Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Rod i relationerne?

30. March 2016 - Coaching
Af: Diana Teresa
Rod i relationerne? Artikel af Diana Teresa

Dine relationer til andre afspejler din relation til dig selv...

Alt er godt

Hvis du har et spirituelt livssyn, kender du sætningen: ”Alt er godt”.

For mange er denne sætning en stor blød pude at hvile sig på. Men sætningen kan også lede vores opmærksomhed væk fra det ansvar, vi hver især har for vores eget liv.

For selvom alt er godt, kan du sikkert alligevel mærke en længsel efter, at noget er anderledes: bedre, lysere, sjovere, lettere, mere komfortabelt, meningsfuldt eller motiverende.

Det er her, dit personlige lederskab kommer ind i billedet. Dit personlige lederskab handler om alt dét, du selv kan tage ansvar for at forandre. Og dit personlige lederskab bygger på den relation, du har til dig selv.

Rod i de ydre relationer begynder nemlig altid i din allervigtigste relation: relationen til dig selv. Og rod i de ydre relationer er et tegn på en indre konflikt, du kan løse.

Alt er relationer

Alt er relationer. Ikke bare de indlysende menneskelige relationer du har til din partner, dit barn, din mor, veninde, kollega, nabo eller chef.

Du har også relationer til din økonomi, karriere, drivkraft, intuition og i særdeleshed til din krop. Du har endda en relation til din seng, computer, selvangivelse, dit køleskab, teknik eller madlavning.

Læs også Forandring og parforhold

Du har en relation til alt, der er i dit felt. Det interessante er, hvordan de forskellige relationer udspiller sig, og hvordan du håndterer det.

Med rod i de ydre relationer, kan du kigge indad for at finde ud af, hvad det i virkeligheden handler om for dig.

Hvad kan du lære af dine relationer?

Hvis dine ydre relationer halter lidt, vil du givetvis have noget i relationen til dig selv, du med fordel kan sætte kærligt fokus på.

I menneskelige relationer er det altid en god ide at overveje, om de tilfører dig energi, glæde og livslyst. Er der en gensidig udveksling af energi, eller er du generelt mere drænet end energisk, når du fx har været sammen med din veninde?

I det store hele tjener det os bedst at vælge relationer, der er opbyggende frem for nedbrydende. Men hvad vi vælger afhænger af, hvordan vi ser os selv.

Rod i relationerne kan ofte handle om grænser, der ikke bliver sat. Når vi ikke får sat tydelige personlige grænser, tillader vi andre mennesker at overskride dem. Så hvis du ikke respekterer dine egne grænser, vil andre typisk heller ikke gøre det.

Et eksempel

Et eksempel kunne være, at du altid er den, der gør arbejdet i dine menneskelige relationer. Måske er du den meget opmærksomme person, der gerne vil gøre alt for, at din veninde, partner eller kollega har det godt. Du skubber muligvis endda dig selv og dine egne behov til side for at være der for de andre. Der er intet galt i at hjælpe, støtte og være der for andre. Så længe det er balanceret – så længe du giver af et rent hjerte og deler ud af dit overskud, er der ingen skade sket.

Hvis du imidlertid er en person, der altid ofrer dig for andre samtidig med, at du overhører dine egne behov; hvis du selv er bange for at være til besvær for andre; hvis du ikke kan lide at bede andre om hjælp og sætter en ære i at klare dig selv, kan din ubevidste dagsorden i virkeligheden være ønsket om at få bekræftet, at du er værdifuld for andre mennesker.

Når vi gerne vil være værdifulde for andre mennesker – og vi sætter os selv til side for at være det – kan det være et symptom på, at vi ikke rigtigt selv kan mærke, at vi er værdifulde. Så havner vi i den fælde, hvor vi bliver afhængige af anerkendelse udefra.

I eksemplet kan vi få rod i relationerne, fordi vi egentlig oplever, at vi bidrager med meget, mens vi ikke er gode til selv at modtage. Men det handler i virkeligheden om, at vi ikke anerkender vores egen værdi.

