Vil du være en alternativ succes? Få hjælp til at kommer længere ud her

MOOLA - Vi sætter fokus på alternativ behandling og giver
dig inspiration til at få en sund krop og et balanceret sind.

Alternativ behandling - Artikler og events,samt oversigt over alternative behandlere

Artikler

Her finder du en oversigt over spændende og inspirerende artikler, der handler om den alternative, holistiske og spirituelle verden vi lever i.

Artikel vejledning

Kunne du tænke dig at skrive en artikel? Læs vores vejledning her

Har du et indigo eller krystalbarn?

13. March 2015 - Børn * Særligt sensitive
Af: Sanne Otilia Philipson
Har du et indigo eller krystalbarn? artikel af Sanne Otilia Philipson

Jo bedre vi forstår os selv og formår at møde os selv i egen sårbarhed, desto lettere kan vi møde børnene i deres.

Har du børn fra 2000 og fremefter har du måske bemærket at de stiller krav omkring tilstedeværelse og nærvær? At de er ekstra fine og sårbare hvad angår lyd, for mange sanseindtryk samt når det kommer til små eller store ændringer i hverdagen?

Så har du formentlig også bemærket at disse nye børn er meget let påvirkelige følelsesmæssigt?

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET BØRN - Det gør ondt, når vi skælder ud 

Det er fordi de nye børn har en højere vibration. De har et cellemæssigt højere vibrationstal end os andre, som en centrifuge der kører hurtigere. Dette gør at de opfanger og sanser mere end os voksne. Og er du som jeg selv særligt sensitiv, så kender du måske også denne følelse, det at sanse og mærke for meget?

Så hvad er løsningen? Du kan bl.a. se dine børn som en hamster i et hamsterhjul der løber og løber rundt. Den lille fine hamster har ikke brug for at du råber af den, stikker en kæp i hjulet for at få den til at sætte farten ned eller at du tager den ud at hjulet, for den kan jo godt lide at være derinde. Nej den har brug for at du taler til den. Taler den ned og fortæller den at der ingen grund er, til at løbe så hurtigt. At den sagtens kan sætte farten ned og stadig løbe som den har lyst.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET BØRN - Særligt sensitive børn, gør følsomheden til en styrke

Man skal endelig ikke give hamsteren i hamsterhjulet, og det vil sige disse fine børn, som har så højt og fint et vibrationstal, sukker og for meget præfabrikeret mad. Mad uden kostfibre, næring og substans. Fordi det overstimulerer deres i forvejen oversensitive nervesystem og sanser

Faktisk, - desto mere understimuleret den lille fine hamster er, desto hurtigere løber den i hjulet og jo værre får den det.

Undskyld at jeg sammenlignede dit barn med en hamster, men billedet i sig selv er ret fint, fordi det er sigende for de nye børn. De elsker at være i den høje vibration, men de kan let komme til at kede sig hvis de ikke bliver stimuleret mentalt, samtidig med at de også har let ved at blive overstimuleret.

Har du også bemærket at de nye børn reagerer voldsomt på manglende tilstedeværelse? Og at de til tider reagerer kraftigt uden at du ved hvorfor eller ved hvordan du skal håndtere det?

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET BØRN - 7 skridt til et stærkt immunforsvar!

Dette gør sig gældende uanset om de er indigobørn, krystalbørn eller den helt 3 kategori jeg vil nævne senere. For der er nemlig en 3 kategori af børn, som få i verden har nævnt og især her i Danmark.

Fælles for alle de nye børn er at de er her for at udvikle sig. De vil forstå alt så de er i stand til at ændre og derfor stiller de mange spørgsmål. De elsker at lære nyt stof, de vil videre, de vil forny og de vil forandre. For at de kan dette, er det vigtigt at deres forældre også er indstillet på dette, for ellers kan forældrene holde de her nye dejlige innovative børn tilbage. Og så løber hamsteren i hamsterhjulet først rigtig stærkt!

