen. Egentlig er det bare en massage, men der er det lille twist, at man er nøgen, og at man arbejder med sensualitet og seksualitet.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Rejsebrev fra Indien

Det er helt vildt, hvor meget både frygt og nysgerrighed det lille ord ”tantra” foran ”massage” kan skabe i os kvinder - og hos vores mænd, ikke mindst. Det har taget mig tre år om at turde tage af sted til noget, som faktisk bare handler om min krop og min seksualitet. Men jeg var bange for at gå ind i det seksuelle rum, hvor der kun er mig og en fremmed massør, for jeg vidste ikke, hvad der ville ske. Da jeg omsider tog skridtet føltes det enormt let og nemt. Jeg har sluppet både en god portion skam og blufærdighed og taget min seksualitet med ind i min verden af personlig pleje.

Kvinder er krop - og ikke kun hoved

Når jeg taler med kvinder, lægger jeg mærke til, hvor meget vi adskiller vores hoved fra resten af kroppen. Jeg har selv været på en længere rejse fra mit hoved og ned i resten af min krop, hvor jeg er begyndt at elske og dermed tage godt vare på min krop. Det er utroligt vigtigt for kvinder at være i hele kroppen, for vores feminine energi står for alt, der har med kroppen at gøre: bevægelighed, dans, sanselighed, sensualitet, berøring, flow og seksualitet. Alt begynder med kvindens krop – alt liv starter med at være kvindekøn og skabes i kvindens krop.

Vi bærer på så meget skam, når det kommer til vores kroppe. Kvinder måles og vurderes konstant på vore udseende og især som seksuelle væsener. Det kan for mange kvinder føles som et kæmpe pres og medvirke til, at vi mister lyst til sex, ikke tør udleve vores seksualitet, skjuler vores kroppe og undertrykker vores behov for berøring, onani og seksuelt samvær med andre. Det kan også ske, at vi lader andre overskride vores grænser, fordi vi ikke har kærlighed til vores krop.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - På randen af et gennembrud

Så jeg kom omsider under kærlig og kyndig behandling af Linda Louise fra Spirituel-Tantra i København. Men hvorfor tog det mig så længe om at komme af sted – og hvorfor er det så svært for kvinder generelt at tage til den her form for wellness? Måske fordi vi tror, at det er sex. Det er det ikke.

Skamfuld af liderlighed

Tantra handler blandt andet om seksualiteten, men det er ikke sex. Personligt frygtede jeg at blive liderlig, og at min massør ville opdage det. Men hvorfor, tænkte jeg? Fordi det ligger så dybt i mange af os, at liderlighed er lidt forkert og beskidt, og det kan føles skræmmende at blive tændt, når vi ikke er romantisk eller seksuelt involveret med personen, der ser vores liderlighed.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Syng fra hjertet

Jeg tror, det ukendte i seksualiteten gør mange bange og skamfulde. Samtidig bliver vi nysgerrige og længselsfulde. Det kan føles fjernt og mærkeligt for mange kvinder, når vores seksualitet handler om os selv, og at vi godt med nyde den alene og på en ny måde, som ikke involverer onani. Det, at være i det seksuelle rum i os selv uden at skulle præstere, uden at der nødvendigvis er tiltrækning, uden at vi skal udveksle noget med nogen, er så fjernt og endda skræmmende for mange kvinder, at nogle aldrig nogensinde får tanken om at gå ind i det rum end ikke ved, at det findes.

Det er stadig så fjernt for mange kvinder, at se seksualiteten som noget, vi kan dele med kun os selv. Som vi kan nyde og pleje bare helt og aldeles for os selv, uden at det skal handle om at have sex eller onanere. Vi har så svært ved at gå ind i det rum med os selv – bare for vores egen nydelses skyld. Bare for vores krops skyld.

Plej din seksualitet

Som sexolog ved jeg, at det er utroligt svært og nærmest utopisk for rigtigt mange kvinder at pleje sig selv på den måde – at pleje deres seksualitet. På den måde har kvindens seksuelle frigørelse stadig lidt vej endnu.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Forfulgt af fortiden?

At pleje sin seksualitet handler ikke kun om seksualiteten. Det handler også om totalt nærvær, selvkærlighed, sanserne, energi og at opbygge et seksuelt selvværd – sexværd, som jeg kalder det. Det handler om at lære sin krop at kende, være kærlig mod den og som kvinde, tror jeg, der er ekstremt meget brug for at kvinder kan fylde sig selv op seksuelt og at den sex, vi har med mænd (og kvinder) skal tage udgangspunkt i, at vi er kærlige over for vores kroppe. Efter min tantramassage tænkte jeg på, hvilken kæmpe forskel det ville gøre i manges sexliv, hvis bare mænd vidste, hvordan de skulle røre en kvinde, så hun åbner sig, og hvis bare kvinder vidste, hvor meget sårbarhed og power, vi bærer i vores køn. Jeg tror, det kunne revolutionere verden.

Jeg arbejder for tiden på at lave workshops for kvinder, hvor vi vil skabe et rart, intimt og trygt rum til at tale om vores kroppe, kropsskam, seksualitet og lave øvelser, der får os ned i kroppen og begynde at elske den. Hvis du synes, det lyder spændende, så synes godt om min side Viktoria Handberg på Facebook eller tilmeld dig mit nyhedsbrev på min hjemmeside www.viktoriahandberg.dk - så får du besked, når jeg afholder workshop og andet nyt fra mig.

Sexolog Viktoria Handberg

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET TILBAGE TIL HVERDAGEN - Du skal nyde før du kan yde

Kunne andre i dit netværk have glæde af Plej dig selv med din seksualitet? Del meget gerne på de sociale mediaer

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 3.6 af 5. 5 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+