Din partner

Relationen til din partner afspejler din relation til dig selv på mange måder. Når vi forelsker os i en person, virker det ofte modsætningsfyldt, selvom vi i begyndelsen føler os som én sammensmeltet person. Vi forelsker os nemlig typisk i personer, der har åbenlys adgang til nogle sider, vi selv har lukket ned for. Disse sider genkender vi ubevidst, og følelsen af at ”være hel” sammen med en anden giver derfor mening. Den ene er måske indadvendt, den anden udadvendt. Den ene kan være hyperaktiv, mens den anden er mere rolig. Den ene kan være sjov, den anden mere alvorlig osv.

Dét, der i begyndelsen giver stormende forelskelse, kan med tiden føre til irritation, fordi vi ikke formår at lære af den anden og åbne op for de sider af os selv, som vi forelskede os i fra begyndelsen.

Læs også Single? lykke vs. overbevisninger

På grund af modsætningsforholdet kan vi efterhånden komme i tvivl om, hvorvidt det er den rigtige, vi har fundet. Selvom den anden repræsenterer de eftertragtede og nedlukkede sider hos os selv, kan der nemlig på andre områder være en disharmoni, fx i forhold til, hvordan kærligheden udspiller sig. Hvis du elsker at blive nusset, men din partner ikke har hang til det samme, så føler du dig måske ikke elsket på en måde, du kan mærke. Og så kommer tvivlen, eller måske forfalder du til ønsket om at lave om på din partner.

Til trods for, at vi altid kan lære meget af de mennesker, vi kommer tættere ind på livet af, er det ikke altid, at personen er et godt match på længere sigt. I parforholdet kan vi således opleve rod i relationen, fordi vi har urealistiske forventninger om det ideelle forhold, mens vi helt overser, hvad vi kan lære af hinanden, så vi ikke alene er ”hele” sammen, men også bliver hele hver især.

Din økonomi

Hvordan er din relation til din økonomi? Hviler du trygt i bevidstheden om, at du kan betale enhver sit, at du ikke har tendens til overforbrug og i det hele taget er ansvarlig og kontrolleret i forhold til dine penge?

”Jeg har ikke råd” er en af de oftest hørte undskyldninger, selvom vi er mange, der pakker det ind, fordi det også kan være skamfuldt at indrømme det, hvis der ikke er styr på økonomien. I vores del af verden har penge en næsten altoverskyggende betydning , og mange måler deres succes i hvor mange penge, de er i stand til at tjene.

Din adgang til penge kan være en afspejling af, hvad du inderst inde selv synes, at du er værd.

Læs også Relationer sucks

Det kan også være, at du har historier om, at du er et økonomisk rodehoved, uheldig eller en forretningsmæssig fiasko. Eller måske har du en dyb og ubevidst overbevisning om, at du i virkeligheden ikke fortjener økonomisk velstand og tryghed.

Det kan skabe rod i din relation til din økonomi, hvis du inderst har den oplevelse, at du ikke er værdig til økonomisk ro og tilstrækkelighed, eller at du i det hele taget ikke er ret meget værd, fordi du i så fald ofte – ubevidst – vil skabe et liv, hvor du bekræfter disse overbevisninger.

Din karriere

Er der fremdrift, mening og gode oplevelser i dit arbejdsliv? Eller er du stagneret i et job, som du ikke rigtigt kan se dig ud af, fordi du er bange for, at dit CV eller dine kompetencer ikke er gode nok til at søge nye græsgange?

Hvordan du oplever din professionelle karriere er også et spejl af, hvordan du ser dig selv. Hvis du giver dig selv lov til at visne hen i utilfredshed, kan det være udtryk for, at du ikke anerkender dine egne evner til at nå nye mål. Det kan også være, at du ikke vil fremstå utaknemmelig, eller at du er bundet af tryghedsfornemmelsen ”man ved, hvad man har, men ikke, hvad man får”. Hvis du slår dig til tåls med en karriere, der ikke giver mening udover at betale husleje (hvilket i øvrigt absolut giver mening), kan det også skyldes, at du har lært, at ”man kan ikke få det hele”.