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET BØRN - 5 punkter der giver dit barn bedre søvn

Men det er vigtigt med balance ift. de nye særligt sensitive børn. For at deres høje cellemæssige svingningstal ikke begynder at ”køre i selvsving”. Derfor det vigtigt at deres base og alt det fundamentale er på plads i hverdagen. I form af ro, orden, struktur og faste rammer.

Særligt sensitive børn stiller også krav til deres forældre om at være til stede og nærværende. At man som forælder er ægte og autentiske, fordi det er den energi de selv kommer med. Men vigtigst af alt er det at forældrene er i balance, for ellers kan børnene ikke være til stede i deres egen krop, fordi de kan mærke omgivelsernes ubalancer som uro i deres kroppe og sind. Dette skyldes at bl.a. deres nervesystem er meget fint og påvirkeligt for ændringer.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET BØRN - Den fyldte smerte-kop

Så snart balancen i hjemmet er forskubbet, reagerer børnene på det. Så selv om mange ringer til mig og beder om hjælp til deres børn, - så siger jeg ”spar pengene og lad mig behandle dig i stedet” for ellers er det forgæves at du hjælper dine børn, da dine børn ”spejler” dig..

Og ganske rigtigt, når mor eller far har det godt, så retter barnet sig op igen, næsten i det samme øjeblik min klient forlader klinikken eller lægger telefonrøret på.

Der hvor vi ikke har bevidsthed på os selv, der skal de nye børn nok hjælpe os med at få det.

Spejling af svage sider og skyggesider:
De nye børn mærker som nævnt alt. Er du som forælder ikke ærlig over for dig selv, så mærker børnene det og reagerer på det. Det du ikke får sagt mærker de også. Er du bange for noget, så er barnet oftest også bange.

En jeg kender sagde til mig ”Sanne jeg kan simpelthen ikke forstå Markus min søn. Han er så strid og jeg kan ikke styre ham. Jeg er bange for ham og jeg kan mærke at jeg trækker mig fra ham”.

Jeg fortalte hende hvad jeg opfangede intuitivt:
”Din far var en meget meget hård og strid samt følelseskold mand. En mand du var bange for. Dernæst i overført betydning da du giftede dig med børnenes far, giftede du dig med din far. Da du blev skilt fra børnenes far overtog din søn denne rolle i hjemmet, fordi han mærker at du ikke er stærk nok i dig selv.
Din søn mærker at du kan være for vag og at du trækker dig, så for at han kan føle sig tryg, tager han magten i hjemmet.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET BØRN - Dit barn fortjener en tryg fødsel

Du har som alle os andre både en indre maskulin styrke og kraft (i form af jordforbindelse) og en feminin og kærlig kerne. Da du frygter din egen indre hårde maskuline kraft og kerne, kommer din indre feminine energi i ubalance. Dette medfører at du kan blive lidt ”vag” og når du bliver og usynlig som forælder, reagerer Markus kraftigt, for derved bliver han utryg.
Markus kan først slappe af, når du omfavner og står ved din indre styrke, siger fra og sætter grænser med kærlighed, -stille og roligt. Han slapper ikke af før du som forælder ”tager magten tilbage” og er den synlige forælder du skal være”. Først da kan han være det barn han er.

Indigobørn samt de stærke krystalbørn tager magten i det hjem, hvor deres forælder ikke tager den.

Skal der så være magt i en familie?
Nej bestemt ikke.

Får krystalbørn og indigobørn for megen kærlighed og derved for få grænser, så skrider deres indre balance og de bliver utrygge og usikre. Så for at føle sig sikre og trygge, tager de magten i hjemmet eller i skolen ved at agere uhensigtsmæssigt. Som Markus der ville styre alt, fordi han er et indigobarn.

