Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Mindre julestress - flere gyldne øjeblikke

1. December 2015 - Stress * Familie * Børn * Livsstil
Af: Marianne Thyboe
Mindre julestress - flere gyldne øjeblikke af Marianne Thyboe

Mange bliver i december måned lige så stille og rolig lullet ind i at få mere og mere travlt oven i den i forvejen pressede hverdag.

Vi glæder os til at være sammen og hygge os med børnene i julen. Det kan bare være svært at undgå julestressen midt i arbejde, børn, rengøring, raserianfald, deadlines, madlavning, børn, badning, putning, lektielæsning, flere raserianfald, oprydning, børn og rengøring igen, pakkeleg, julefrokoster, børn, lave julemad til julefesten i skolen, bage julekage til børnehaven, kalendergaver, børn, juletræ, sukker-chokkede børn, julekomsammen i sportsklubben, juleindkøb, julegaver… Aaaaarh stress!!!

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Stresset – slip stressen med hvile

Førhen deltog vi i stort set alle arrangementer. Uanset om det var på arbejdet, sportsklubben, vuggestuen, børnehaven, skolen eller i familien. Som gevinst var jeg altid bagud, presset og ikke rigtig glad. Jeg satte det pæne smil på for at gøre mine børn glade. Så skete det, som ikke måtte ske. Jeg glemte aftaler og kunne blive kortluntet overfor børnene.

Børn bliver også stressede, hvis deres forældre er stressede. Problemet er, at vi kan have så travlt, at vi helt glemmer, hvordan vi selv opfører os, specielt i de travle perioder, hvor vi er trætte og pressede.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Når cellerne synger, kan du forebygge stress

En dag blev min søn syg. Vi måtte melde fra til et julearrangement og blive hjemme. Vi så Disney film, spillede Matador med vores egne snyderegler, læste julehistorie og lå tæt sammen. Det var så fantastisk.

Jeg kunne give slip, være nærværende og bare nyde mine unger, fordi jeg havde en legitim grund til at blive hjemme fra arrangementet. De ellers så trætte, pylrede og sukker-chokkede drenge, var glade, rolige og dejlige.

Jeg begyndte fra da af at lytte til vores behov. Ingen af os har behov for at komme for sent i seng og blive fyldt med pebernødder og æbleskiver med sukker flere gange om ugen. Vi har behov for, der er en sund balance mellem pauser og vores juleaktiviteter. Det er specielt i pauserne, vi mærker og kan nyde.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Rod, stress og feng shui

Har du så travlt med at skabe den perfekte jul for din familie, at du helt glemmer at stoppe op og mærke, hvordan det står til hos dig selv og dine børn? 

En gylden pause

En gylden pause kan gøre underværker. Det kan gøre selv den mest umulige dag udholdelig. Du får lige den distance, du har brug for for at komme igennem dagen. Når jeg føler mig træt, udkørt eller irriteret, giver jeg mig selv 5-10 minutters pause. Jeg får løftet energien med et lille positivt afbræk.

En gylden pause kan også gøre en allerede herlig dag endnu skønnere. En gylden pause for mig bruges også til at stoppe op og minde mig om, hvor fantastisk skøn en dag, jeg har haft. Jeg mærker taknemmeligheden ved at være lige her sammen med min dejlige familie. Pausen forstærker de positive følelser, jeg allerede har.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Kærlighed gør en forskel

Bliv bevidst om, hvordan hverdagen afspejles hos dine børn
Oplever du raserianfald, søskendefnidder, vilde eller pylrede børn? Hører dine børn ikke efter, hvad der bliver sagt, eller er de Rasmus modsat, kan det være et spejl på, at du ikke lytter til dig selv og er fraværende overfor børnene. De dage hvor vi har travlt og er pressede, har vores børn ikke lyst til at følge os, men gør alt andet end lige det, vi gerne vil have dem til.

Vores børn er som små termostater, der slår ud, hver gang vi er pressede og fraværende. Når vi ikke lytter til os selv, og sætter en facade op, påvirker det børnene. Det kan være svært at se, at vi selv er på afveje. Det er meget lettere at se, når andre er på afveje. Derfor kan du med fordel studere dine børn. De er vores største læremestre, fordi de spejler os. Brug derfor tid på at observere dine børn, de viser dig nemlig lige, hvor du er.

Vi vil hellere hjælpe og følge en person, der taler kærligt til os, viser interesse og har tillid til, at vi gør vores bedste. - Sådan har vores børn det også.

En uforglemmelig jul

Vi styrter rundt for at sikre, alle får en uforglemmelig jul. Hellere knække nakken end at vise vi ikke har styr på det overfor de andre forældre i institutionen, ved at diske op med en pizza til den fælles julebuffet. Nogle gange kan vi være så fastlåste i vores ønske om at skabe den perfekte jul, at nærværet og den kærlige tone ryger. 

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Lyt til din krop og undgå stress

For mig er julen forbundet med sjov og nærvær. Hvis det smutter, tager jeg en gylden pause og tjekker op på vores juletraditioner. Måske er det tiden at prøve noget nyt.

Det vores børn virkelig ønsker sig, er, at deres forældre er sammen med dem. Kunne de vælge mellem de store julegaver og samværet med os forældre, ville de vælge samværet med os.

Når jeg ser tilbage, husker jeg bedst de stunder, hvor jeg var nærværende. Jeg husker mine sønners glæde, der oplyste hele deres kønne ansigt i et stort smil. De smukke øjeblikke, der satte gang i fantasien. Hvordan de nød min kærlighed til dem, og jeg mærkede deres små buttede arme om min hals. Det er de følelser, jeg tænker tilbage på. Ikke alle de to do’s og høje krav.

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - HVEM JEG VISTE MIG AT VÆRE - Det ingen har sagt.

Måske er tiden inde til at spørge dig selv: Hvilke nye juletraditioner kan jeg starte i min familie, der vil sikre jeg er nærværende med mine børn? Hvilke følelser vil jeg gerne have mere af?

Der er mange traditioner og følelser forbundet med julen. Drop de millioner af små tanker og to do’s, der hvirvler rundt indeni hovedet, og tag et bevidst valg om ikke at lade kravene, presset og al den julestress køre med dig. Det handler om prioritering.

Jo mere nærværende vi er, jo mere taknemmelige er vi

Du og dine ønskes en glædelig jul

✽LÆS OGSÅ FRA TEMAET STRESS - Er du klar til det nye år?

Kunne andre i dit netværk have glæde af Mindre julestress - flere gyldne øjeblikke? Del meget gerne på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 5.0 af 5. 3 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+