Du behøver ikke at have en kometagtig direktørkarriere for at være tilfreds. Men hvis du kan mærke, at du fx ærgrer dig over, at der ikke er brug for dine særlige evner i dit nuværende job, så ligger nøglen til at ændre på sagen inde i dig. På samme måde bor årsagen til, at du ikke er rykket, også inde i dig.

Rod i relation til din karriere kan altså handle om, hvordan du ser dig selv, og om du tror på dig selv og dine evner. Og om du anerkender dit eget behov for at gøre brug af dem.

Relationen til krop og helbred er et helt kapitel for sig. Mange af os er vokset op i den tro, at alt hvad der foregår af værdi i kroppen, foregår i hjernen. Intet kunne være mere forkert. I vores kultur betyder det meget at være veluddannet og intellektuelt kompetent. I det ræs glemmer mange af os helt, at vi også har en krop.

Krop og helbred

Hvis du tilhører den nævnte kategori, er der rigtigt meget godt at lære for dig. For de af os, der identificerer os mest med vores intellektuelle kompetencer, er kroppen ofte et irriterende vedhæng, der måske vejer for meget eller døjer med helbredet. Smerter, inflammation og ubalancer er udbredte, fordi vi glemmer at lytte til kroppen og dens fantastiske og helt undervurderede kommunikationssystem.

En krop i ubalance er derfor udtryk for, at vi overhører os selv og vores fysiske såvel som følelsesmæssige behov. Dulmer vi med slik, chips, overdreven træning, arbejde, tv-serier, powershopping eller andre ubalancerede vaner, afslører det også, at der er nogle følelser i os, som vi ikke har lyst til at mærke.

Læs også Familienavne & arvelighed

Rod i relation til din krop kan således bl.a. give sig udslag i smerter og/eller overvægt. Symptomerne er ikke kun et resultat af forkert mad eller for lidt motion. Det er kroppens signal om, at der er nogle af dine fysiske eller følelsesmæssige behov, du ikke er opmærksom på, og som du derfor heller ikke tager ansvar for.

Værdi-barometeret

Som du kan se, afgør dit indre værdi-barometer ofte, hvad du formår at skabe i dit liv. Jo mere, du synes, at du er værd som menneske, jo lettere vil det være for dig at tro på, at du kan få en drømmekarriere eller et lykkeligt familieliv.

Jo mere du tror på din evne til at håndtere udfordringer, jo mere vil du tro på, at du rent faktisk kan skabe de forandringer, du længes efter. Jo mere du holder af dig selv, jo mere vil du føle dig som en naturlig del af nærende omgivelser og kærlige relationer.
Det er en refleksion værd at kigge på, om dit indre værdi-barometer står på smukt eller tåget. Tag udgangspunkt i de relationer du har, både de menneskelige og de andre.

Annonce - Besøg KROP SIND ÅND messen i odense 8.-10. april. Se mere her

De mange omveje

Det føles ofte, som vi skal gå mange omveje, før vi oplever lykke. Ikke desto mindre er det sådan, at vi sjældent kommer igennem noget, uden at der også er noget at lære. Selv de episoder, vi allerhelst vil undvære, kan lære os ufatteligt meget. Intet er forgæves – du kommer altid til at trække på dine erfaringer før eller siden.

Fortvivl derfor ikke, når der er noget, der ikke fungerer for dig. Når der er rod i dine relationer, er det fordi, der er noget, du har behov for at opdage om dig selv. Måske er det en evne, du har overset; en grænse, du ikke har fået sat; en hård dommer eller en lille bange pige, der bor inde i dig; en kærlighed til dig selv, der er blevet væk eller troen på dig selv, som er begravet under en dynge af smertelige oplevelser.

Alle svarene er inde i dig og alt er virkelig godt – det er din håndtering af relationerne, der er afgørende. Det er præcis dét, dit personlige lederskab handler om. 

Læs også April Måneds energier

Kunne andre i dit netværk få glæde af Rod i relationerne? - Så del den meget gerne med et klik på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.2 af 5. 5 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+