Har du indigobørn vil de være kendetegnet ved at de er meget krævende og meget ”mig, mig, mig”.
Empati er ikke altid deres største side og det er bl.a. dette de er tilbage her på Moder Jord for at lære. Indigobørn er ikke i sig selv krævende hvis de bliver mødt der hvor de er. Af en forælder der har respekt for sig selv, er i balance og sætter tydelige grænser, med et kærligt hjerte. Og formår at stimulere dem mentalt.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET BØRN - Bliv naturlig gravid

Men er der ikke balance i forældrene og bliver indigobørnene ikke udfordret samt mentalt stimuleret, agerer indigobørnene uhensigtsmæssig som i eksemplet med Markus. Nogen børn vender deres ubalancer udad, mens andre vender det indad.
Indigobørn skal stimuleres mentalt samtidig med at der skal ske noget. De lader sig ”ikke affeje” og ordet ”plejer” reagerer de ikke positivt på. De har ikke altid så høj en bevidsthed på dem selv og hvordan deres omgivelser opfatter dem og dette skyldes bl.a. den manglende empati.

Et indigobarn i ubalance kan styre og manipulere de andre børn i den retning de ønsker. Bl.a. fordi magtbalancen er forskubbet på hjemmefronten. De nye børn ”udlever” nemlig de dramaer i f.eks skolen, som deres forældre gør i det daglige. På arbejdet eller i hjemmet.

Både indigobørn og krystalbørn har brug for tydelige grænser, at blive set og mødt hvor de er. Og naturligvis har de brug for ærlige forældre, for de gennemskuer manipulation, løgne og alt hvad der ikke fungerer hensigtsmæssigt. Samtidig kræver begge typer af børn nærværende og kærlige forældre, samt struktur og disciplin, igen blandet med masser af kærlighed.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET BØRN -  Energierne i marts 

I de nye børn vil vi se spejlet vores egne skyggesider og svage sider.
Løsningen er at blive dig selv bevidst om din egen barndom og få den bearbejdet.

Den store forskel på indigobørn og krystalbørn er deres empati. Krystalbarnet har megen empati og så er der den 3. kategori som er englebørn. Englebørnene har næsten for megen empati. Så der er faktisk en god balance at finde mellem alle disse børn. Der er naturligvis ingen regler uden undtagelsen og mange børn er en blanding af flere at kategorierne, alt efter hvilke dramaer forældrene har. F.eks. form af magtforskydelse i hjemmet.

Mange af de nye børn er både englemenneske og krystalmenneske som jeg selv. Med en indre kamp mellem at være som forventet, f. eks stærk og stolt som jeg blev opdraget til og være, samt den jeg er i hjertet, nemlig super særligt sensitiv, blid og kærlig..
Krystalbørn er oftest meget selvstændige, egenrådige, ”kan selv, vil selv” og vil hellere være alene end at gå på kompromis og gøre noget der ikke føles rigtigt for dem. Disse børn er oftest også dygtige til at tale og formulere sig. De ser ting hvor andre ikke ser ting og har en stor viden med sig fra tidligere liv. De reagerer kraft på uretfærdighed, elsker oftest dyr og naturen. Men den mindste ubalance i omgivelserne og krystalbørnenes indre reagerer kraftigt, da deres indre derved kommer i oprør.

At tie stille mester krystalbørnene ikke altid, fordi der er en indre sandhed som skal ud. Noget af det krystalbørn dog skal lære er at tie stille og ikke altid tale sandheden, fordi det ikke er altid at omgivelserne hverken kan eller vil høre sandheden. Derfor kan det være en fordel at du taler om sandheden med dit barn og hvordan dit barn på anden vis kan ”udleve sin egen sandhed” på egen hånd. Eller ved at lade dit barn vide at få gode venskaber hvor i kan mødes sammen i sandhed, er vigtigere end mange venskaber.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET SPIRITUALITET - Mit liv med astrologien

Jeg har personligt selv lært dette på den hårde måde med bl.a. 10 år i forsvaret, som på ingen måde var åbne eller ønskede forandring. Det var en enorm kamp for mig og jeg valgte den alligevel, for at indse at når jeg holdt op med at kæmpe eller ville tale sandheden, så blev det meget lettere at være mig. Det var bl.a. derfor jeg valgte at blive selvstændig og gå min egen vej og leve af min intuition.

Krystalbørnene vil gerne lære og forstå, så de er i stand til at ændre på tingene. For med den viden krystalbørn søger, bliver de i stand til at ændre ting og det er derfor disse børn er tilbage.

Sådan er jeg selv. Jeg har altid ville forstå alt, for at jeg kan ændre på ting. Jeg ville f.eks. ikke leve med gigt, fødevare intolerancer, allergier, smerter eller post traumatisk stress, som alt sammen er væk i dag. De fysiske begrænsninger lægerne gav mig efter slemme ulykker har jeg ”brudt” og jeg kender ikke et nej, for jeg skal nok finde en anden vej. Og det gjorde jeg, jeg udviklede egen regressionsterapi som jeg brugte til at rydde op i barndommens barske erindringer.

Så både krystalbørn og indigobørn er her for at ”ryste op i alting” samt løfte og udvikle os, mens englebørnene er her for at åbne vores hjerter og leve mere i hjertet, end fra hovedet.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET DETOX - Æblecider eddike

De helt rene krystalbørn kommer med en meget høj bevidsthed og er meget fine og rene karmisk. De har en indre sandhed og renhed de lever fra og det kan være hårdt for omgivelserne, hvis disse ikke er autentiske eller lever fra hjertet. Omgivelserne kan derfor let blive provokeret af krystalbarnet, fordi barnet med dets stærke lys og høje bevidsthed kan bringe alt endnu mere i ubalance omkring sig og i forældrene, hvis der var den mindste smule ubalance i forvejen.

Indigobørn er her for at ruske op i alt og pege på det uhensigtsmæssige i hjemmet og overalt. Krystalbørn ligeså men samtidig er de her også for at løfte alt bevidsthedsmæssigt og udviklingsmæssigt. Tage livet, jorden og menneskeheden til det næste stadie, som er den vej vi skal, ved at forandre indefra. Mens englebørnene som er den 3 kategori, er her for at åbne vores hjerter og skrue op for medfølelse og empati.

Fælles for indigobørn og de meget stærke krystalbørn er, at de ikke altid kan sidde stille, fordi det går imod deres indre højt vibrationelle system, at være som forventet og passe ind i f.eks en kasse. Samtidig er indigobørn såvel som krystalbørn meget hurtige til at lære og tage til sig. Til at skifte venner ud, fordi ærlighed, selvrespekt og at omgås med ligesindede, er vigtigt for dem.

Vær først og fremmest en mor eller far til dit barn og dernæst en ven.
Kærlighed er en synlig forælder med tydelige grænser.

Englebørnene er ekstra fine, blide og sårbare:
Og så er der englebarnet som har alt for megen empati med sig. Der som en kamæleon kan skifte farve alt efter hvad omgivelserne er af farve. Disse børn bliver desværre let overset og overhørt. Misforstået. De kan også tale et andet sprog, et andet følelsesmæssigt sprog, og det er vores ansvar at møde dem der hvor de er, ved selv at omfavne vores egen sårbarhed.
Desværre er englebørnene gode til at nøjedes med, glemme sig selv og står oftest alt for åbne og sårbare. Deres empatiske evner er næsten for overudviklet og de bliver let såret og kede af det, når omgivelserne ikke værdsætter dem, ser dem eller anerkender dem. Det er vigtigt at de bliver mødt, omfavnet og anerkendt.

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET UPERFEKT - Anerkendelse...

Englebørnene er tilbage for at lære os at åbne vores hjerter og læres os at turde være i vores sårbarhed. De er her også for at lære ikke at ofre sig selv for andre. At man gerne må leve og gøre ting for sin egen skyld. At de gerne må følge eget hjerte, som sagtens kan ske, uden at tromle over andre. Det er meget vigtigt at vi ikke er hårde over for disse børn, for ellers knækker de. Den største gave vi kan give englebørnene, er at turde omfavne vores egen sårbarhed ♥

Det er i menneskets sårbarhed, det skal finde sin styrke ♥

✽ LÆS OGSÅ FRA TEMAET HELSE - Helse på 4 planer

Kunne andre i dit netværk have glæde af at læse om Har du et indigo eller krystalbarn? Del meget gerne på de sociale medier

Gemmer din stemme...

Bedømmelse: 4.0 af 5. 3 stemme(r).

Del denne artikel med andre i dit netværk

Kommentarer (4)

 1. Stephanie Jørgensen
  Stephanie Jørgensen på 01.09.2020
  Hej
  Hvor er det rart at vide at man ikke er alene om de ting.
  Hvordan fandt du ud af om du var en blanding?
  Jeg ved at jeg er en af de første stjernebørn men jeg ved ikke om jeg ikke er en kombination af noget mere.
  Mvh Stephanie
 2. Elsebeth Riis
  Elsebeth Riis på 12.09.2019
  Puha - Så fik jeg da grædt ud og ved nu at jeg ikke er sær men et Indigo/krystal individ. Jeg vidste absolut ikke at der fandtes andre som mig - 1000 tak
 3. Henrik Klank
  Henrik Klank på 22.04.2018
  Tak for denne artikel. Som kommende lærer, som selv er englebarn og indigo, så er den meget god til at forstå de "særligt sensitive børn" vi kommer til at møde ude i folkeskolen. Jeg håber der er mange af mine kommende kolleger og politikere, der vil læse og forstå hvad særligt sensitive børn i virkeligheden er, og hvad de har brug for.
 4. Vibeke Højbjerg
  Vibeke Højbjerg på 25.11.2015
  Tak for denne artikel. Jeg trængte til at få genopfrisket hvorfor min søn - der er Krystalbarn - gør som han gør. Nu bliver min mand tvunget til at læse dette, forhåbentlig giver det også ham noget forståelse.

Efterlad en ny kommentar

 

TILMELD DIG NYHEDSBREVET

MOOLA sender inspiration og information om spændende temaer til en sund krop, et balanceret sind og en smuk sjæl.

NYESTE ARTIKLER

Tag din power hjem og stå stærkt i livet! Artikel af Cph coaching by Karina
Coaching - 3. July 2020
Af: Cph coaching by Karina

Når du lærer at tage din power hjem, bliver mange ting lettere i dit liv.

Sig NEJ og sæt grænser – på en anerkendende måde. Artikel af Ianneia Livia Silke Meldgaard
Coaching - 1. May 2020
Af: Ianneia Livia Silke Meldgaard

I de sidste mange år, hvor den anerkendende tilgang har vundet indpas i de fleste forældres og pædagogers tilgang til børn, er...

Sådan skaber du en stærk relation til din teenager! Artikel af Karina Jensen
Coaching - 1. May 2020
Af: Cph coaching by Karina

Skulle jeg give dig mit bedste råd, til at skabe en stærk relation til din teenager, så er det at lytte. Sådan rigtigt at lytte,...

Hvornår er du en god forælder? blog af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 1. May 2020
Af: Sonja Ramsøe

På min tur i den flotte skov omkring hvor vi bor, går jeg forbi et flot birketræ, som ligner, at der er 3 træer i et træ. Og jeg...

Find din sunde balance i disse Coronatider. Arikel af Sonja Ramsøe
Håndlæsning - 3. April 2020
Af: Sonja Ramsøe

Flere af mine kunder kontakter mig, fordi de kan mærke, at de er ude af balance med det sunde i deres liv. Det kan være enten...

Kontakt os her

MOOLA
Værkstedsgården 8, Albertslund
Tlf. 61 33 03 25
Email: info(at)moola.dk
CVR-nr.: 35907300

Følg MOOLA på Facebook
Følg MOOLA på Google+